‘Reserve’ Jens De Clercq pakt Nationale LRV-titel in D-Midden – Julie Van Hollebeke maakt indruk

Foto's dankzij www.hippofoto.be - meer foto's volgen

Meer foto's ontdekken? Surf regelmatig naar Hippofoto! Ze worden zo snel mogelijk aangevuld.

Prachtige sport! Prachtig kader! Mooie momenten in een bijzonder 2020

Op de twee prachtige pistes van de familie Postelmans sprongen de LRV-ponyruiters en amazones het LRV Kampioenschap. Het leverde mooie ponysport op en ondanks alles ook spanning en beleving. #beleefLRV

Jens De Clercq van ponyclub LRV Broechem is de nieuwe LRV-Kampioen geworden in de Barema-A wedstrijd van de klasse D-Midden.  Van de reservelijst naar een nationale titel op de prachtige Derby-Arena in Lummen. Om nooit meer te vergeten. Julie Van Hollebeke pakte na een heel mooi parcours goud in het stijlrijden. Twee verdiende kampioenen die hun dag in Lummen wellicht nooit meer zullen vergeten. Net als al die andere honderden ruiters en amazones die de zomer van 2020 toch in schoonheid afsloten.

Jens De Clercq, (14) won met zijn pony De Hofstede’s Maartje (v. Prinsenhof’s Dreamcatcher) de barrage in de klasse D-Midden. Tien anderen waren daar net als Jens in geslaagd. Tien op 39 … perfect rapport voor de parcoursbouwer in deze reeks. Hoofd koel houden en het plan perfect uitvoeren dacht Jens. Foutloos en snel. Je moet het maar doen op veertienjarige leeftijd.

Zijn clubgenote Marie Van Dijck pakt zilver met Oblesse. Als er kampioenschappen worden gereden, staat Marie op het podium. Lore Loenders (LRV Bocholt) springt met Luna naar brons. Laure Tijskens en Kilian Franco pakken plaats vier en vijf.

Het stijlrijden gaat naar Julie Van Hollebeke (LRV Zonnebeke). Zij reed een heel mooi parcours met de indrukwekkend springende Gigolo. Een foutje op de laatste hindernis hield haar uit de barrage. Lore Loenders reed met Luna naar de tweede plaats in het stijlklassement. Kaat Lefever (LRV Wambeek) sprong stijlvol naar plaats drie. Marie Van Dijck reed naar plaats vier voor haar clubgenoot Kobe Van Raemdonck.

C-Midden voor Laure Tijskens

In C-Midden reden drie combinaties naar de barrage. Regerend Nationaal Kampioene en provinciaal Kampioen Laure Tijskens (LRV Bocholt) verlengde haar titel Welco van Farasohof (v. Large Rivers Cleopas). Ze won meteen ook het stijlklassement. Sterke prestatie van Laure! Jules Vermeir van LRV Wambeek reed met Limoges ter Dolen (v. Vedet van de Vondelhoeve) naar zilver. Xander Lamberts (LRV Kester) sprong met Miss Possible naar nationaal brons.  Xander won het zilver in het stijlrijden. Brons was voor Fien Jans van LRV Wambeek met Angel.

B-Licht – straffe barrages

In de klasse B-Licht sprongen 26 (!) combinaties van de 41 naar de barrage. In die barrage was Fien De Coninck (LRV Asse) met Dona, finaal nog sneller dan de onklopbaar gewaande nationaal kampioene Chloé Hoste (LRV Merchtem) met haar razendsnelle Kita. Renéé Caers, stoere Kempenridder van 11 jaar, sprong met haar Oelala Golden H (v. Goldfinger) naar brons. Pieter-Jan Anthonissen en Jules Meyvis vlamden naar plaats vier en vijf. In het stijlrijden was het felbegeerde erelint voor Flore Geerits (LRV Bocholt) met Kaatje. Lars Van Rossem (LRV Wambeek) sprong met Limithe (v. Ten Ankers Bileander) naar zilver. Pieter-Jan Anthonissen (LRV Beerse) en Sissi Optima (v. Goliath van de Groenweg) reden naar brons. Charlotte Bleux reed naar plaats vier. Plaats vijf was voor Chloé Hoste.

D-Licht

In de klasse D-Licht ging het goud in de Barema-A naar Minne Vossen van LRV Bocholt met Injas. Fréderique Van De Vijver (LRV Eksaarde Doorslaar) reed naar zilver met Regina-Drum van het Juxschot. Ze pakte ook brons met Ramira van het Overlede Goed (v. Dexter Leam Pondi).  Frederique Van De Vijver was alomtegenwoordig in de prijsuitreiking. Ze won het sttijlrijden met Regina-Drum en pakte zilver met Ramiro. Elise Ceyssens van LRV Meeuwen reed met Afelio van de Kerkenbulck (v. Nabor) naar brons.

C-Licht

In de klasse C-Licht was het erelint in Barema-A voor Jitske De Hertogh (LRV Grimbergen) met Tesla van het Klavertje (v. Ulk d’ Ete). Thibault De Waele (LRV Eksaarde Doorslaar) sprong naar zilver met Boy. Thijs Andries (LRV Waasmunster) reed met zijn Fury van de Berghoeve naar brons. Ook het stijlrijden was voor Jitske De Hertog. Yelena Maertens (LRV Koningshooikt) sprong met heel veel stijl naar zilver met Skywalker van het Klavertje. Thibault De Waele pakte brons.

In de B-reeksen gingen de gouden medailles naar:

  • Nikias Vanderhasselt (LRV Wambeek) met Lilly in de reeks aB-stijlrijden
  • Free Munters (LRV Geetbets) met Krakker V.D. “D” Hoeve in de reeks AB-stijlrijden
  • Lotte De Wannemaeker (LRV Brakel) met Glitter Golden H in de reeks BB-Barema-A
  • Luna Peeters (LRV Overpelt) met Destin in de reeks stijlrijden BB
  • Vinz De Weerdt (LRV Koningshooikt) met Skybreaker van den Kievit in de reeks CB-Barema-A
  • Janne Mercken (LRV Hoeselt) met Arrow Emelwerth de la Loena in de reeks CB-stijlrijden
  • Kayla Verbist (LRV Herselt) met Espoir van het Klavertje in de reeks DB-Barema-A
  • Giel Kerkhofs (LRV Bocholt) met Fancy in de reeks DB-stijlrijdenAlle resultaten

 

 

Kampioenen C-Midden en B-Licht