Regen en wind teisteren Nationaal Ponytornooi maar die houden LRV-ponyruiters/amazones niet tegen

Het regende en het waaide hevig in de namiddag in de Westhoek. Maar dat weerhield de LRV-ponyruiters er niet van om voor topprestaties te gaan op het Nationaal Ponytornooi dat LRV Zonnebeke met veel enthousiasme en liefde organiseerde.  Helaas bestaat er geen remedie tegen regen en wind. Parade werd ingekort, de spelletjes moesten helaas worden afgelast en het merendeel van de prijsuitreikingen ging in de tent door.

De dag begon nog droog zodat de groepsdressuur min of meer in normale omstandigheden kon plaatsvinden. De achttallen van LRV Bekkevoort, Herenthout en Broechem, plaatsten zich voor de overkamping. Na de ochtendproef en de overkamping werd duidelijk dat LRV Broechem de sterkste proeven neerzette. LRV Herenthout reed naar plaats twee en LRV Bekkevoort naar plaats drie. LRV Van Halmaelen Broechem mocht meteen de eerste kampioenenlinten van de dag omgorden. Het zouden zeker niet de laatste zijn... 

In de reeks Viertallen-Midden was het goud voor LRV Herent. Zilver ging naar LRV Oud-Turnhout. LRV Wuustwezel reed naar brons.

In de individuele dressuur D-Licht 2 was er goud en een nationale titel voor Bo De Clercq (LRV Broechem) en haar Champion’s Double. Floor Janssen (LRV Bocholt) en Keano (v. Orlando) reed naar de tweede plaats. Britt Corten (LRV Herent) en Ischa (Leuns Veld’s Lord) pakten brons. 

In de reeks C-Licht 2 was Emilie Herweyers (LRV Sinaai) de beste met haar Florenzo (v. Nieuwmoed’s Patrick). Britt Vandendriesche (LRV Geetbets) reed met Café au Lait (v. Cappuchino) naar plaats twee. Het brons ging naar Yara Kleeren (LRV Rijkevorsel) met haar Bohemian Rhapsody (v. Wengelo’s Ricardo).

In de B-Licht 1 was het kampioenenlint voor Anna Van Den Eynde (LRV Herselt) met Dewi. Yelena Maertens (LRV Koningshooikt) reed met Rebel van de Eekhoek (v. Laser van de Mereyt) naar zilver. Het brons was voor Pauline Vlekken (LRV Hoeselt) met Lila van den Hoek (v. Rakker-L).  In de reeks AB2 ging het goud naar Alexine Herweyers (LRV Sinaai) met Mona. Renske Buiks (LRV Wortel) werd knap tweede  met Julian-Mulligens Domeniek voor Nieke De Pelsmaeker (LRV Nieuwenrode) met Richard’s Archie.  Bij de allerkleinste pony’s mocht Giula Vitale (LRV Torhout) met Speedy het kampioenlint aantrekken. Eline Truyen van LRV Oud Turnhout en Vlekje reden naar zilver. Charlotte Fouquat (LRV Bornem) pakte met Donder Brons.


Springen

Het regende hard tijdens de D-Midden wedstrijd, bovendien nam de wind net op dat moment stormachtige proporties aan. De moeilijke omstandigheden belette niet dat negen combinaties zich voor de barrage konden plaatsen.  Daarin kon slechts één combinatie foutloos blijven.  Winter Jans (LRV Wambeek) met Black Booster. De vierde, maar meteen de allerbelangrijkste overwinning in de klasse DM op het CV van Winter. Marie Van Dijck (LRV Broechem) kreeg met Oblesse (v. Orchid’s Romario) één fout in de barrage maar mag met een nationale titel in het stijlrijden tevreden terugkijken op haar optreden op het nationaal kampioenschap.  Lente Dierickx (LRV Opwijk) en Ikkepuk v’t Plutoniahof (v. Nevado van de Rostal) sprong naar een derde plaats in de barrage, voor Marie Moortgat (LRV Broechem) met Mirellahens (v. Ive van de Delthoeve).  Haar knappe basisomloop leverde haar een tweede plaats op in het stijlrijden. Emma Van Doorslaar (LRV Pulderbos) pakte een vijfde plaats met Ottawa vh Verbrandgoed (v. Cadet) en reed naar brons in het stijlspringen.

In de klasse C-Midden sprongen vier combinaties naar de barrage na een foutloze basisomloop.Foutloos blijven lukte mede door de moeilijke omstandigheden niet. Twee combinaties hielden het op één fout.Van die twee was Laure Tijskens (LRV Bocholt) de snelste met Welco van het Farosohof (v. Large Rivers Cleopas).Laure had bovendien met de meeste stijl rondgereden, wan ze werd ook nationaal kampioen in het onderdeel stijlrijden. Marthe Moors van LRV Oeselgem pakte met Gentille van de Polshoeve (v. Naughty van Graaf Janshof) zilver voor Edouard Noppe van LRV Ardooie met Ghana (v.Vario van de Mispelaere).Lio De Cock (LRV Herenthout) pakte plaats vier. Guust Boon van LRV Lochristi en Adriaan van de Claevervallei reden naar het zilver in het stijlrijden. Carlotta Stegen (LRV Vlijtingen) en Helaba d’Insegotte (v. Orchid’s Deamii) pakten brons voor reden naar brons, voor Zoé Verschooten (LRV Koningshooikt) en Marthe Moors (LRV Oeselgem).

De klasse B-Licht kreeg een heel spannende barrage met maar liefst 18 barragekandidaten. Zes combinaties bleven ook in die barage foutloos. Chloé Hoste (LRV Merchtem) was met Kita de allersnelste foutloze. Ze bleef as laatste starter maar liefst vier seconden onder de tijd van Florian Van Raemdonck (LRV Broechem) met Makker van den Hoek (v. Rakker L) die toen al een hele tijd aan de leiding stond. Het leverde Florian wel nog knap zilver op. Yelena Maertens (LRV koningshooikt) en Rebel van de Eekhoek (v. Laser van de Mereyt) reed naar brons. Bjarne Geysen (LRV Wuustwezel) en Flore Geerits (LRV Bocholt) reden naar de plaatsen vier en vijf. In het stijlrijden ging de zege eveneens naar Chloé Hoste. Ze won dit onderdeel met Fioco. Angelina Durt (LRV Zwijndrecht) reed naar plaats twee met Robbie F. Thuisamazone Julie Vanhollebeke (LRV Zonnebeke) pakte de derde plaats met Mini Hoops.

Bij de grote A-pony's ging het goud in het stijlrijden naar Lars Van Rossem van LRV Wambeek met Woud's Lady. Rhune Bleyen (LRV Leopoldsburg) won in Barema A met Kanjer (v. Vileander).  Bij de allerkleinste pony's was het stijlrijden voor Thibault De Waele van LRV Eksaarde Doorslaar met Jeff in Barema A ging het goud naar Marthe-Louize Dieu van LRV Merchtem met Jupla.