Quinten Franco en fokkerij 'van 't Martendonkerf' sterk op SBB Competitie voor Jonge Paarden gewest Roeselare

U had nog een verslag van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden van het gewest Roeselare te goed. Uitstel is uiteraard geen afstel en in deze week, is even terugblikken op de tweede West-Vlaamse manche een ideale opwarmer voor de Nationale Finales van de SBB Competitie voor Jonge Paarden. 

Springen

Bij de zesjarige springpaarden sprongen acht paarden naar een dubbel-foutloze omloop. Twee van deze talenten bleven ook in de barrage foutloos. Quinton van ’t Martendonkerf (Triomphe de Riverland x Diamant de Semilly). Deze Quinton werd gefokt bij Chris De Wispelaere en werd vakkundig door het parcours geloodst door Quinten Franco (LRV Bassevelde). Espresso DV Z (Elvis ter Putte x Gotspe Z – f: Stal Devos) sprong met de altijd competitieve Ann-Florence Noppe (LRV Ardooie) naar zilver. Brons was er voor Geert Storme (LRV Westkapelle) met Quatro van de Peereboom (Chatman x Randel Z). Wie ‘van de Peereboom’ zegt, weet dat het over de fokkerij van Godfried Storme gaat en wie een beetje verder graaft, vind ongetwijfeld dat deze Quatro een broer is van Gunder van de Peereboom, die op het allerhoogste niveau presteert. Plaats vier gaat naar Levall KMS (v. For Pleasure) met Mathieu Bourdead’Hui. Nog meer succes voor het Martendonkerf. Kilian Franco reed Quintus van ’t Martendonkerf (Wander van de Mispelaere x Cooper van de Heffinck). 

Bij de vijfjarigen sprongen vijf op 26 vijfjarigen naar een dubbel-foutloze omloop. Bij de vierjarigen waren er dat 18 op 38 deelnemende paarden.

Dressuur

Slechts één deelnemers in de Open-reeks voor zesjarige dressuurpaarden en dus ging de zege meteen ook naar Joyce Coupillie (LRV Westkapelle) met La Vie ter Selle. In de Open-reeks bij de vijfjarigen was het goud voor Liesl Van Coppenolle (LRV Westkapelle) met de BWP’er Radetsky van de Kempenhoeve (Fuerst William HC x De Niro). In de Open-reeks voor vierjarige dressuurpaarden was loeber van het Hof van Mulders (Chilli Willy x Nagano) onder het zadel van Brian Govaert (LRV Ninove) de enige deelnemer. In de LRV-reeks zagen we meer deelnemende combinaties. In deze ring was het Sigis Willemen (LRV LO Reninge) met Nevermind (v. Iconic).

 

Alle resultaten