Provinciale titels voor Tine Vermeulen en Stef Robberecht in LRV Oost-Vlaanderen

LRV Bassevelde beleeft drukke weken. Afgelopen weekend organiseerden ze de provinciale kampioenschappen voor LRV Oost-Vlaanderen. Volgend weekend is de LRV-vereniging uit het Meetjesland gastheer voor het Nationaal Ponytornooi.  Vandaag een overzicht van de Oost-Vlaamse kampioenen bij de paarden. Morgen serveren we u de kampioenen bij de pony’s in de hoogste reeksen.

Tinne Vermeulen wint ZZ

Tine Vermeulen (LRV Eksaarde Doorslaar) zal als provinciale dressuurkampioene van LRV Oost-Vlaanderen naar Waasmunster afzakken als op 2 oktober het nationaal kampioenschap wordt verreden. Ze won in Bassevelde met Nimmerdam Special vh Linkebeke (v. Special Agent Amour). Imano Van Zele (LRV Bassevelde) pakte zilver met Lion (v. Bonnie Prince Charlie) en Geertrui Hofman (LRV Waasmunster) reed met haar kadee van de Kasteeldreef (v. Warkant van ’t Gestelhof) met brons naar huis. In de reeks Z2 was het goud voor Linea Van Den Broeck (LRV Melsele) met haar Amyro van Geertsmeulenberg (v. Quarterback). In Zwaar 1 ging de titel naar Tine Van Roeyen (LRV Belsele) met Yakari van het Trichelhof (v. Arco).  LRV Maarkedal zal LRV Oost-Vlaanderen als provinciaal kampioen viertallen ZA vertegenwoordigen op het Nationaal Kampioenschap. Bij de achtallen was LRV Bassevelde sterker dan LRV Waasmunster.

Stef Robberecht als één van de favorieten naar Waasmunster

De klasse Zwaar kreeg twee kandidaten in de barrage, na twee foutloze basisomlopen. Ze bleven ook allebei foutloos in die barrage, maar het was Stef Robberecht (LRV Moerzeke) die met zijn Duro Hof ter Naillen (v. Nabab de Reve) net iets sneller was. Pieter De Backer van de organiserende vereniging, LRV Bassevelde, reed naar zilver met Nesquick van de Backershoeve (v. Elvis ter Putte). Clubgenote Fenna Hoethals reed Isaura van de Meerputhoeve (v. Skippy II) naar brons. Plaats vier was voor Philip Van Duyse (LRV Sint-Niklaas) met zijn Grosso Modo (v. Querlybet Hero). Plaats vijf was opnieuw voor Stef Robberecht met Gytta van Hof ter Naillen (v. Nabab de Reve). De ruiter van LRV Moerzeke hoort ontegensprekelijk bij de favorieten voor de nationale titel straks in eigen streek.

In de klasse Midden gaat de provinciale zege naar Kiano Teirbrood (LRV Sinaai) met Best Mix It’s Me (v. Bamako de Muze). Stijn Van Hecke (LRV Klein Sinaai) rijdt naar plaats twee met Polly (v. Lavallino ter Klomp) en Thomas De Cock (LRV Eksaarde Doorslaar) springt naar brons met Jolie van ’t Hof te Ruyte (v. Toulon).
In de klasse Licht gaat het goud naar Jonas Berkers (LRV Zele) met Quonka vd Bisschop (v. Diamant de Semilly).