Provinciaal Ponytornooi LRV Antwerpen: Toporganisatie en mooie ponysport deel I – volgende week deel II met nationaal LRV Kampioenschap voor de pony’s in Rijkevorsel

LRV Rijkevorsel en Jolly Topknolie (onthou de naam!) hebben deel 1 van de mega-organisatie met glanzende glans doorstaan. Toporganisatie -> Topponysport.  Het provinciaal kampioenschap van LRV Antwerpen kon in de best denkbare omstandigheden plaatsvinden. Volgende zondag doen Jollie Topknollie en LRV Rijkevorsel dat nog eens over met het Nationaal Ponytornooi.

 

Jollie
Het was best een drukke werkdag voor Jollie Topknollie - volgende zondag volgt opnieuw een drukke dag!  Iedereen op post in Rijkevorsel !!!

 

Provinciale Kampioenen in de hoogste springreeksen

Zeven combinaties plaatsten zich voor de barrage van de klasse D-Midden.  Vier combinaties bleven foutloos. Renée Caers (LRV Lichtaart) opende de barrage met een foutloze barrage met Zion II VDK. Met nog twee combinaties te gaan, stond Renée nog steeds bovenaan, want de vier combinaties die na haar kwamen maakten ofwel een fout of waren net iets trager, zoals Lieselot Kooremans (LRV Merksplas) die met Kit Nran (v. Tabrag) naar de vierde plaats reed. Als voorlaatste starter kwam Kirsten Franken (LRV Wuustwezel) in de piste met haar Ulrike de l’ Escaut (v. Kadans van de Groenheuvel).  Ze bleef foutloos en deed maar meer dan tien seconden sneller dan de tijd van Renéé. Straffe madam, straffe combinatie die Kirsten.  Lieselot Kooremans, wist toen al dat ze voor een schier onmogelijke opdracht stond en reed haar Pixie B (v. D’Hyrencourt) dankzij een mooie en foutloze barragerit naar de tweede plaats.

podium D-midden bar
Podium D-Midden Barema A: 1 Kirsten Franken - 2 Lieselot Kooremans - 3 Renée Caers 

 

In het stijlrijden is er een eerste plaats voor Renée Caers. Lieselot Kooremans (Kit Nran) pakt het zilver, voor Lore Sips (LRV Sint Lenaarts) met Romy B2 (v. Brownboy TH) en opnieuw Lieselot Kooremans (LRV Merksplas).

In de klasse C-Midden mocht Vinz De Weerdt (LRV Koningshooikt) een barrage tegen zichzelf rijden om uiteindelijk zijn provinciale titel met Skybreaker van den Kievit (v. Ulk d’ Ete) te verlengen. De ideale generale repetitie voor het nationaal kampioenschap waar hij ongetwijfeld opnieuw bij de favorieten op nationaal goud hoort.

In de klasse B-Licht sprongen vijf combinaties naar de barrage. Daarin was de razendsnelle combinatie Michelle Verlinden (LRV Zoersel) en haar Oilily van het Rozendaelhof (v. Goldfinger) de allersnelste. Ze was drie seconden snelle dan June Caers (LRV Lichtaart) met Oelala Golden H, net als de Oilily, een dochter van de ponyhengst Goldfinger. Ferre Adriaensen (LRV Rijkevorsel) ging op eigen bodem voor de allersnelste tijd met zijn Igor, de tijd zat goed … helaas kwam er een springfout op het scorebord. Plaats vier ging eveneens naar Michèle Verlinden met Uncle Jack van ’t Rebelshof. Tuisruiter Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) reed Ten Ankers Freeanca (Vivienne’s Vision of Freedom) naar de vijfde plaats. 

In het stijlrijden was het goud voor Amelie Van De Putte (LRV Herenthout) met Vic van de Nieuwe Heide (v. Borghof’s Gentle Gerwin). Het zilver gaat naar Max Adriaensen. June Caers pakt brons en Michèle Verlinden, tekent voor de plaatsen drie en vier.

Bij de A-pony’s gaat het provinciale goud naar Jana Vissers (LRV Oud-Turnhout) met Induna van Duversputten. Audrey Duffeler (LRV Koningshooikt) reed met zilver naar huis en Leonie Van Elsen (LRV Herenthout) pakt provinciaal brons.  Bij de allerkleinste pony’s is het goud voor Laura Kapers (LRV Koningshooikt) met Lucky.

Provinciale kampioenen in de hoogste reeksen van de groepsdressuur

Bij de achtallen voor pony’s ‘kleine maat’ is de zege voor LRV Zoersel. Bij de collega’s viertallen gaat de zege naar LRV Pulderbos en LRV Merksplas.  Wat een knappe zege van LRV Rijkevorsel bij de achttallen klasse Midden, voor de buren uit Meerle Meerseldreef en Wuustwezel.  Bij de viertallen klasse Midden gaat de provinciale titel naar LRV Zoersel.  

Provinciale kampioenen in de hoogste reeksen van de individuele dressuur (van klein naar groot) 

Bij de allerkleinste pony’s gaat de zege naar Norbert v. Stal van Poolland (v. Time Out vd Viersprong) onder het zadel van Maud Adriaensen van de organiserende ponyclub LRV Rijkevorsel. Wolf Peters (LRV Arendonk) reed naar zilver met Dailey v. Stal van Ashberg, voor Sem Witvrouwen (LRV Arendonk) met Stevens Pride.  Het In de reeks AB2, de hoogste reeks voor A-pony’s was de zege voor Charlotte Fouquat (LRV Bornem) met Bijou. Plaats twee ging eveneens naar Bornem met Jesse Van Steen en Kianty (v. Cadet). Nieke Sas (LRV Lichtaart) en Dumpie maakten de top-drie volledig.

In de klasse B-Licht 1, was de zege voor Paulien Heylen (LRV Koningshooikt) met Quibus van de Eekhoek (v. Rakker L). Het provinciale zilver gaat naar Lise Verachtert (LRV Lichtaart) met haar Maestro. Brons is voor Joren De Winter (LRV Koningshooikt) met Donder.

De Klasse C-Licht 2 gaat naar Lobke Pauwels (LRV Bornem) met haar Moorstreet’s Lennon (v. Willow Tree’s Amigo). Laurine Jansen (LRV Rijkevorsel) reed naar plaats twee met Bohemian Rhapsody (v. Wengelo’s Ricardo). Het brons gaat naar Kayla Peelmans (LRV Rijkevorsel) met Opaline ter Kruise (v. Principal Dream v d Delthoeve).

In de klasse D-Licht 2, gaat het goud naar Sarah Vissers (LRV Oud-Turnhout) met Spoekedammetje’s Nielson (v. Schoonderlogt Jerom H). Josse Verstappen (LRV Lichtaart) reed Dior JV van de Korenmolen (v. Dimension AT) naar zilver. Brons is er voor Romy Laenen (LRV Geel Larum) met Bonbon (v. Neblin III).


Dit is slechts een samenvatting van de hoogste reeksen van elke stokmaat. Alle resultaten via deze link: https://online.eqify.horse/competition/6c7d8e07-70f2-4acb-8439-6101e7bbce1e