Provinciaal LRV-Indoorkampioenschap LRV Antwerpen

Drie dagen feest in LRV Antwerpen maar het grootste feest vond bij Lisse Bosch en Rik Heylen plaats

Het provinciaal Indoorweekend van LRV Antwerpen in hippische Centrum Moervelden was er opnieuw één van sfeer, van spanning en van LRV-topsport. Het begon vrijdag met de G-sport. ‘s Avond was er de altijd interessante Breeders Cup. Op zaterdag werden de provinciale indoorkampioenschappen dressuur, een wedstrijd stijlrijden en de Queenscup verreden. Op zondag kwamen ruiters en amazones van de klasse Midden en Licht in actie en werd ook het intergewestenkampioenschap verreden. Het provinciaal indoorweekend van LRV eindigde zondag in de vooravond met de barrage van de klasse Zwaar.

 De laatsten zullen de eerste zijn ... 

Tien van de 37 geselecteerde Z-combinaties verdienden na twee foutloze basisomlopen een ticket voor de barrage. De helft bleef nog eens foutloos. ): Het zag er lang naar uit dat Jorich Spits (LRV Merksplas) met Gamble S (v. Baltic VDL) zou winnen. Maar de provinciale outdoorkampioen van het Coronajaar 2020 moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats. Lisse Bosch (LRV Lichtaart) pitste er nog drie tienden van een seconde af met haar Parinoor vh Eegdeken (v. Douglas). Jeroen Geerts (lRV Sint-, de nationale LRV outdoor-kampioen van 2019 reed naar de derde plaats met Japrilli VH (v. Echo van ’t Spieveld). Christoph Verheyen (LRV Wuustwezel) pakte plaats vier met Pebbles van ’t Heike (v. Kasanova de la Pomme). Deze combinatie mag zich over de twee Z-indoors en de provinciale indoor, de meest regelmatige combinatie noemen. Ook dat is een knappe prestatie als je weet dat er een honderdtal Z-combinaties in LRV-Antwerpen actief zijn.  De vijfde plaats gaat naar Mario Caluwé (LRV Puurs) met Chiquita (v. Clarimo).

Rik Heylen in de klasse Midden

In de klasse Midden reed Rik Heylen (LRV Lille) naar goud met Lentedame (v. Glasgow-W vh Merelsnest). Rik is samen met de Lisse Bosch die de klasse Zwaar won. Het feestje in de Kempen was er één om u tegen te zeggen. #beleefLRV. Dimitry Van Looveren (LRV Brecht) reed Qilana (De Flor 111) naar plaats twee, voor Bram Bosch (LRV Lichtaart) met Quadrilla van het Hemeldonk (v. Singular LS La Silla).

In de klasse Licht was het provinciale erelint voor Arno Van Deynze (LRV Broechem) met Quick as Ligtning van ’t Molenveld (v. Harley van het Exelhof). Lio De Cock (LRV Herenthout) reed Mabelle (v. Emerald van ’t Ruytershof) naar zilver en Jan Van Hove (LRV Sint Lenaarts) pakte provinciaal brons met Quintero VT (v. Arezzo-VDL).

Het intergewesten-kampioenschap gaat naar het gewest Lier. De tweede plaats is voor het gewest Herentals. Het gewest Mol pakt een derde plaats in deze altijd spannende teamcompetitie tussen de verschillende LRV-gewesten.


Anoek Op den Kamp wint ZZ-Dressuur

In de hoogste reeks van de dressuur ging de zege naar Anoek Op den Kamp (LRV Oud Turnhout) met haar Keandro Farena (v. Apache). Annelies Van Looveren (LRV Mol Achterbos) moest nipt de duimen leggen met Odessa van ’t Gestelhof (v. Lord Leatherdale). Tinne Vanhoof (LRV Wortel)  pakte provinciaal brons met Hera vh Sluishof (v. Abanos).  In de klasse Zwaar 2 was de gouden medaille voor Liesbet Van Dessel (LRV Noorderwijk) met Jackie OD (v. Charmeur). In Zwaar 1 reed Sakina Van Dijck (LRV Morkhoven) met een gouden plak naar huis. Ze won met Jagger Una (v. Diarado). De klasse Midden 2 ging naar An Smits (LRV Schoonbroek) met Kwarranty (v. Blue Hors Zack) en de reeks Midden 1 was voorbehouden voor opnieuw Liesbet Van Dessel  met haar Rocco W. (v. Thorgal Biolley).

anoek
Anoek Op den Kamp (LRV Oud Turnhout) met haar Keandro Farena

Broechems podium in het stijlrijden

Jonas Van Dijck (LRV Broechem) kreeg de hoogste stijlscore met Quintana van de Beekhoeve (v. Mistral Optimus). Zijn clubgenote Bo De Clerq en Liquid van het Bloemenhof (v. Exxon Hedonist) sprongen stijlvol naar zilver voor opnieuw Jonas Van Dijck met Invictus MZ (v. Indoctro).

Julie Jacobs is de nieuwe Antwerpse Queen

De Queenscup voor de Antwerpse amazones van de springreeksen Midden en Zwaar leverde een barrage met 15 combinaties op. Zes dames bleven foutloos.  De snelste was Julie Jacobs (LRV Turnhout) met Quatro de Toxandria (v. Echo van’t Spieveld). Elise Vermeiren (LRV Wuustwezel) sprong naar plaats twee met Quabtoline-V (v. Matisse de Mariposa) en Shelsey Berkvens (LRV Beerse) pakte een derde plaats met Melanie (v. Galisco Van Paemel).  Deze drie combinaties eindigenden om minder dan één tiende van een seconde van elkaar. Straf! Plaats vier was voor Evelyne Franken (LRV Wuustwezel) met Quality Girl TN Z (v. Quality Time). Liesbeth Van Laer (LRV Kasterlee) sprong met Giana (v. Casantos) naar plaats vijf.


Vienna-Stam van Luc De Brabandere wint prestigieuze Breeders Cup

 De traditionele Breeders Cup die op vrijdagavond wordt verreden kreeg een barrage tussen 10 stammen. Even leek het erop dat de Celica-stam voor de 4 de keer zou gaan winnen. Liesbeth Van Laer had een hele scherpe tijd neergezet met Giana (v. Casantos), maar een fout van in de  dubbelsprong van broer Kristof met La Vita de l’Art (v. Erco van ’t Roosakker) deed de winstkansen in rook opgaan.  De overwinning ging naar Luc De Brabandere uit Sint-Katelijne-Waver. Luc heeft ondertussen alle edities deelgenomen, recent met Vienna-stam (v. Camus), maar vroeger nog met de moeder van Vienna. Luc had gehoopt ook nog een tweede Vienna-stam te kunnen inschrijven, maar daar werd recent een van de afstammelingen van verkocht. Stijn Baert reed de vijfjarige Samson van het Leliehof (v. Nixon van ’t Meulenhof) op 1m. Maya van het Leliehof (v. Thunder van de Zuuthoeve) werd uitgebracht door Nils De Laet (LRV Kontich) op 1,10m. Voor het parcours op 1. 20m. met Qumaya van het Leliehof (v. Vigo d’Arsouilles) zorgde opnieuw Stijn Baert. De tweede plaats voor de stam van Gert en Eddy Veraghtert uit Zoersel, waar de stammerrie Honeymoon de Laubry (v. Carolus) zelf ook deelnam aan de wedstrijd met Ellen Geens in het zadel. Samson van het Zevenwindel (v. El Torreo de Muze) sprong het 1.10m. parcours met Gert Verachtert. Diezelfde Gert leverde ook het 1.20m-parcours af met de zesjarige Reddy van het Zevenvindel (v. Action-Breaker). De Weurika van’t Voorhof-stam (v. Sun Light van de Zuuthoeve) van Vital Van Ham uit Brecht, pakte de derde plaats met in het team: Quartier van ‘d Oude Pastory (v. Carlow van de Helle) met An Van Ham in het zadel. Mon Amie van ‘d Oude Pastory (v. Triomphe de Muze) met Tom Stoffelen in het springzadel en met Quatar van d’ Oude Pastry (v. Kannan) met Tom Stoffelen die de teugels in handen had.

breederscup
winst voor de Vienna-stam van Luc De Brabandere