PROFICIAT LRV Waasmunster! PROFICIAT Nieuwe LRV-Kampioenen!

Proficiat LRV Waasmunster! Proficiat LRV Waasmunster voor de organisatie van een ronduit prachtig nationaal LRV-tornooi. Jullie hebben er samen met heel veel vrijwilligers, met sponsors en terreineigenaars, voor gezorgd dat de beste combinaties van het LRV-zomerseizoen 2022 konden schitteren. De duizenden bezoekers hebben er van genoten. Jullie hebben voor 200% #beleefLRV gezorgd.
 

Groepsdressuur

Opvallend veel tevreden en blije gezichten op het Nationaal LRV tornooi. Ook bij LRV Herenthout dat de prestigeslag met LRV Bredene won in de hoogste reeks van de achttallen-dressuur. Knap hoe ze erin slagen om groepsdressuur en individuele topprestaties samen te laten gaan.

Commandant van LRV Herenthout Jef Mariën: “Een plaats in het hoogste achttal betekent iets in onze rijvereniging. Onze ruiters en amazones zijn heel gemotiveerd om er samen iets moois van te maken en dan kom je heel ver. We trainen nog wekelijks maar daar ligt de nadruk meer op de individuele ontwikkeling van de combinaties. Het pure achter elkaar rijden, is voorbehouden voor het laatste kwartje van een training. Wij schenken ook veel aandacht aan de jongeren en proberen hen het positieve van groepstrainingen doen in te zien.  Ook onze springruiters e amazones willenwe hiervoor ook te motiveren. Ons viertal dat aantrad op het nationaal ruitertornooi bestaat trouwens uit quasi allemaal springruiters. Het is ontzettend fijn om in de groepsdressuur aanwezig te zijn maar ook de individuele deelnames in springen en dressuur weten wij bijzonder te smaken. We kunnen stellen dat wij van bijna pure dressuurclub geëvolueerd zijn naar en veelzijdige club waar elke discipline belangrijk is en ondersteund wordt. Dat dat dan medailles oplevert, maakt het extra mooi.”

Proficiat LRV Waasmunster 2.0

In de klasse Midden voor achttallen gaat de overwinning naar LRV Waasmunster en dat mag best speciaal genoemd worden want organiseren en tegelijkertijd sportief presteren is allerminst evident. Ze pakken goud, voor LRV Bassevelde en LRV Ardooie.  In de L-reeks is het goud voor LRV Bassevelde. LRV Grobbendonk krijgt het zilver. Brons is voor LRV Waasmunster.  

LRV Ardooie
In de hoogste reeks voor viertallen gaat de zege naar LRV Ardooie

 

In de hoogste reeks voor viertallen gaat de zege naar LRV Ardooie. Deze zege staat misschien wel symbool voor de groepsdynamiek die er binnen LRV West-Vlaanderen momenteel heerst. Groepswerking die knappe individuele prestaties overigens niet in de weg staat. Plaats twee in deze sterk bezette reeks is voor LRV Grobbendonk. LRV Veldegem Ruddervoorde mag als derde in de stand mee op het podium.

In de klasse Midden voor viertallen zien we een volledig Antwerps podium. Goud voor LRV Poppel. Zilver voor LRV Morkhoven. Brons voor LRV Meerhout. In de L-reeksen is er goud voor LRV Merksplas en LRV Oostmalle.  De Kür op Muziek is voor LRV Kontich.

Tiny Grauwels is nieuwe Nationale kampioen ZZ dressuur

Tiny Grauwels (LRV Tienen) is na een spannende ontknoping waarbij de punten dicht bij elkaar lagen, de nieuwe nationale LRV-Kampioene in de hoogste dressuurreeks ZZ. Ze werd eerder al nationaal indoorkampioene met haar Aripûna van Sint-Rochus (v. Alabastro) en met de overwinning in Waasmunster doet ze daar nog een nationale titel bij.  Plaats twee gaat naar Anoek Op den Kamp (LRV Oud-Turnhout) met Keandro Farena (v. Apache). Brons is er voor Lien Peeters (LRV Gellik) met Idool Lita SW (v. Charmeur).  Imani Van Zele (LRV Bassevelde) rijdt naar plaats vier met Lion (v. Bonnie Prince Charlie). Liesl Van Coppenolle (LRV Westkapelle) pakt plaats vijf met Fun van de Heeernis (v. Lord Leatherdale).

Tiny Grauwels
Tiny Grauwels wint de klasse ZZ met Aripûna van Sint-Rochus (v. Alabastro)

 

In de klasse Zwaar 2 is het goud voor Tom Heurckmans (LRV Meerhout) met Marcoz v/d Lange-Lo (v. Bretton Woods). Riece Meskens (LRV Grimbergen) rijdt naar zilver. Brons is er voor Amber Wuyts (LRV Lichtaart) met Kingsley Lucky Dance. In de twee Z1-reeksen zijn er nationale titels voor Celine Swinnen (LRV Hechtel Eksel) met Rolex ‘W’ van Prinsenhof’s (v. Bon Coeur) en voor Senne Goris (LRV Arendonk) met Luraan-H (v. Geniaal).

Martijn Tormans springt soeverein naar Nationale titel in de klasse Zwaar

Na de tweede plaats van vorig jaar en na de tweede plaats op de Nationale Indoorkampioenschappen  staan ze op de hoogste trede van het podium. Martijn Tormans (LRV Schoonbroek) wint de klasse Zwaar met Origi van ’t Roosakker (v. Echo van Spieveld).  Soeverein. Dat lijkt het enige juiste woord te zijn voor prestatie van het duo dat in 2020 ook al nationaal kampioen werd in de SBB-Competitie voor Jonge Paarden. Proficiat Martijn!

Martijn Tormans wint de klasse Zwaar met Origi van't Roosakker
Martijn Tormans (LRV Schoonbroek) wint de klasse Zwaar met Origi van ’t Roosakker (v. Echo van Spieveld)

 

De tweede plaats gaat naar Elke Vermeiren (LRV Meerle Meerseldreef) en haar Gequan vd Bartvelden (v. Cupido).  Elke bleef in de barrage met vijf kandidaten foutloos, kwam even aan de leiding, maar zag haar tijd meteen verbeterd door Martijn Tormans en zijn Origi van ’t Roosakker. Ruben Houben, de kampioen van 2020, reed de zesjarige (!) Quick Diamant HR (v. Diamant de Semilly) naar de derde plaats. Thomas De Cock (LRV Eksaarde Doorslaar) en Jalisco van het Eusselhof (v. Cicero) sprongen naar plaats vier, voor Stef Robberecht (LRV Moerzeke) die met Gytta van hof ter Naillen (v. Nabab de Reve) quasi een thuismatch speelde.

In de klasse Midden zorgde Thomas De Cock (LRV Eksaarde Doorslaar) voor feest in LRV Oost-Vlaanderen. Hij won in een barrage met negen kandidaten met Jolie van ’t Hof te Ruyte (v. Toulon). Yoren Maes (LRV Weelde Ravels) sprong naar plaats twee met Gandur (v. Up to Date-M). Victor Lauwerysen (LRV Merksplas) sprong naar plaats drie met Karla (v. Durango VDL) voor Frederik Verschueren (LRV Leest) met Ona vd Withoeve (v. Cantario) en Koen Geerits (LRV Bree) met Qualyna van de Diepebeek (v. Sulaiky van de Helle).

Thomas De Cock
Thomas De Cock (LRV Eksaarde Doorslaar) wint in de klasse Missen met Jolie van ’t Hof te Ruyte (v. Toulon)

 

De klasse Licht werd over twee reeksen verdeeld. Zowel in reeks 1 op het B-terrein als in reeks 2 op het A-terrein ging een ruiter van LRV Schoonbroek met goud naar huis.  Geert Dierken reed de vijfjarige Roxy van de Paardenhoeven (v. Le Blue Diamond van ’t Ruytershof) naar goud in reeks 1. Het zilver was voor Wannes Dillen (LRV Bevel) met Ovina van Stal D’ Hoeve (v. Joop 111). Brons ging naar Dieter Desutter (LRV Brugge) met zijn Jamaica F (v. Damiro F).  Op het A-terrein oefende Martijn Tormans zijn barragekunsten al een eerste keer. Hij won met de vijfjarige Dioja van den Berg (v. Magnum van ’t Heike). Het duo was exact 1 honderdste van een seconde sneller dan Rozelien De Beck (LRV Leest met Diva vd Withoeve Z (v. Don’t Touch Tiji Hero). Warre Van Hove (LRV Sint-Niklaas) sprong met Oberon van de Dielaerthove (v. Elvis ter Putte) naar de derde plaats.

Geert Dierken
Geert Dierken reed de vijfjarige Roxy van de Paardenhoeven (v. Le Blue Diamond van ’t Ruytershof)

 

Martijn Klasse l
Martijn Tormans won ook de reeks 2 van de klasse Licht met  de vijfjarige Dioja van den Berg (v. Magnum van ’t Heike)

 

Voor het eerst in de geschiedenis van LRV werden er ook twee B-reeksen verreden op het nationaal ruitertornooi. Bijna 200 combinaties werden verdeeld over de twee reeksen. In reeks 1 was de zege voor Hanne Van De Weghe (LRV Bassevelde) met Destiny Z (v. Dominator Z).  In reeks 2 was het goud en het zo begeerde groen-witte erelint voor Luca Moens (LRV opwijk) met Empire Kelanjo D Z (v. Elvis ter Putte).

Het Nationaal Ruitertornooi in Waasmunster betekende ook veel blije gezichten in de wedstrijden voor de G-werking. Een prachtige kurkentrekker met een honderdtal deelnemers en het zilveren EK-eventingteam dat nog eens extra in de bloemetjes werd gezet.

 

Klik hier voor alle resultaten  -  foto's  komen online via www.paardenfotograaf.be