Pony-amazone Julie Geurts wint reeks 5 in Overpelt – De klasse Zwaar bij de paarden is voor Sien Kahn

Julie Geurts

Beoefenaars van de prachtige discipline die eventing is, zijn per definitie moedig. Die moed was afgelopen weekend zeker nodig. Niet zozeer omwille van het uitdagende parcours dat LRV Overpelt had neergepoot in de Peltse Holven, wel omwille van de regen en de koude die op zaterdag geen (april)grap bleek. Op zondag bleef de regen dan wel uit. Het bleef lang koud, maar gelukkig konden toeschouwers en deelnemers zich verwarmen aan de sport en LRV-beleving…

De zege in de hoogste ponyreeks (5) voor C- en D-pony’s gaat naar Julie Geurts. De amazone van LRV Genk won ook al een week eerder in Lille. Toen was dat met Kinou des Marronieres, In Overpelt had ze Umelia-V-D, onder het zadel.  Lise Matton (LRV Pepingen) reed naar plaats twee met Jolly’s Dallas, voor Lars De Roo (LRV Merelbeke) met Hello Happy.

In reeks 4 gaat de zege naar Max Adriaensen van LRV Rijkevorsel met Gitta van het Avenhof. Max kwam als nummer twee uit de dressuur. Een foutloos springparcours en een foutloze cross-country, weliswaar met een lichte tijdsoverschrijding, brachten Max naar de eerste plaats. Sterre Leirs (LRV Zoersel) die met de beste dressuurscore aan het springonderdeel begon, kreeg één springfout die haar naar plaats twee bracht. Kato Wijndaele (LRV Kerksken) en Orchid’s Aiko pakten de derde plaats in deze sterk bezette reeks.

In reeks 3 voor C-pony’s ging de zege naar Luna Peeters van LRV Overpelt met Kyara. Bij de D-pony’s waren de zeges voor: Floor De Witte (LRV Lokeren Heiende) met Meedenbvlik’s Gio, Luna Claes (LRV Herenthout) met Ebro, Mara De Clerq (LRV Wachtebeke) met Spice Girl, Mart Mertens (LRV Geel Larum) met Elvira en Freeke Callens (LRV Anzegem) met Bijoux.

In reeks 2 voor B-pony’s was het goud voor Winther Dierckx (LRV Moerzeke) met zijn Sumba van ’t Neerhof. Max Adriaensen pakte zijn tweede prijs van de dag met Ten Ankers Freeanca, voor Charlotte Fouquaet (LRV Bornemp) met Frozen van het Nonnenbos.

Reeks 1 ging naar Jesse Van Steen (LRV Bornem) met Kianty. Marie Wijndaele (LRV Kerksken) reed Tweety naar de tweede plaats, voor Helena Vermeiren (LRV Rijkevorsel) met Dusty.

-----

Op zondag bleef het droog in Overpelt en werd er gestreden in de reeksen Aspiranten, Beginnelingen, Licht, Midden en Zwaar.  

Zestien combinaties stonden aan de start van de klasse Zwaar en vooral de tijd van de cross bleek een scherprechter.  Geen enkele combinatie kon binnen de toegestane tijd finishen. Regerend nationaal kampioen Stefaan De Pauw van LRV Erpe Mere kwam het dichtst in de buurt en kon heel wat plaatsen doorschuiven.  Sien Kahn (LRV Mol Achterbos) - (foto bovenaan) die met Dominant op plaats twee stond na de dressuur schoof na de cross en het springen door naar plaats één.  Haar clubgenoot Rob Everaert en Mimosa  pakten plaats drie, voor opnieuw Stefaan de Pauw en de jongere broer Optimus van ’t Wijwater. Johan Ooms (LRV Noorderwijk) reed Kaspar van de Molendrieshoeve naar de vijfde plaats.

In de reeks Midden is de zege voor Sil Van Cauwenberghe (LRV Ninove) met Juffer van het Hof van Mulders. Christine De Haes (LRV Moorsel Tervuren). Maarten Van Asselberghs en Honki Tonki Boy (LRV Assent) pakten de derde plaats in de Overpeltse bossen.

In de klasse Licht waren er gouden medailles voor Bram Bosch (LRV Lichtaart) met zijn vijfjarige Saffier van de Heikenshoeve die al het goede van een week voordien in Lille bevestigde, Sien De Witte (LRV Lokleren Heiende) met haar Jotta d’ Insegotte, Linda Van Boxstael (LRV Wambeek) met Kassira T en militair topsport Jarno Verwimp met Come On.