Pieter Kenis: "(Mijn) beste paarden komen uit LRV!"

Boer en Tuinder, het vakblad van Boerenbond gaat elk jaar in aanloop naar Jumping Mechelen langs bij een topruiter/amazone. In een interview met journalist Jan Van Bavel zegt Pieter Kenis resoluut: "De beste paarden komen uit LRV!"

Beste paarden van Pieter Kenis komen van LRV

Boer en Tuinder - 12 december 2023

 

Jumpingruiter Pieter Kenis (29) uit Beerse combineert zijn werk bij een bedrijf dat actief is in stookolietanks met een carrière in de paardensport. In 2013 werd hij nationaal LRV-kampioen Springen. Daarna legde hij al een mooi parcours af in de paardensport. Op Jumping Mechelen neemt Pieter elke dag deel aan wedstrijden. Hij kijkt er enorm naar uit, zeker ook naar die met LRV-ruiters. “De beste paarden komen altijd van LRV”, zegt hij resoluut.

Pieters familie en hijzelf zijn actief in de stookoliesector. “Samen met mijn familie run ik in het bedrijf van mijn ouders in Beerse mijn eigen bedrijfje Tankshop. We plaatsen bovengrondse tanks en saneren oude stookolietanks”, vertelt Pieter, die zijn tijd verdeelt tussen de paarden (zo’n 60%) en Tankshop (40%). “Ik kan die twee combineren dankzij de steun van diverse goede medewerkers, zowel bij de paarden als bij het bedrijf.”

Lees het volledige artikel hier! 

pieter - pony
Pieter als ponyruiter op weg naar de nationale eventingtitel met Rocky