Opnieuw brons voor Manon Claeys! Prachtige reactie en interview bij Sporza

Paralympisch amazone Manon Claeys won al brons in de individuele test bij haar debuut op de Paralympische Spelen, maar in een tweede medaille geloofde ze na haar Kür niet meer. De Braziliaan Riskalla, die zilver pakte in de individuele test, moest nog in actie komen. Dus nam Claeys vrede met de 4e plek.

Tot haar grote verbazing werd het toch nog brons!  Het leverde een prachtige reactie en een prachtig interview op. 

Manon Claeys, begon haar loopbaan in de ponyclub van Oedelem Beernem. Bij de paarden was Manon ook lid van LRV Lotenhulle en later na haar verhuis naar Maldegem, van LRV Maldegem.

We zijn als LRV bijzonder trots op de prestaties van Manon in Tokio, op haar positivisme en op de atlete die ze is geworden. Dikke proficiat Manon! 

Manon Claeys

Je bent pas verloren als je opgeeft

Manon Claeys

2 x brons Paralympische Spelen Tokio 2020

Manon Claeys

Paardrijden - Grade IV ELITE

Amper vijf jaar oud was Manon Claeys uit Maldegem toen ze voor het eerst op een pony kroop in de ponyclub van Oedelem-Beernem. De passie voor paarden kreeg ze mee van haar grootvader, die een smederij had voor boerenpaarden.

In 2007, op dat moment was ze een begenadigd amazone in de reguliere competities, viel Manon Claeys van haar paard bij het opstappen. Na een lange revalidatie moest Manon verder met een halfzijdige verlamming aan haar rechterlichaamshelft, maar dat weerhield haar niet om opnieuw te starten in de dressuur. In 2016 nam ze voor het eerst deel in het Para-equestriancircuit met haar paard San Dior.

Manon kon in Graad IV een zilveren medaille winnen op het Europees kampioenschap in 2017. Ze wil elke dag met veel plezier op haar paard kruipen en is ervan overtuigd dat de resultaten dan vanzelf volgen. “Je bent pas verloren als je opgeeft”, zegt ze. (bron: https://www.parantee-psylos.be)