Ook LRV past reglementering ‘tijdsfouten springwedstrijden’ aan

Sedert 1 januari 2022 is een nieuwe regel van toepassing voor springwedstrijden waarbij voor iedere overschreden seconde in het parcours één strafpunt wordt toegekend, en dit voor alle proeven en alle hoogtes. Dit was tot eind vorig jaar in de meeste proeven één strafpunt per (begonnen schijf van) vier seconden. Op Belgisch niveau werd deze FEI-regel overgenomen.

Op deze regel kwamen heel veel reacties en dat heeft de KBRSF-Springcommissie tot een tussentijdse evaluatie gebracht. Er is beslist om de reglementering met onmiddellijke ingang aan te passen en de reglementering aangaande tijdsoverschrijding zoals die van toepassing was vorig jaar opnieuw te implementeren. Ook LRV volgt deze aanpassing van het reglement.

Vanaf 1 juni gelden voor LRV-springwedstrijden opnieuw de volgende regels:

  • Bij het overschrijden van de toegestane tijd van het parcours (inclusief barrage niet op tijd) krijgt de combinatie1 strafpunt voor iedere 4 seconden of begonnen schijf van 4 seconden..
  • Enkel bij het overschrijden van de toegestane tijd in een barrage die op tijd wordt verreden, krijgt een combinatie 1 strafpunt per begonnen seconde.

Resultaten uit het verleden worden niet herberekend en blijven integraal behouden.