Ontdek de Indoorkampioenen van LRV Oost-Vlaanderen en LRV Limburg bij de paarden

Provinciale kampioenen

Afgelopen weekend werden bij de paarden twee Provinciale LRV-Indoorkampioenschappen verreden. LRV Oost-Vlaanderen kreeg Flanders Horse Expo als kader voor de kampioenschappen. LRV Limburg trok naar Rijhal de Damburg voor het kampioenschap in een organisatie van LRV Bocholt.

Bart Temmerman is nieuwe Oost-Vlaamse Indoorkampioen

Bart Temmerman (LRV Kalken) is de nieuwe Oost-Vlaamse Indoorkampioen. Met Fiana (v. Zirocco Blue) bleef hij als enige foutloos in de barrage, na twee foutloze basisomlopen. Stef Robberechts (LRV Moerzeke) kreeg één fout in de barrage met Duro van hof ter Naillen (v. Nabab de Rêve). Het leverde hem provinciaal zilver op.  Stefaan Van Hauwe (LRV Zele) die zich als derde combinatie voor de barrage had geplaatst, reed met Argos van Hof ter Naillen (v. Querlybet Hero) naar brons. Ivo Van Gucht van LRV Sint-Niklaas reed met Gentille van de Plataan (v. C’est La Vie ) naar de vierde plaats. Emma Dhaenens van LRV Maarkedal pakte de vijfde plaats met Jerolianca (v. Diabeau).

In de klasse Midden was het provinciale goud voor An Verheyen van LRV Sint-Niklaas met Hevita (v. Kojak). Clubgenoot Ivo Van Gucht en zijn Merea van de Elshoeve (v. Deauville de la Vie) pakten zilver. Elien Raemdonck van LRV Moerzeke en Fara Droeshout (v. Tenor Mancias) sprongen naar het brons. In de klasse Licht was de provinciale titel voor Thomas De Cock van LRV Eksaarde Doorslaar. Thomas reed Jolie van ’t Hof te Ruyte naar de overwinning.


Danny Loos pakt zijn zoveelste provinciale titel in LRV Limburg

In Limburg sprongen zeven combinaties naar de barrage. Daarin bleek Danny Loost van LRV Overpelt de snelste en bovendien bleef de ervaren ruiter foutloos met zijn Lorenzo L (v. Condor C). Ingriet Ramakers van LRV Bocholt en haar Lady Z waren een seconde minder snel en moesten tevreden zijn met het zilver. Daar mocht de Bocholtse meteen ook nog brons aan toevoegen, want ze reed Elvic v/h Hoeve-Terras Z (v. Elvis ter Putte) naar een derde plaats.  Zoë Antheunis (LRV Zutendaal) en Lady Gaga E (v. Fidjy of Colors) reden naar plaats vier, voor Thys Goemans van LRV Halen met Kamira (v. Ohio van de Padenborre). Oud-Nationaal Indoorkampioene, Carmen Moors (LRV Mopertingen) pakte een zesde plaats met Majoor van de Moorkeshoeve (v. Nabab de Rêve). Steven Konings (LRV Vechmaal) en zijn Egupardie (v. Zirocco Blue VDL).

In de klasse Midden was LRV Neerpeltaan het feest. Nick Vranken en Maartje van het Heidhof (v. Toulon) sprongen naar het groen-witte erelint. Danny Loos breidde zijn collectie eremetaal uit met zilver. Dat deed hij met Ziezo DB (v. Zilverstar T). Aaron Tijskens (LRV Bree) en Icantos (v. Canabis Z) sprongen naar de bronzen medaille. In de klasse Licht ging het goud naar Ann Tielen (LRV Meeuwen) met Kyra v/h Dingeshof (v. Darco).

In de Interclub waren de zusjes Leen en Griet Geysen onklopbaar. Zij zorgden voor een feestje bij LRV Stevoort.