Nationale LRV-Indoorkampioenschappen Springen: Sport en beleving

Straffe barrages, moedige ponyruiters/amazones, beleving. Ziedaar de korte samenvatting van de eerste dag van de Nationale LRV-Indoorkampioenschappen in de Ruiterschool in Oud-Heverlee. Als u er niet bij kon zijn, krijgt u morgen een nieuwe kans, maar we nemen u met plezier even mee naar wedstrijden die vandaag in de Ruiterschool werden afgewerkt.

niels
Niels Van Rossem (LRV Wambeek) -  Tesla van het Klavertje (v. Ulk d’ Ete)

 

D110 (D-Midden)

Wat een barrage met zeventien combinaties en wat een sport in de klasse D-Midden.  Toen iedereen dacht dat het niet meer sneller kon, ging Niels Van Rossem (LRV Wambeek), met de geweldig springende Tesla van het Klavertje (v. Ulk d’ Ete) toch nog onder de tijd van Xander Lamberts (LRV Kester) met zijn Olily-V (v. Dynamite van het Hazelarenhoekje). Goud voor Niels Van Rossem. Zilver voor Xander Lamberts die afscheid neemt van de ponytijd.  Lieselot Kooremans kwam ook heel dicht in de buurt van de winnende tijd. Ze reed Pixie B (v. Cap Nord D'Hyrencourt) naar een derde plaats, voor Rosie Sillis (LRV Moerzeke) die met Woody Woodpecker (v. Dexter Leam Pondi) lang aan de leiding stond. Renée Caers (LRV Lichtaart) reed haar Prada van de Heikens (v. Principal Dream dv Delthoeve) naar de vijfde plaats. Nadat ze eerder het stijlrijden al in de klasse D100 won toonde Fréderique Van De Vijver, zich ook in de reeks D110 de meest stijlvolle combinatie. Daarvoor zadelde de amazone van de ponyclub Eksaarde Doorslaar, Vonk van de Groenheuvel (v. Daho du Paradis) op. Claire Van Biesen (LRV Opwijk) reed Pallieter (v. De Hofstede Halesius) naar plaats twee. Free Leen (lRV Peer) sprong stijlvol naar brons met Ktasoto B.R. voor Xander Lamberst met Eikenhorst Manfred (v. Luckington Sportaide) en Saar Meyvis (LRV Wuustwezel) met Asterhof’s Merlijn.

frederique
Fréderique Van De Vijver (LRV Eksaarde Doorslaar) -  Vonk van de Groenheuvel (v. Daho du Paradis)

 

C100 (C-Midden)

Zes combinaties sprongen naar de barrage in C100. Drie bleven ook in de barrage foutloos. De snelste van allen was Thibo De Winter (lRV Koningshooikt) met de schimmelhengst Skywalker van het Klavertje (v. Rex The Robber).  De provinciale kampioen van LRV Antwerpen was 4 (!) honderdsten van een seconde sneller dan Febe Slachmuylders (LRV Lochristi) met M-Casanova van ’t Morelhof (v. Vedet van de Vondelhoeve). De derde plaats ging naar Elodie D’Hooghe (LRV Opwijk) met Adriaan van de Claevervallei. Yenthe Vehent (LRV Moerzeke) reed Versaille v/d Vely (v. Ive van de Delthoeve) naar plaats vier, voor Nena Peeters (LRV Wambeek) met Isaura van de Bloemenhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve) en Estelle De Wandel (LRV Moerbeke waas) met Peter.  Zij mocht wel als eerste in de prijsuitreiking van het stijlrijden binnenkomen om het erelint in ontvangst te nemen. Nena Peeters pakte plaats twee, voor Thibo De Winter. Elodie D’hooghe sprong naar plaats vier, voor Febe Slachmuylders.

B80 (B-Licht)

In de klasse B80 sprongen 17 combinaties naar de barrage. In de barrage bleven zeven combinaties foutloos.  Jylynne Vic Vermonden (LRV Kallo) reed een barrage om duimen en vingers van af te likken. Met haar Robbie F (v. Tenkshoeve’s Roberto) deed ze geen meter te veel en ze bleef bovendien foutloos. Goed voor nationaal goud en het felbegeerde groen-witte erelint. Ferre Adriaensen deed als allerlaatste starter nog een poging om sneller te finishen maar een halve seconde hield hem van de nationale titel. Plaats drie gaat naar Kato Van De Vyver (LRV Eksaarde Doorslaar) met Niemo “P (v. Rakker L), voor Joren De Winter (LRV Koningshooikt) met Nette (v. Rakker L)  en Quinten Verduyn (LRV Passendale) met Tanja. Jesse Van Steen (LRV Bornem) sprong met Job naar plaats zes en naar plaats zeven met de zesjarige Wonder vh Rozendaelhof (v. Twice as Nice). In het stijlrijden gaat de overwinning naar Ferre Adriaensen (LRV Rijkevorsel) met Mickey. Amelie Van De Putte (LRV Herenthout) reed Vic van de Nieuwe heide (v. Borhof’s Gentle Gerwin) naar zilver. Brons is er voor Michèle Verlinden (LRV Zoersel) met Oilily van het Roendaelhof (v. Goldfinger). Julynne Vic Vermonden sprong naar een vierde plaats, voor June Caers (LRV Lichtaart) met Oelala Golden H (v. Goldfinger).

C100 (C-Midden)

Zes combinaties sprongen naar de barrage in C100. Drie bleven ook in de barrage foutloos. De snelste van allen was Thibo De Winter (LRV Koningshooikt) met de schimmelhengst Skywalker van het Klavertje (v. Rex The Robber).  De provinciale kampioen van LRV Antwerpen was 4 (!) honderdsten van een seconde sneller dan Febe Slachmuylders (LRV Lochristi) met M-Casanova van ’t Morelhof (v. Vedet van de Vondelhoeve). De derde plaats ging naar Elodie D’Hooghe (LRV Opwijk) met Adriaan van de Claevervallei. Yenthe Vehent (LRV Moerzeke) reed Versaille v/d Vely (v. Ive van de Delthoeve) naar plaats vier, voor Nena Peeters (LRV Wambeek) met Isaura van de Bloemenhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve) en Estelle De Wandel (LRV Moerbeke waas) met Peter.  Zij mocht wel als eerste in de prijsuitreiking van het stijlrijden binnenkomen om het erelint in ontvangst te nemen. Nena Peeters pakte plaats twee, voor Thibo De Winter. Elodie D’hooghe sprong naar plaats vier, voor Febe Slachmuylders.

D100 (D-Licht)

In de klasse D100 kwamen 73 combinaties aan de start. Daarvan bleven er 39 foutloos in de eerste fase. In de tweede fase slaagden daar nog twintig combinaties in. Vooral de laatste hindernis op weg naar de eindstreep bleek een gamechanger voor verschillende combinaties die het goud al bijna konden aanraken.  Sterre Heyvaert (LRV Opwijk) en de straffe pony Joe de la Grivardy (v. Aston du Langwater) lukte wel in een foutloze tweede fase. Haar tijd bleek bovendien door niemand meer te kloppen.  Lennert Paternot (LRV Wambeek) reed Schanebroek’s Apple naar de tweede plaats, voor Aurélie Van De Walle (LRV Eksaarde Doorslaar) met Oksana van den Torre (v. Calipso van de Vondelhoeve). Plaats vier gaat naar Thibault Demeulemeester met Poulabrandy Queen (v. Oisin). Louise Van Gysel (LRV Kallo) reed Mallora naar plaats vijf. In het stijlrijden gaat de zege naar Frédérique Van De Vijver (LRV Eksaarde Doorslaar) met haar Cruz vd Molendreef Z (v. Cabrio vd Heffinc). Frédérique won eerder ook al het stijlrijden op Jumping Mechelen en bewees met een totaal van 89 punten (!) dat deze combinatie terecht tot de favorieten behoorde. Romy Van Rooy (LRV Merksplas) reed haar Princess van de Vraagheide (v. Comm’s Forest Cedrus) naar een tweede plaats. Het nationale brons ging naar Louise Van Gysel. Nanou Mattheus (LRV Heist op den Berg) sprong met Velvet van de Groenheuvel (v. Rob Roy van het Klavertje) naar plaats vier, voor Yelena Maertens (LRV Koningshooikt) met de zesjarige BRp-ponyhengst Washington van het Klavertje (v. Daho du Paradis).

C90 (C-Licht)

12 combinaties bleven dubbel foutloos in de klasse C-90. Dat is bijna de helft. De Limburgse Rhune Bleyen (LRV Leopoldsburg) en haar Filini (v. Emmickhoven’s Diego) was iedereen te snel af. Ook Linn Geysen (LRV Wuustwezel) die met haar Hoge Linthorst Ali B (v. Alex) lang aan de leiding stond.  Linn kreeg het zilver rond haar nek. Het brons was voor Noé Vochten (LRV Wuustwezel) met Sergio van de Vondelhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve).  Leontien Van Gysel (LRV Kallo) reed Joly’s Joke (v. Oosterbroek Francois) naar plaats vier, voor Jitske Van Lommel (LRV Wuustwezel) met Maradonna van het Strateneinde (v. Emmickhoven’s Diego). In het stijlrijden was het nationale goud en bijhorend erelint voor Elodie D’hooghe (LRV Opwijk) met Ayra van de Nieuwe Heide (v. Socrates Optimus). Het zilver verhuist naar Maarkedal en de stallen van Luna Laemont. Ze reed naar plaats twee met Twikki van Bergenbroek (v. Polsburry Pessoa). Elise Thierens (LRV Moerzeke) springt met stijl naar brons met Quintine vh Paardeveld. Plaats vier is voor Camille Leemans (LRV Grimbergen) met Viorika van de Mispelaere. Annabel Theuwis pakt plaats vijf met Maestro van de Laak (v. Leandros Sirik).

Alle resultaten 

LRV Brabant wint de Interprovinciewedstrijd, voor LRV Antwerpen en LRV Oost-Vlaanderen. Proficiat LRV Brabant