Nationale LRV-Indoorkampioenschappen Pony's - Springen - Wie zijn na twee jaar wachten, de kampioenen?

Stijlvolle ritten en knappe barrages op de Nationale LRV-Indoorkamppioenshappen Springen voor pony’s in de Ruiterschool in Oud-Heverlee.  Wie rijdt er met de erelinten en de nationale titels naar huis. Wie worden na twee jaar wachten, de Nationale LRV-Kampioenen?

C-Licht

In de klasse C-Licht sprongen 15 combinaties ‘dubbel-foutloos’. De allersnelste was Floor De Witte (LRV Lokeren-Heiende)  met har Pacienda Drum vh Juxschot (v. Lars van de Groenheuvel). Ze toverde in de barrage een heel knappe wending uit haar hoed en daarmee was het erelint en de eerste nationale titel van de dag meteen een feit. Rhune Bleyen (LRV Leopoldsburg) en Filini (v. Emmickhoven’s Diego) sprong naar de tweede plaats voor Thibault Van Hollebeke (LRV Zonnebeke) met Fleur. Plaats vijf was voor Niels Van Rossem (LRV Wambeek) met Shamrock Irish Camarque en met zijn Tesla van het Klavertje (v. Ulk d’Ete).

In de stijlwedstrijd gaat het nationaal erelint naar Fien Massagé (LRV Kester) met Lente. Ze zette een heel knap parcours neer en reed ook in de barrage naar een foutloze omloop. Thibault  Van Hollebeke (LRV Zonnebeke) pakte zilver met Fleur. Luna Laemont (LRV Maarkedal) en Naomi Van Den Bergenhoek reed naar het brons, voor Louise Vermeir (LRV Wambeek) met Limoges ter Dolen (v. Vedet van de Vondelhoeve) en Niels Van Rossem (LRV Wambeek) met Tesla van het Klavertje.

D-Licht

Spektakel in de reeks D-Licht, waar 14 combinaties zowel in het basisparcours als in de tweede fase, foutloos beleven en Kirsten Franken een razendsnelle barrage, inclusief super korte wendingen neerzette met de nog relatief jonge pony Ulrike de L’Escaut. (v. Kadans van de Groenheuvel). Straf!  Kirsten bleef daarmaa acht (!) hondersten van een seconde onder tijd van Fien De Coninck (LRV Asse) met Talente Van Prinseveld (v. Konquistador van Orchid’s).  U weet meteen dat ook de barrage van deze combinatie bijzonder snel was. Fien Jans (LRV Wambeek) reed naar brons met Black Booster, voor Jarno Vanwalleghem (LRV Torhout) met Ophee (v. Erin of Hazelfield) en Rosie Sillis (LRV Moerzeke).

Als het op stijl aankwam, gingen de meeste punten van de jury  naar Giel Kerkhofs (LRV Bocholt) met Kantje’s Ember (v; Justice H.R.). Romy Van Rooy (LRV Merksplas) pakte plaats twee met Quadrille Optima (v. Orchid’s Romario II). Guust Boon (LRV Lochristi) reed Cleostrade (v. Ginus) naar brons. De vierde plaats was voor Thibault De Waele (LRV Eksaarde Doorslaar) met Regina-Drum van het Juxschot (v. Kantje’s Fahran). Tess De Cuyper (LRV Meise Wolvertem) reed naar plaats vijf met Zai.

B-Licht

En of er snel gereden werd in de barrage van de klasse B-Licht! Louise De Clerck (LRV Merchtem) en haar Fioco bijvoorbeeld. Een stijlvol basisparcours en dan een snelle en superefficiënte barrage met haar Fioco.  Goed voor de nationale titel in barema-A en het stijlrijden. Louise werd eerder al nationaal outdoorkampioene in het stijlrijden. Ze bevestigt al het goede nu met een indoortitel in de barema-A en het stijlrijden. Fioco is overigens ook niet aan zijn proefstuk toe. Fioco kwam als regerende kampioen naar Oud-Heverlee. Hij won twee jaar geleden met Chloé Hoste en doet dat nu netjes over met zijn nieuwe amazone in het zadel. Knap! Plaats twee in Barema-A, gaat naar Elodie D’hooghe (LRV Opwijk) met Ronaldo van de Nieuwe Heide (v. Borghoff’s Gentle Gerwin). Plaats drie is voor Thibo Franken (LRV Wuustwezel) met De Wheem’s Claudia (v. Skellorn Benedict). Plaats vier gaat naar Sterre Heyvaert (LRV Opwijk) met Mindy van het Klavertje (v. Goldvinger). Améline Van Gompel (LRV Zoersel) pakte met ten Ten Ankers Freemanca (v. Vivienne’s Vision of Freedom), pakt plaats vijf.

Louise De Clerck pakt ook de nationale titel in het stijlrijden. De tweede plaats gaat naar Antwerps provinciaal stijlkampioen Lotte De Pauw (LRV Koningshooikt) met Rebel van de Eekhoek (v. Laser van de Mereyt). Warre Geeraerts (LRV Izegem) pakt stijlbrons met Empress van de Lote (v. Ten Ankers Bileander). Ameline Van Gompel (LRV Zoersel ) en Parmante (v. Rakker-L) reden naar plaats vier, voor Luna Peeters (LRV Overpelt) met Destiny.  

C-Midden

Met slecht 8 combinaties aan de start was het al spannend vanaf de eerste seconde. 4 combinaties haalde uiteindelijk de barrage, waarin Amy Tan en Storm (v. De Mensinghe's Rinaldo) van LRV Moerbeke Waas het snelst haar rondje vervolledigde. Zo neemt zij de nationale titel in barema-A mee naar Oost-Vlaanderen. Op de tweede plaats zien we Lieselot Kooremans met Sensation SW van LRV Merksplas en op plaats 3 volgt Maura Claerhout met Junior van LRV Zonnebeke. Plaats 4 en plaats 5 gaan naar Limburg, met respectievelijk Janne Mercken met Arrow Emelwerth de la Loena (v. Vivienne"s Vision of Freedom) van LRV Hoeselt en Hanne Jansen met Bento van LRV Hechtel-Eksel.

In het stijlrijden gaan de meeste punten naar Janne Mercken met Arrow Emelwerth de la Loena (v. Vivienne"s Vision of Freedom) van LRV Hoeselt. Na een zeer constant seizoen en een overwinning op de provinciale indoor neemt zij vandaag het nationale erelint mee naar huis. Lieselot Kooremans met Sensation SW van LRV Merksplas reden naar plaats 2 en Hanne Jansen met Bento van LRV Hechtel-Eksel naar plaats 3. De top 5 wordt vervolledigd door Kato De Meyst met Raspoetin van LRV Moerzeke en de winnares van barema-A Amy Tan en Storm (v. De Mensinghe's Rinaldo) van LRV Moerbeke Waas.

D-Midden

Sport van op de bovenste plank, dat kregen wij te zien op deze mooie afsluiter van het indoorseizoen! In D-Midden is het meisjes aan de macht! Het erelint in de barema-A wedstrijd gaat naar Emma Van Kerckhoven en Rythmic van de Groenheuvel (v. Miraculix) van LRV Heist op den Berg, het stijlerelint gaat naar amazone Frédérique van de Vijver en Ramiro van het Overlede Goed (v. Dexter Leam Pondi) van LRV Eksaarde Doorslaar!

In barema-A reed de winnares met haar tweede pony, Talente van de Groenheuvel (v. Konquistador van Orchid's) naar een tweede plaats. Arno Dewulf en Sparkling Sunny Holiday (v. Orchids Sunny II) van LRV Izegem reed naar een derde plek. Op plaats vier en vijf zijn respectievelijk geëindigd: Elise Ceyssens met Afelio van de Kerkenbulck (v. Nabor), LRV Meeuwen en Caers Renée met Manfred (v. Lamento III), LRV Lichtaart.

Elise Ceyssens en Afelio van de Kerkenbulck (v. Nabor), LRV Meeuwen reden naar een tweede plaats in de stijlwedstrijd. Op plaats drie zien we Julie Van Hollebeke en Milo D.J. (v. Ahorn's Marengo), LRV Zonnebeke terug. De top vijf wordt vervolledigd door Laura De Wispelaere met Mallorca, LRV Waarschoot en Eline de Ridder met Joe de la Grivardry (v. Aston du Langwater), LRV Opwijk.

Interprovincie

Met kop en schouders steken ze boven de andere provincies uit. De overwinning in de interprovinciewedstrijd gaat dik verdiend naar LRV West-Vlaanderen! Met slechts 1 puntje verschil wist LRV Limburg LRV Oost-Vlaanderen voor te blijven en zo eindigen zij op een tweede plaats. De top 5 wordt volledig gemaakt met respectievelijk LRV Antwerpen en LRV Brabant.

Proficiat aan alle nieuwe Nationale Indoorkampioenen! 
Maar ook aan iedereen met een ereplaats, en aan iedereen die er was.
Na twee jaar mocht het eindelijk weer, en het deed deugd!

Alle resultaten ⬇