Nationale Finale AVEVE Eventing Cup Haaltert: Stefaan De Pauw verlengt zijn nationale eventingtitel

KBC Gouden Teugel gaat naar Linde Van Boxstael

De regen op zaterdag plaatste de organisatoren van de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup voor een aantal bijzonder grote uitdagingen. Maar op zondag scheen de zon en vielen er in de namiddag slechts enkele druppels. Bovendien had LRV Haaltert voor oplossingen gezorgd, mede dankzij het gemeentebestuur dat meedacht met de organisatie. Het Nationaal Kampioenschap kon plaatsvinden en aan het eind van de dag stonden de verdiende kampioenen in de prijsuitreiking voor het talrijk opgekomen publiek.

Stefaan De Pauw verlengt zijn nationale titel

Stefaan De Pauw (LRV Erpe Mere) verlengt zijn titel als nationaal LRV-kampioen in de klasse Zwaar. Stefaan reed een sterke dressuurproef met zijn thuisgefokte Kwinto van ’t Wijwater (Breemeersen Crescendo x Sire Nor Mand). Reed in de zware cross-country naar de beste tijd met slechts één seconde tijdsoverschreiding. In het springparcours hield de lokale held het hoofd koel en bleef de schade beperkt tot twee springfouten. Goed voor een tweede nationale titel op rij. Proficiat Stefaan!

Stefaan De Pauw - Kwinto van 't Wijwater
Stefaan De Pauw met Kwinto van 't Wijwater 

 

Sterke Davy Goris en Contador Z

Davy Goris (LRV Merksplas) reed met Contador Z  (v. Casino) eveneens een sterk kampioenschap. Davy pakte het zilver voor Johan Ooms (LRV Noorderwijk) met zijn Kaspar van de Molendrieshoeve  (v. Cablo Z). Nele Revyn (LRV Minderhout) en haar Nelson van Desta (v. Vigo d’ Arsouilles) reden naar een knappe vierde plaats, voor Sybille de Cartier (LRV Weelde Ravels) met Un de Nanou (v. Verdi). Ze was meteen de vierde EK-ganger in de top-vijf. Voor de kandidaten die eind augustus naar het EK in Zweden willen, zit het eventingseizoen er nog niet op. Zij zullen tijdens de komende maanden nog een aantal internationale 3* wedstrijden afwerken en dan kan er een selectie gemaakt worden voor de European Eventing Cup van 24 augustus tot 27 augustus.

Lisa Dhaenens wint in de klasse Midden

In de klasse Midden is de nationale titel voor Lisa Dhaenens (LRV Maarkedal) met Borushka (v. Lord Z). Luc Boonen (LRV Geel ten Aard) reed Quiz Me Quick (v. Messi of Colors) naar nationaal zilver, voor Christine De Haes (LRV Moorsel Tervuren) met Cayon de Nyze Z (v. Canabis Z). Shana Somers (LRV Mol Achterbos) en Wannes Verelst (LRV Zoersel) reden naar plaats vier en vijf.

Lisa Dhaenens
Lisa Dhaenens met Borushka

 

KBC Gouden Teugel is voor Linde Van Boxstael

Linde Van Boxstael kwam als leider in de tussenstand van de KBC Gouden Teugel naar de nationale Finale. De nog maar net twintig jaar geworden amazone van LRV Wambeek, toonde zich met Kassira T (v. Sungold) de beste jongere uit de reeksen Licht, Midden en Zwaar tijdens het eventingseizoen 2022-2023. Ze zette dat nog eens extra in de verf door ook in Haaltert haar ring () te winnen. Knap!

Hanne Simons die in het verleden al de KBC-Gouden Teugel mee naar Bocholt nam, won in ring 4 van de klasse Licht met haar G-Day van Bareelhof (v. Takashi van Berkenbroeck). In ring 3 van de klasse Licht was de zege voor Paul Laurijssen (LRV Meer) met Danti Z (v. Dallas VDL).

Linde Van Boxstael
Linde Van Boxstael met Kassira T

 

In de B-reeks was er goud voor Hanne Van De Weghe (LRV Bassevelde) met Kiona VZ, Amber Claes (LRV Lommel) met Djuicy Z, Ronny Smet (LRV Kieldrecht-Vrasene) met Sterre van het Beukelzhof, Hans De Ridder (LRV Opwijk) met Qadira van ’t Farsenhoven en Brend Van Pamel (LRV Erpe Mere) met Reality Ter Bink.

alle resultaten via eventing.one

Linde - Haaltert
Linde Van Boxstael krijgt haar Gouden Teugel uit handen van LRV Directeur Maude De Smedt