Nationaal LRV-tornooi 2023: Waar Brabant trots op is!

Alle foto's: https://www.paardenfotograaf.be/gallery-collection/2023-10-LRV-kuringen/C00006KGcS9vox6U

De organisatie telde 10.000 toeschouwers/supporters, de Rijkswacht telde er 5000. Wellicht ligt de waarheid ergens in het midden, maar feit is dat er nog nooit zoveel volk bij elkaar was in het Woutershof in Kuringen.  Ze waren één voor één getuige van een ‘schoon verhaal’ dat in de meest ideale omstandigheden werd geschreven. Zowel in het springen als in de individuele dressuur ging de nationale titel in de hoogste reeks naar LRV Brabant. Naar één van de kinderen van de absolute trekpaarden van LRV Brabant, die met verve slaagden in de gezamenlijke organisatie van het Nationaal Ruitertornooi.  Proficiat LRV Brabant! Knap wat jullie zowel in als buiten de piste realiseerden.

Alle foto's: https://www.paardenfotograaf.be/gallery-collection/2023-10-LRV-kuringen/C00006KGcS9vox6U

Dressuur ZZ: Tiny Grauwels en Aripuanã van Sint-Rochus doen het opnieuw

Het zal met extra trots geweest zijn dat vader Luc Grauwels (LRV Tienen), zijn dochter Tiny Grauwels voor de tweede maal op rij Nationaal LRV-Kampioen dressuur ZZ zag worden. Luc speelde een heel jaar lang een voortrekkersrol in het verhaal van LRV Brabant en de organisatie van het Nationaal Ruitertornooi.  Dochter Tiny Grauwels zadelde zeventienjarige Aripuanã van Sint-Rochus  (v. Alabastro S. Extra – fokker: Chantal Knuts) op en reed dankzij een sterke ochtendproef en overkamping naar nationaal LRV-goud. Ook in 2022 stond de amazone van LRV Tienen vooraan in de prijsuitreiking.  Veerle Oostvogels (LRV Beerse) reed met haar Hall-Eluja (v. Sandrohall – fokker: Tinne Vansteene) na haar eerste plaats op het Antwerps provinciaal kampioenschap, naar een tweede plaats.  Het nationalel brons was voor Charlotte Mast (LRV Geel ten Aard) met Explosive van de Kempenhoeve (v. Schumacher).  Annelies Van Looveren (LRV Mol Achterbos) en haar Odessa van ’t Gestelhof (v. Lord Leatherdale) reden naar plaats vier, voor de Oost-Vlaamse provinciale kampioene Tine Vermeulen (LRV Eksaarde Doorslaar) met Nimmerdam Special vh Linkebeke (v. Special Agent Amour).

 

Tiny
Tiny Grauwels met  Aripuanã van Sint-Rochus  (v. Alabastro S. Extra – fokker: Chantal Knuts)

 

Springen klasse Zwaar: Straffe Stijn Craessaerts met eigen fokproduct

Na twee selectieve omlopen, sprongen 11 van de 51 starters naar de barrage van het Nationaal Kampioenschap, klasse Zwaar.  Drie combinaties hielden ook in de barrage het strafblad onbeschreven. ‘De snelste van allen’ was Stijn Craessaerts (27) uit Everberg (LRV Moorsel Tervuren) met zijn zelfgefokte Phantom van het Dorpelhof (v. Emerald van ’t Ruytershof). De familie Craessaerts, met met Christine Dehaes als één van de ‘kopvrouwen’ zette zich een jaar lang in voor de organisatie van het Nationaal Ruitertornooi. Ze kon zich wellicht geen mooier hoogtepunt wensen. “Ik ben super content en dit is onvergeetelijk!” was het eerste dat Stijn gezegd kreeg na zijn eerste Nationale outdoortitel in LRV. Daarna kon het feestje losbarsten in de tent van het Woutershof.

 

stijn
Stijn Craessaerts (LRV Moorsel Tervuren) met zijn zelfgefokte Phantom van het Dorpelhof (v. Emerald van ’t Ruytershof)

 

Ann-Sophie Noppe (22) (LRV Ardooie) en haar Naline van ’t Zorgvliet (v. Thunder van de Zuuthoeve), zorgden voor West-Vlaamse enthousiasme op de goedgevulde banken. Ann-Sophie bleeft knap foutloos in de barrage en reed naar plaats twee op het Nationaal Kampioenschap. Sus Dirickx (LRV Lummen) en zijn Babouche van ’t Coseveld Z (v. Bamako de Muze)  sprongen naar een bronzen medaille. Monique Becker (LRV Lummen) werd twee jaar geleden nog nationaal kampioen in de finale van de SBB-Competitie voor zesjarigen met haar Laville Topfok (v. Lavillon). Een balk op de laatste hindernis, hield haar van een nieuwe nationale titel. Ook laatste starter Lisse Bosch kreeg een één fout op haar conto met Parinoor vh Eegdeken (v. Douglas). Het plaatste de Antwerpse provinciale kampioene op plaats vijf.  Jorich Spits (LRV Merksplas), Yoren Maes (LRV Weelde Ravels), Merel Braspenning (LRV Wortel), Gunter Lemmens (LRV Hoeleden) en Thomas De Cock (LRV Eksaarde Doorslaar) maakten de top-tien compleet.

Groepsdressuur

De Nationale Titel in de groepsdressuur gaat naar het viertal (ZA) van Ardooie. LRV Grobbendonk pakt plaats twee, voor de collega’s van LRV Maarkedal.  In de hoogste reeks voor de Achtallen (M) is de zege voor LRV Waasmunster, voor de provincie-genoten uit Bassevelde.

groepsdressuur
viertal (ZA) van Ardooie

 

Zwaar 2 & Zwaar 1

In de klasse Zwaar 2 individuele dressuur is het nationale goud en het erelint voor Celine Swinnen (LRV Hechtel-Eksel) met Rolex ‘W’ van Prinsenhof’s (v. Bon Coeur – fokker: Jan Claes). Laura Caeldries (LRV Sinaai) reed Lotus de Muze (v. Jazz) gefokt bij de provinciale voorzitter van LRV Oost-Vlaanderen, naar zilver, voor Riese Meskens (LRV Grimbergen) met Ziezoo (v. Olivi).  In de klasse Zwaar 1 is het goud  in reeks 1 voor Stijn Rombouts (LRV-Lenaarts) met Rebel King (v.Dream Boy – fokker:  Dorien Van Sprengel). In reeks 2 wint Senne Schoors (LRV Noorderwijk) met Jagger Juna (v. Diarado). 

Springklasse Midden / Licht / Beg

In de springklasse Midden (1.20m) was het eveneens een zoon van Emerald van ’t Ruytershof, die de barrage won. Pahos van de Kiekenboer (fokker: A. Van Bijsterveld), met Yoren Maes (LRV Weelde Ravels) in het zadel was de allersnelste in een spannende barrage waarvoor negen combinaties een ticket konden bemachtigen.  Paul Scheirs (LRV Schriek) reed naar zilver met met zijn zelgefokte Red Diamond S.P. (v. Corico Z).  Kilian Franco (LRV Bassevelde) pakt brons met Snapper vt Hazelarenhoekje (v. Quint vh Maarlo Z).

Reeks 1 van de klasse Licht (1.10m), gaat naar Jade Van Tricht (LRV Nederokkerzeel) met Ola (v. Echo van ’t Spieveld – fokker: Chris Van Eynde).  In reeks 2 is het goud voor Phaedra Polfliet (LRV Moerbeke Waas) met de vijfjarige Sjefke van D’Abelendreef (v. Bamako de Muze -fokkers: Koen en Inger Cerpentier-Haeghebaert).

In reeks1 van de 1m,  rijdt Lore Saey (LRV Bassevelde) met Indira (v. Wandor van de Mispelaere) naar huis met goud. In reeks 2 was dat Nathalie Cops (LRV Gellik) met Canturella (v. Canurano Z).

G-dressuur

In de hoogste reeks van de G-dressuur is het goud voor Karine Van Bever (LRV Haasrode Blanden) met haar Cleverboy (v. Saros van ’t Gestelhof – fokker Walter Van Laer).  Een hele dikke proficiat aan alle deelnemers en vrijwilligers die er voor zorgen dat deze wedstrijden binnen het kader van LRV kunnen plaatsvinden.

G-dressuur
Karine Van Bever (LRV Haasrode Blanden) met Cleverboy (v. Saros van ’t Gestelhof – fokker Walter Van Laer)

 

Alle resultaten van deze mooie LRV-dag: Klik hier!