Nagenieten van een prachtig Nationaal Ponytornooi

LRV Bassevelde zette een fantastische organisatie neer met de organisatie van het Nationaal Ponytornooi. De bodem was quasi perfect. De weergoden werkten vrijwillig mee met de vele andere vrijwilligers en het publiek zakte massaal af naar het Oost-Vlaamse Meetjesland. Het Nationaal Ponytornooi in Bassevelde stond voor 200% beleef LRV en spannende / mooie ponysport.

 

geetbets
LRV Geetbets wint de reeks Midden voor viertallen 

 

Groepsdressuur - In de hoogste reeks van de groepsdressuur won LRV Minderhout na een knappe proef van LRV Bassevelde. Beide achtallen waren bleken heel erg aan elkaar gewaagd en details beslissen dan wie er met de Nationale titel naar huis mag. LRV Eksaarde Doorslaar reed naar de derde plaats.  In de reeks voor viertallen klasse Midden was het goud voor LRV Geetbets. LRV Rijkevorsel reed naar zilver en LRV Herenthout reed naar brons. 

minderhout
LRV Minderhout reed naar goud bij de achttallen klasse Midden 

 

In de reeks voor viertallen Kür op Muziek, een discipline die in LRV West-Vlaanderen echt aan het boomen is, ging de zege naar LRV Anzegem. LRV Izegem reed naar plaats twee. De derde plaats was voor LRV Oesselgem. Groepsdressuur met een hipper kantje dus. Een aanrader.

Individuele dressuur - In de hoogste reeks van de individuele dressuur, D-Licht 2, was het goud voor Antwerps provinciaal kampioene Lotte Bollansée (LRV Zoersel) met Oak Forest Elmdo. Haar streekgenote Jozefien Piedfort (LRV Lille) reed naar zilver met Okidoki. Brons gaat naar Janne Mercken (LRV Hoeselt) met Othello van het Dijkhof.  In de reeks C-Licht 2 was het nationale goud voor Janne Verstappen (LRV Lichtaart) met Nick.  Lobke Pauwels van LRV Bornem reed Moorstreet’s Lennon naar zilver. Emma Cool (LRV Bazel) en Café au Lait pakten brons.  In de klasse B-Licht 1 gaat de titel naar Pauline Vanhaeverbeke (LRV Ardooie). Pauline reed Selehem’s Caddy Cadman. Emma Verwimp (LRV Herenthout) reed naar plaats twee, voor Cas Steegmans (LRV Genk) met Valerio.

winnaars CL2 en DL2
Lotte Bollansée (LRV Zoersel) met Oak Forest Elmdo en Janne Verstappen (LRV Lichtaart) met Nick

 

In de reeks AB2 gaat de oversinning naar Margaux Timmers (LRV Waasmunster) met Sara. Merel Meganck (LRV Arendonk) pakt zilver met Rufus. Maïté Vanryckegem (LRV Eksaarde Doorslaar) reed met Lightning Fancy Kizzy, naar plaats drie. Bij de allerkleinste pony’s reed Jana Vissers (LRV Arendonk) naar nationaal goud met haar Toontje. Michèle Verlinden (LRV Zoersel) reed naar zilver met Roxy. Elise De Waele (LRV Eksaarde Doorslaar) pakt met Jeff brons.

BL1
In de klasse B-Licht 1 gaat de titel naar Pauline Vanhaeverbeke met Selehem’s Caddy Cadman.


Springen

D-Midden - In de hoogste springreeks D-Midden, kregen de toeschouwers een spannende barrage geserveerd. Twaalf combinaties sprongen naar een foutloze omloop, in de barrage bleven er zes foutloos. Emma Van Kerckhoven (LRV Heist op den Berg) zette als eerste starter met Talente van de Groenheuvel een snelle tijd neer en ze bleef bovendien foutloos.  Haar tijd prestatie zou alleen nog verbeterd worden door de nieuwe nationale kampioen Florian Van Bylen (LRV Westerlo) met Jerry.  Met twintig honderdsten van een seconde om precies te zijn.  Thibaud Ebinger (LRV Merchtem) reed naar brons met Melodie Van De Vondelhoeve. Plaats vier gaat naar Chloé De Roo (LRV Merelbeke) met Loeza. V-Clubgenoot Lars De Roo, reed Juul naar plaats vijf.  In het stijlrijden gaat het erelint naar Rosie Sillis met Woody Woodpaker. Lore Spis (LRV Sint Lenaarts) pakt zilver met Hermens van ’t Klinkhof. Lars De Roo reed Juul naar brons, voor Thibault De Waele en Emma Van Kerckhoven.

florian
Florian Van Bylen (LRV Westerlo) wint met Jerry barema A in D-Midden

 

stijl dm
Rosie Sillis wint met met Woody Woodpaker goud in het stijlrijden in de klasse D-Midden

 

C-Midden - In de klasse C-Midden sprongen drie combinaties naar de barrage. In die barrage stond er geen maat op Vinz De Weerdt (LRV Koningshooikt) en zijn Skybreaker van den Kievit. Hij kwam Remco-gewijs negen seconden sneller over de finish dan zijn eerste achtervolger Elias Matthys (LRV Lo Reninge) met Delfyw Brenhines. Charlotte Van Gysel reed haar Fabelous van de Kruishoeve.  Vinz is niet alleen snel, hij kan ook met stijl een parcours afwerken. Dat bewees ook zijn zege in het stijlrijden.  Kato De Meyst (LRV Moerzeke) pakte zilver met Raspoetin voor Elias Matthys.

Vinz
Vinz De Weerdt en zijn Skybreaker van den Kievit op weg naar goud in barema-A en stijl (klasse C-Midden) 

 

B-Licht - Achttien combinaties in de barrage van de klasse B-Licht. Vijf bleven foutloos.  De snelste was Ameline Van Gompel (LRV Zoersel) met haar Ten Ankers Freemanca. Winther Dierckx (LRV Moerzeke) reed naar zilver met Sumba van ’t Neerhof, voor Bo Adriaensen (LRV Rijkevorsel)  met Mickey. June Caers (LRV Lichtaart) pakte plaats vier met Queeny van het Rozendaelhof, voor Aurélie Goyvaerts (LRV Koningshooikt) met Choopy.  Aurélie en haar trouwe Choopy wonnen ook het stijlrijden. Ze eindigde voor de kampioene van 2022, Louise De Clerck (LRV Merchtem) met Fioco en op plaats drie met Sissi Optima. Megan Heeswijk (LRV Merksplas) en Tous Vents Optimus reed naar plaats vier. Plaats vijf gaat naar Vic Julynne Vermonden (LRV Kallo) met Robbie F.

amelie
Ameline Van Gompel (LRV Zoersel) wint barema A BL met Ten Ankers Freemanca

 

Aurelie
Aurélie Goyvaerts (LRV Koningshooikt) wint met Choopy het stijlrijden in B-Licht

 

In de reeks A-ponys ging de zege in het stijlrijden naar Mirthe Fleerackers (LRV Lichtaart) met Sammy. Bij de allerkleinste pony’s ging het erelint naar Elise De Waele (LRV Eksaarde Doorslaar) met Jeff.