Nabor Cup 2024 - unieke wedstrijd waar sport en ponyfokkerij elkaar vinden!

Opgelet!!! Deze wedstrijd vindt plaats in het kader van de provinciale pony-indoor van LRV Antwerpen, maar staat ook open voor ruiters en amazones uit de vier overige provincies!
Ook niet-LRV-leden kunnen aan deze unieke wedstrijd deelnemen!

Op zaterdag 17 februari 2024 vindt de Nabor Cup plaats in Rijhal Kraaienhorst te Brecht. Start nu al met de samenstelling van je team. Teams bestaan uit drie combinaties, waarvan de pony’s afstammen van dezelfde ponyhengst.Voor deze wedstrijd kan men teams van 3 nakomelingen van dezelfde gekeurde hengst uit een erkend stamboek inschrijven. Ook de nakomelingen dienen ingeschreven te zijn in een erkend stamboek. Zij worden onderverdeeld in de stokmaatcategorieën van de BRp-stamboekwerking :

 

  • kleine maat (pony’s kleiner dan 1.32m) springen parcours van 60 – 70 – 80 cm
  • grote maat (pony’s van 1.32m of groter) springen parcours van 80 – 90 – 100cm

Diegene die de equipe aanmeldt, bepaalt zelf welke ponycombinatie welk parcours springt.

Er wordt een barema A-wedstrijd verreden, waarbij bij een eventuele barrage voor de eerste plaats de drie combinaties opnieuw in het parcours komen.Om de wedstrijd vlot te kunnen laten verlopen mag een ruiter maximum 2 pony’s per team rijden en maximum in 3 teams deelnemen. Verder wordt er volgens de LRV-reglementen gereden.
Opgelet: met B-pony's kan enkel deelgenomen worden, door ponyruiters tot en met 12 jaar. Deelname aan deze wedstrijd kost 5 euro per combinatie. Dit moet ter plaatse, op het wedstrijdsecretariaat, betaald worden.

Klik hier voor de omzendbrief met meer info en het inschrijvingsformulier
Deze formulieren kan u ingevuld mailen aan r.laeremans@lrv.be  tot en met zondag 4 februari 2024 om 24 u. 

Omdat de deelnemers niet altijd van elkaar weten wie met een afstammeling van een bepaalde ponyhengst rijdt, kan je op vraag de contactgegevens van de actieve combinaties opvragen via r.laeremans@lrv.be Indien u info wenst over andere BRp of CpO-geboren pony’s, dan kan u terecht op de BWP-website www.belgian-warmblood.com – afdeling Belgische Rijpony. Onder de Rubriek Events komt bij de wedstrijd ‘Naborcup 2024’ een lijst van de BRp-hengsten en hun producten van 4 t.e.m. 20 jaar.