Na 3 jaar eindelijk weer Nationale Indoorkampioenen Dressuur!

1092 dagen. Zo lang is het geleden dat wij hier in de Ruiterschool nagelbijtend konden afwachten welke combinatie de allerbeste dressuurproef zal rijden.  En toch voelde het vanmorgen zeer vertrouwd aan. De pistes lagen klaar, de jury's stonden paraat en de spanning was te voelen.

Deze voormiddag kwamen de ruiters en amazones van M1 en M2 aan de start. De ruiters en amazones van Z1, Z2 en ZZ laten namiddag het beste van zichzelf zien.

IMG_22107

Oost-Vlaanderen is twee Nationale Kampioenen rijker!

In de klasse M1 gaat het erelint naar de provincie Oost-Vlaanderen, naar Jan Michiels en JM Sporthorses Fleuresse (v. For Romance I) van LRV Moerzeke. Op de tweede plaats zien we Femke Van Oeyen en Lindt (v. Lauries Crusador) van LRV Boutersem. Het podium wordt vervolledigt door Hanne Goris en Notify. De ereplaatsen zijn voor Jennifer Peters en Kyona (v. Fairytale) van LRV Bassevelde, Laure Olieslagers en Jagger Juna (v. Diarado) van LRV Noorderwijk, Sabine Dierick en Limited Edition (v. Samba Hit II) van LRV Moerzeke, Desiree Klos en Fairy Tale van LRV Moorsel Tervuren en Stijn Rombouts en Rebel King (v. Dream Boy) van LRV Sint Lenaarts.

IMG_2252In de klasse M2 bleken Emily Van Mulders en Tiziano Winhorses van LRV Ninove de sterkste combinatie. Het was spannend, want de tweede plaats gaat naar Amalia Hantson en Carambo (v. Contendro I) van LRV Stalhille met slecht 1 puntje minder. Plaats drie is voor Tanita Blomme en Ilanah (v. Uno Don Diego) van LRV Oedelem Beernem.  Maken verder het rijtje compleet Wim Nyssen en Romy van de Kwadeweg (v. Fidertanz) van LRV Bredene, Anaïs Bellinkx en Caringka C van LRV Meldert, Tamara Heeren en Ippolito van het Pannehof (v. Bordeaux) van LRV Assent, Heidi De Keyser en Kiss Me Rose (v. Spielberg) van LRV Sinaai en Karine Emmerechts en Gi Gi (v. Apache) van LRV Puurs.

Girlpower in de klasse ZZ!

ZZHet was spannend, daar op de tribune in de Ruiterschool. Maar uiteindelijk bleek Tiny Grauwels en Aripuana van Sint-Rochus (v. Alabastro) van LRV Tienen niet te kloppen en gaat zij naar huis met het erelint in de hoogste klasse! Een verdiende tweede plaats is voor Anoek op den Kamp en Keandro Farena (v. Apache) van LRV Oud Turnhout. De derde plaats gaat naar Julie Huygelen en Harves van de Reimeurter (v. Wunder Boy van de Zuuthoeve) van LRV Kontich. Annelies Van Looveren en Odessa van't Gestelhof (v. Lord Leatherdale) van LRV Mol Achterbos sluiten het rijtje af op de vierde plaats.

Z2In de klasse Z2 is Wim Nyssen de dames te sterk af. Hij neemt met Magic (v. Fidertanz) van LRV Bredene nemen het erelint mee naar West-Vlaanderen. Op de tweede plaats zien we Anneleen Wagemans en Steriana vh Weintje (v. Stedinger) van LRV Tongeren. Plaats drie is voor Christoph Kreutziger en Diacontino C&T (v. Diacontinus) van LRV Lippelo. De verdere ereplaatsen zijn voor Liesbeth Van Dessel en Jackie O DDJ (v. Charmeur) van LRV Noorderwijk, Sofie Rijnders en Natchera-G (v. Wynton) van LRV Kontich, Eline De Mosselaer en FS Lambada (v. Lord Loxley) van LRV Koninghooikt, Julie Huygelen en Kinmar van de Reimeurter (v. Thunder van de Zuuthoeve) van LRV Kontich en Hanne Dehou met Rhune van de Perre (v. Rubio) van LRV Tienen.

Z1De kampioenstitel in de klasse Z1 gaat naar Kirina Van Lint met Bruno van de Kempenhoeve (v. Pavarotti van de Helle) van LRV Herent. Op plaats twee staan Laura Caeldries en Lotus de Muze (v. Jazz) van LRV Sinaai. Derde in deze reeks zijn Senne Goris en Luraan-H (v. Geniaal) van LRV Arendonk. Verder nog in de prijzen zijn Inge Deckx en Miracle Messi (v. Sir Donovan) - LRV Dessel, Laure-Anne De Schutter met Frühling (v. Floratio) - LRV Houthalen, Valerie Castermans en Mouradi van de Heyvelden (v. Bravour B) - LRV Sint Lenaarts, Liesbeth Van Dessel en Guirlache d'Llano - LRV Noorderwijk en Luna Geysmans met Ferrero van het Mettenhof (v. Sandreo) - LRV Bekkevoort.