Mooie sport op SBB-Competitie voor Jonge Paarden LRV Geetbets in het Woutershof

LRV Geetbets stond in voor de prima-organisatie van de Brabantse manches van de  SBB-Competitie voor Jonge Paarden in Woutershof.  Op donderdag negen mei stond manche 1 op de LRV-Agenda. Op zondag 12 mei was het Woutershof, bij Hasselt opnieuw gastheer voor de jonge dressuur- en springpaarden.

Op donderdag sprongen 15 zesjarige paarden naar de barrage na twee foutloze omlopen. 10 combinaties bleven foutloos. Veni Vidi Vici vh Pannehof Z (v. Vigo d’Arsouilles), gefokt door Jelle Kumps en Elke Schoolmeesters, met Seppe Folon (LRV Rilaar) in het zadel was opnieuw de snelste. Net zoals hij dat eerder ook al was in Sint-Niklaas. Drie dagen later zou de combinatie overigens naar een tweede plaats springen in het Woutershof. Sterk werk. De tweede plaats op donderdag was voor Special Lady B (v. Nixon van ’t Meulenhof – f: Christiaan Brebels) onder het springzadel van Jeroen Brebels (LRV Overpelt).  Ruben Houben (LRV Guigoven) reed zijn zelfgefokte Special Balou HR (v. Bisquet Balou vd Mispelaere) naar de derde plaats. Sweet Juice Castanoo (v. Apple Juice) en Jorich Spits (lRV Merksplas) zijn ook in vorm, zij reden naar plaats vier, voor Pauline Geerts (LRV Kaulille) met Shaktie-Blesse (v. Newton van ’t Zorgvliet) die gefokt werd door Jan Cox.

Ook deze combinaties sprongen een foutloze barrage: GLENN AERTS (LRV HEUSDEN) - Chilly Lady J&J Z (v. Chilli Willi), PAULINE GEERTS (LRV KAULILLE) - DOLCE VAN HET HOBOS Z (v. DIAMANT DE SEMILLY), STEF BOSSAERTS (LRV BROECHEM) - SILENCIO VAN’T SCHEGEL (v.  UNTOUCHABLE), CARMEN MOORS (LRV ZUTENDAAL) - ABRACADABRA Z (v. AGANIX DU SEIGNEUR) en NILS DE LAET (LRV KONTICH) - SANDRA VAN DE HELLE (v. CAYENNE VD HELLE

Bij de vijfjarigen sprongen maar liefst 49 combinaties op 133 deelnemers bij de vijfjarigen een foutloze omloop.  Bij de vierjarige paarden waren er dat 29 van de 118 paarden.

39 barragekandidaten op zondag

Op zondag sprongen maar liefst 39 combinaties naar de barrage na twee foutloze omlopen. Op 80 deelnemende paarden, is dat zo goed als de helft. Veertien zesjarige paarden bleven ook in de barrage foutloos. Boeff van de Molen Z (v. Bamako de Muze – f: Kristof Engelen) was de allersnelste onder het zadel van Charlotte Degeest (LRV Orsmaal).  Seppe Foulon en zijn Vene Vidi Vici vh Pannehof  Z sprong naar plaats twee, voor Ruben Houben die met zijn Special Balou HR opnieuw tevreden moest zijn met de derde plaats. Plaats vier was voor Kristien Both (LRV Geetbets) met Sutan-V (v. Quasimodo vd Molendreef) gefokt door Patrick en Robert Vanvuchelen.  Ook Pauline Geerts reed opnieuw naar een topklassering met haar Dolce van het Hobos Z.

Volgende combinaties bleven eveneens foutloos in de barrage: JOHAN PLEYSIER (LRV WUUSTWEZEL) - SJAAKIE VAN HET EIKEHOF (v.  ERMITAGE KALONE – f: HET EIKEHOF, NICOLAS VAN DE POL (LRV POPPEL) - PINANI NL (v. PLOT BLUE), PAULINE GEERTS (LRV KAULILLE) SHAKTIE-BLESSE (v. NEWTON VAN 'T ZORGVLIET – f:  JAN COX), GERT VERAGHTERT (LRV ZOERSEL - SAMSON VAN HET ZEVENVINDEL (v.  EL TORREO DE MUZE – f: EDDY EN GERT VERAGHTERT), JORDY VERBOVEN – (LRV MELDERT) - SMOOTHIE VAN DE OUDE HOEVE (v.  NIXON VAN 'T MEULENHOF (v. ERIC VERBOVEN- f: ERIC en JANNICK en JORDY VERBOVEN), CAMILLE VERLINDEN – (LRV BEKKEVOORT) - SENSA VAN DE NACHTEGAELE (v. ERMITAGE KALONE – f: MARCEL JACOBS), DOMIEN DE SWERT (LRV SINT KATELIJNE WAVER) - SAVANNA VAN HET HARTEVELD (v. BALOU DU ROUET – f: LAUWERS WIM BVBA), GITTE BARTHOLOMEEUSEN (LRV SINT KATELIJNE WAVER) SISSOKO – (v. NIXON VAN 'T MEULENHOF – f: BJORN BEUCKELAERS) en  LOUIS WAUTERS (LRV MERKSPLAS) - SNELLENEDDY CASTANOO (v. CARRERA VDL – f: GERD WAUTERS)

Bij de vijfjarigen konden 39/116 combinaties een foutloos rapport presenteren.  Bij de vierjarigen zijn dat er 19 op de 95 deelnemende paarden.

Sterke BWP’ers in dressuur

In de LRV-reeks voor zesjarige paarden was de zege op donderdag voor Desiree Klos (LRV Haasrode Blanden) met haar knappe BWP-merrie Say My Name van de Cavaleronde (v. For Romance – f: Glenn Verhaeghe).  In een sterk bezette open-reeks ging het goud Sumatra A.H.  (v. Secret – f: Paul Peeters). Ook in Sint-Niklaas was deze combinatie al goed voor goud. Ellen Bouwens reed haar zelfgefokte  Smart Guardian SB (v. Guardian S) naar zilver. Het brons was voor Stijn Thijs (LRV Vissenaken Glabbeek) met de thuisgefokte Sauvage van de Guldennagel (v. Sezuan).

Tiago d’Art (v. Secret) liep met zijn fokker Eric Scheirs (LRV Rillaar) naar winst bij de vijjarigen in de LRV-reeks. In de Open-reeks was er goud voor Typhoon van Kinschot (v. Guardian S – f: Lucas Wens).  Primavera SVB (v. Le Formidable – f: Steve Van Bambost) en Evelien Neven liepen naar winst in de LRV-reeks voor vierjarigen.  In de Open-reeks was het goud voor Papillon CLD (v. Cul Laude) onder het dressuurzadel van haar fokker Charlotte Mast (LRV Geel Ten Aard).

Op zondag reed Evelien Neven (LRV Zoutleeuw) Sweet Nonsense (v. For Romance) naar goud in de LRV reeks voor zesjarige dressuurpaarden. In de Open-reeks was de zege voor Stijn Thijs (LRV Vissenaken-Glabbeek) met Sauvage van de Guldennaegel. Ivan Bonny (LRV Opwijk) reed Thyra (v. Maracana – f: Luc Luyckx) naar de winst in de LRV-reeks voor vijfjarige dressuurpaarden. Bij de leeftijdsgenoten in de Open-reeks was die eer voor Olivia (v. Negro – f: H. Vertriest) onder het dressuurzadel van Nick Van Laer (LRV Langdorp). Tiny Grauwels (LRV Tienen) reed Uniss ten Wilgendries (v. Secret – fokkers: Luc en Tiny Grauwels) naar winst in de Open-reeks voor vierjarigen. In de LRV-reeks was het goud voor opnieuw voor Evelien Neven met Pimavera SVB (v/ Le Formidable).

Resultaten donderdag 

Resultaten zondag