Mooie sport en talentvolle jonge paarden op SBB-Competitie bij LRV Heusden

Na de zondvloed van een week eerder kreeg LRV Heusden wel de ideale omstandigheden om de SBB-Competitie voor Jonge Paarden in te laten plaatsvinden.  In de ringen en in de springpiste lieten verschillende jonge paarden talent en aanleg zien.  De beste combinaties mogen stilaan beginnen uitkijken naar de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden in het Sentower Park op 25 en 26 juni. Ook dan bent u van harte welkom.

Veel kwaliteit bij de (zesjarige) springpaarden

Bij de zesjarigen bleven 14 paarden dubbel foutloos. Elf van hen slaagden daar ook in de barrage in. Quo Vadis van de Brouwershoeve ( Golden Boy du Val du Geer x Darco – f: bvba Brouwershoeve) sprong met Wesley Carmans naar de snelste tijd. Philip Gysbrechts reed Quetzalcoatl Vh Witte Huis Z (Quilimbo x Couterro U – f: Hedwig Michiels) naar plaats twee, voor Monique Becker van LRV Lummen met Laville Topfok (Lavillon x Bentley vd Heffinck – f: BVBA Topfok SI). Dirk Vrancken (LRV Meldert) sprong met zijn zelfgefokte Quelle Donna van de Wezelhoeve (Elvis ter Putte x Codex ) naar plaats vier, voor Pauline Geerts (LRV Overpelt) met Qalisto 28 (Gentleman x Landetto – f: Luc Geerts).

Wesley
Quo Vadis van de Brouwershoeve  met Wesley Carmans - winnaar 6-jaringen

 

Bij de vijfjarigen bleven 19 paarden op 57 paarden foutloos. Bij de vierjarigen waren er dat 21 op een totaal van 65 deelnemende paarden.

Dressuur

Birgit Ceuleers (LRV Vissenaken Glabbeek) blijft met haar zelfgefokte Queensley “B” vh Rigelhof (Dante Weltino x Camus) de overwinningen aan elkaar rijgen. In Heuden was het in de Open-reeks niet anders, ze won voor Annemik Vleugels met Roxette (v. San Amour) en Katrien Soors (LRV Peer) met Quittero van de Bresser (Ghandi x Cavaggio – f: Jozef Soors).

In de LRV-reeks is het Elsje Van Den Bogaert (LRV Hingene) die indruk maakt met haar Lavita I.K. (v. George Clooney). Ze won voor Hannelore Hegemann (LRV Tienen) met Netstutteriets DJ (v. Don Juan de Hus). Evelien Neven zette Leche SVB (v. Geniaal) op plaats vier.

Elsje
Elsje Van Den Bogaert (LRV Hingene)  metLavita I.K - winnaar 6j-LRV 

 

Bij de vijfjarigen ging het goud naar Pieter Foets (LRV Grote Brogel) met de BWP-merrie  Romina v/h Kolisbos (Glamourdale x Camus). De fokker van deze merrie is Stefan Foets. Plaats twee is eveneens voor een BWP-paard. Rio C v/h vijverbos (First-Step Ironn L x Conteur I – f: Guido Van Humbeeck). Joris Drieka reed Rubina van de Lindehoeve (Rubin Royal x Laudabilis) naar de derde plaats.

In de LRV-reeks was de zege voor Eric Scheirs (LRV Schriek) met zijn thuisgefokte Roe d’Art (Thorgall Biolley x Carbano). Ook niet de eerste keer dit seizoen dat deze combinatie op het hoogste schavotje staat.  Plaats twee was voor Emilie Sterkmans (LRV Heusden) met Morrigan B Schuilenbroek (v. Guardian S). Valerie Lormans (LRV Genk) en haar Rolando van de Kersenheuvel (Orlando x Poor Boy – f: Annemie Claes).

Bij de allerjongste paarden gaat de zege in de Open-reeks naar nationaal dressuurkampioen Lotte Nestor (LRV Sint-Katelijne-Waver) met Alessio. Pieter Foets en Sjarel van ’t Nachtegaelehof (Blue Hors Don Olymbrio x Rubin Royal) reden naar plaats twee, voor Lauranne Lammens met Samira G (v. De Niro).

In de LRV-reeks is het goud voor Desiree Klos (LRV Moorsel Tervuren) met Say My Name van de Cavaleronde (For Romance x Dryden).  Macy Stalpaert (LRV Ninove) reed New-Wendy (v: Just Wimphof) naar zilver. Brons was er voor Desiree Klos met Safety First van de Cavaleronde (Topas x Florencio I)  die twee paarden van fokker Glenn Verhaeghe in de top drie reed.

Alle resultaten - Foto's dankzij Linda Vangansewinkel - ontdek ze hier