Mooie sport en 100% #beleefLRV op West-Vlaamse provinciale kampioenschappen van LRV

LRV West-Vlaanderen kent alle aspecten van #beleefLRV. Op het provinciaal pony- en ruitertornooi, bijzonder knap georganiseerd door LRV Izegem beleefden de West-Vlaamse ponyruiters op zaterdag en de West-Vlaamse LRV-ruiters en -amazones, samen met hun supporters, twee hele mooie dagen met spannende sport, sfeer en ‘leute’.  Ook de menners waren overigens terug van de partij.

Kelly
De nieuwe provinciale kampioen in de klasse Zwaar - Kelly Dhondt

Kelly Dhondt for the win

In de klasse Zwaar sprongen vijf combinaties naar de barrage. Twee amazones hielden hun strafblad ook in de barrage ‘clean’. Jolien De Meyer (LRV Wingene) en Kelly Dhondt (LRV Oedelem Beernem). Het was die laatste die zeven honderdsten van een seconde sneller was met haar Marielle de Vauxelles (v. Va Vite), die gefokt werd bij Rene Loeys in Koksijde, dan Jolien met Chablis-J (v. Flamenco Dessemilly). De ‘J’ staat voor de fokkerij van Jan Vermeir in Opwijk. Chablis werd dus op dezelfde plaats geboren dan haar ‘kampioenenpaaard’ Grande-J (v. Clinton).  De derde plaats gaat naar Steven Decaigny (lRV Roeselare) met Gloria (v. Arthos R). Yana Copille (LRV Pittem) pakt plaats vier met Petit Filou van de Nachtegale (v. Chacco Me Biolley) en plaats vijf gaat naar Youri Vandamme (LRV Lo Reninge) met Molly van ’t Poezelhof.

In de klasse Midden gaat het provinciale goud naar Joeri Vandewaetere (LRV Zonnebeke) met Queen Rosy van’t Vrijbos (v. Jaguar van Paemel – f: Hanne Van De Populiere). In de reeks Licht is het kampioenenlint voor Jarne Gysslels (LRV Veldegem Ruddervoorde) met Radical van de Pereboom (v. Chatman – f: Godfried Storme).

Wim Nyssen imponeert in de dressuur

In de allerhoogste dressuurreeks, stond er geen maat op Wim Nyssen (LRV Bredene) met zijn Magic (v. Fidertanz -f: Herman Nyssen).  Kurt Van Doorne (LRV Westkapelle) pakte het zilver met Jaquinto vd Kiekmoortel (v. Escuro), voor Marc Van Den Abeele (LRV Westkapelle) en Don Amour (v. San Amour). De klasse Zwaar 2 gaat eveneens naar Wim Nyssen. Met Romy van de Kwadeweg (v. Fidertanz) reed de kustbewoner naar provinciaal goud. In de klasse Zwaar 1 ging die eer naar Tanita Blomme (LRV Oedelem Beernem) met Ilanah.

In de hoogste reeks van de achttallen was de zege overtuigend voor de veteranen van LRV Ardooie. En ook bij de viertallen reeks Zwaar, was er goud voor LRV Ardooie.

Alle resultaten


Wie zijn de West-Vlaamse ponykampioenen!

Een dag eerder hield LRV West-Vlaanderen zijn provinciaal ponykampioenschap.  We nemen u graag even mee door de hoogste reeksen.  Bij de achtallen in de reeks Midden zijn de erelinten voor de ponyruiters en de commandant van LRV Anzegem. Bij de viertallen gaat het goud in de reeks Midden naar LRV Ardooie.

In de klassse D-Licht 2 pakte Cosette De Pauw overtuigend de zege met haar merrie Cissi (v. Sever Mornings Brenin). Luca Deneulin (LRV Izegem) reed naar zilver met Waddenhoek’s Sanne en Lentel Vandekerckhove (LRV Ardooie) reed met haar Meike naar brons.  In de klasse C-Licht 2 was het bijzonder spannend en met 1 puntje verschil ging de zege naar Nicolas Vanhaverbeke (LRV Ardooie) met Twinkel, vor Thibault Demeulemeester (LRV Torhout) met Luna.

In de klasse B-Licht 1gaat Rune Desimpel (LRV Izegem) met Tornado als kampioene naar de kampioenschappen. In de klasse AB2 is dat Ina Geeraarts (LRV Izegem) met Quinn van de Waterhoeve (v. Laser van de Mereyt) en in de allerkleinste stokmaat was de zege voor Emma D’Hespeel (LRV Oeselgem) met Fientje. Lieze Demeulemeester (LRV Anzegem) en Destiny Descheemaeker, mochten mee op het podium.

In de klasse D-Midden sprong Lentel Vandekerkhove (LRV Ardooie) naar de provinciale titel met haar El Jimana (v. Jimmerdor de Florys), dankzij een foutloze basisomloop en dito barrage. Jarno Vanwalleghem pakte plaats twee. In het stijlrijden veranderde er niets aan deze volgorde.  De klasse B-Licht kreeg twee combinaties in de barrage. Warre Geeraerts (LRV Izegem) bleef met zijn Willy Wonka van Nieuwendale, knap foutloos en won voor Joël Decneudt (LRV Torhout) met Bia.

Alle resultaten