Martijn Tormans wint Provinciale LRV Indoor Antwerpen - Feest!

Het enige wat ontbrak op de Provinciale Indoorkampioenschappen van LRV Antwerpen in rijhal Kraaienhorst was een DJ na afloop van de Klasse Zwaar. Wat een feest! Wat een sfeer. Wat een inzet van het organiserende team. Copeba GB. #beleefLRV zoals in de goeie ouwen tijd.  Alleen jammer dat de G-sport er dit jaar nog niet bij kon zijn.

Maak het nog maar wat beter/groter. Bijna twee jaar gemist immers. Een spannende Breeders Cup op vrijdagavond als aperitief. Fijne nevenrubrieken als voorgerecht en de betere LRV-sport op zaterdag en zondag als hoofdgerecht.  Overgoten met gezelligheid. Met echte emoties, niet langer verstopt achter een masker. Voor sommige komt er nog een nagerecht. Een selectie voor de Nationale Indoorkampioenschappen voor volgende zondag.  

 

 

 

Klasse Zwaar

Met 13 combinaties in de barrage van de klasse Zwaar, werd het publiek met heel wat bekende en oud-bekende gezichten, in rijhal Kraaienhorst verwend. De spanning bleef tot de allerlaatste combinatie in de piste kwam. Martijn Tormans (LRV Schoonbroek) mocht met Origi van’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld), als snelste in de eerste omloop, als laatste starten in de barrage. Hij pitste meer dan een seconde van de tot dan toe winnende tijd van Raf Willemse (LRV Weelde Ravels) met Kwandor (v. Nabab de Rêve). Martijn zal ongetwijfeld even aan zijn grootste supporter Gustaaf Van Massenhoven gedacht hebben toen hij het provinciaal erelint kreeg aangereikt. Een mooi moment voor Martijn en voor de familie Van Massenhoven.  Raf Willemse was met zijn Kwandor dan weer de meest regelmatige Z-combinatie over de twee Z-indoors en de provinciale indoorkampioenschappen. Hij mag naar de nationale indoorkampioenschappen met een AVEVE-deken op zak. De amazones lieten zich ook opmerken in de barrage. Natalie Voeten (LRV Meer) reed Mi Amor van ’t Valissenhof (v. I’m Special de Muze) naar provinciaal brons. Marijke Bas (LRV Wortel) pakte de vierde plaats met Kamilio van ’t Heike (v. Epleaser van ’t Heike).  Wim Bartholomeeusen (LRV Sint-Lenaarts) bleef met Promise van de Leeuwerk ook foutloos in de barrage. Het leverde hem een top-vijf notering op. Elke Vermeiren (lRV Meerle Meerseldreef) reed met Gequan van de Bartvelden naar plaats zes. Jeroen Geerts (LRV Sint-Lenaarts) sprong naar plaats zeven met Japrilli VH. Tom Stoffelen (LRV Pulderbos) plaatste Ona van de Helle op plaats acht voor opnieuw Wim Bartholomeeusen (Orkana van de Leeuwerk). Jan Mertens (LRV Oostmalle) maakte de top-tien compleet met Sira van Strikmolenhof Z.

Midden

Vier honderdsten van een seconde. Vier honderdsten … meer niet. Dat was het verschil tussen nummer 1 en nummer 2 in de klasse Midden. Dirck Vinckx (LRV Kalmthout Achterbroek) was met Madi Lili (v. Diamant de Semilly), een paard in eigendom van de familie Gommeren, vier honderdsten sneller dan Melanie Valckx (LRV Vorselaar) met Just For Pleasure de Looge (v. Epleaser van ’t Heike). Martijn Tormans pakte brons met La Luna van ’t Roosakker (v. Echo van Spieveld). Deze merrie komt overigens uit de grootmoeder van de provinciale kampioene in de klasse Zwaar.  Silke Versmissen (LRV Lille) reed naar plaats vier met Eyecatcher van het Borzehof (v. Eddy Wally). Plaats vijf was voor Tinne van Opdorp (LRV Kalmthout) met Quasina III ST Ghyvan (v. Quidam de Revel).  Ook in de klasse Midden gingen dertien combinaties naar de barrage, na twee foutloze omlopen overigens.

Klasse Licht

In de klasse Licht sprongen 23 van de 64 geselecteerde combinaties naar de barrage. Acht barragekandidaten bleven foutloos. De snelste was Raf Mols met Queen van het Houterhof (v. Arko). Raf kocht dit paard als jong paard aan en leidde het zelf op. Kobe Malisart (LRV Merksplas) die ook wat van barragerijden kent, reed naar zilver met Lola-Jay Es (v. Golden Dream). Nathalie Aernouts (LRV Kalmthout-Achterbroek) sprong met ‘good old’ Huwenta (v. Tangelo van de Zuuthoeve) naar de derde plaats. Lore François (LRV Lille) en Gunna Horta (v. Vancouver d’ Auvray) pakten de vierde plaats voor Mario Caluwé (LRV Puurs) met Eddy VD Z (v. El Torreo de Muze).

Klik hier voor de resultaten - http://www.equester.be/language/nl-BE/Organisaties/Wedstrijd-kalender/OrganisatieId/9523/Tab/11

 

Intergewesten-wedstrijd voor LRV-Gewest Essen

 In de Intergewesten-wedstrijd, met vier combinaties uit de klasse Licht en drie uit de klasse Midden, waren het goud en de bijhorende groen-witte erelinten voor de ruiters en amazones van het gewest Essen. Zij stranden op vier strafpunten. De gewesten Turnhout en Brecht kwamen met acht strafpunten aan de meet. Ook de gewesten Mol en Lier, en Zandhoven kwamen op een totaal van acht strafpunten uit, maar hun totaaltijden waren minder goed.  Het gewest Essen bestond uit de volgende combinaties: Inge Adriaensen met Kanak Sky du Sud Z, Elise Vermeiren met Quantoline-V, Nathalie Aernouts met Huwenta, Tinne Van Opdorp met Quasina III St Ghyvan Z, Wouter Aernouts met Papillion Castanoo en Evelyne Franken met Mira van de Noordheuvel.

Queens Cup is opnieuw voor Julie Ooms

In de Antwerpse Queens Cup reden dertien dames naar de barrage. Daarin bleven zes combinaties foutloos. De snelste was Julie Ooms met Diarado-Son Z van LRV Lille. Ook in 2020 won Julie deze nevenwedstrijd. Plaats twee was voor Marijke Bax (LRV Wortel) met Kamilio van ’t Heike. Plaats drie ging naar Evi Lenaerts (LRV Pulderbos) met Oscar van de Romstee. Nele Vermeiren en Melanie Valckx sprongen naar de plaatsen vier en vijf.

Silke Versmissen wint het stijlrijden

Voor de jonge ruiters en amazones stond er op zaterdag een wedstrijd ‘Stijlrijden’ geprogrammeerd. Nick Adriaensen en internationaal topamazone Marilyn Vorsselmans vormden de ‘stijljury’ van dienst. Het gelegenheidsduo zat duidelijk op de zelfde lijn en zag verschillende combinaties die heel netjes en verzorgd hun parcours afwerkten.  Silke Versmissen (LRV Lille) reed naar de eerste plaats met Sinhus (v. Sunlight). Jonas Van Dijck pakte plaats twee en drie voor Lise Renders en Jos Van De Mierop.

Alle resultaten springwedstrijden -  Het verslag van de Breeders Cup op vrijdagavond volgt