Maak kennis met de Limburgse Ponykampioenen

De Limburgse ponyruiters verzamelden in het Woutershof waar LRV Mopertingen in stond voor de organisatie van het Provinciaal Ponytornooi.  LRV Limburg weet wie ze volgende zondag afvaardigen naar het Nationaal Kampioenschap in Nieuwenrode. Iets om naar uit te kijken!  

foto's: Linda Vangansewinkel 

Maline Van Tulder (LRV Kaulille) is de nieuwe provinciale kampioene in de individuele dressuur klasse D-Licht 2.  Met Lex (v. Le Matsjo) reed ze naar de eerste plaats voor Pieternel Gijbels (LRV Overpelt) met Rolls Royce van den Hoek (v. Nia Domo’s Bolero) en Marie-Laure Bleyen (LRV Bocholt) met Dancer fur Elise en Luna Hartkamp (LRV Overpelt) met Bacardi Cola. In de klasse C-Licht 2 was het erelint voor Katrijn Bosch met Falco van der Velden. In B-Licht 1 ging de provinciale titel naar Jade Heylogen (LRV Heusden) met Star (v. Emilio van de Garderenshof) voor Lara Reyskens (LRV Meeuwen) met Didi. In AB2 was er provinciaal goud voor Kobe Maas (LRV Hamont) met Puck en in de reeks voor de allerkleinste pony’s was die eer voor Pippa Costers  van LRV Peer met Cecil van Josefinahoeve.  

In de hoogste reeks van de Limburgse groepsdressuur ging het goud naar LRV Peer, voor LRV Heusden en LRV Bocholt.

Laure Tijskens (LRV Bocholt) blijft een te duchten kandidate in de barrage. Ze verlengde dankzij een foutloze barrage haar titel in de hoogste springklasse met Ella de ‘l Huitrelle. Ook in stijlrijden wa s Laure de beste. Minne Vossen (LRV Bocholt) sprong zowel in het stijlrijden als Barema-A naar zilver met Injas voor Julie Geurts (LRV Genk) met Let me Do des Marronniers. De derde plaats in het stijlrijden ging naar Saar Brepoels (LRV Vlijtingen) met Powergirl.

In de klasse B-Licht was het goud in stijl en Barema-A voor Luna Peeters (LRV Overpelt) met X Destiny.  Lien Vanaken (LRV Molenbeersel ’t Hasselt) won het stijlrijden bij de grote A-pony’s.  

- Alle resultaten - 

Laure Tijskens
Laure Tijskens - winnares D-Midden

 

Maline Van Tulder
Maline Van Tulder - winnares D-Licht 2