LRV Oost-Vlaanderen kent zijn nieuwe ponykampioenen

LRV Bassevelde heeft deel één van zijn krachttoer achter de rug. Lieten de weergoden de Oost-Vlaamse LRV-vereniging nog in de steek voor de provinciale ponykampioenschappen op zaterdag, dan ziet het er een stuk beter uit voor zondag als LRV Bassevelde gastheer is voor het Nationaal Ponytornooi van LRV. We bezorgen u graag de Oost-Vlaamse ponykampioenen.

LRV Bassevelde gaat als provinciaal kampioen bij de achttallen naar het nationaal kampioenschap. Ze wonnen in de hoogste reeks met één puntje verschil van LRV Eksaarde Doorslaar.

In de individuele dressuur gaat het erelint en de bijhorende nationale titel, naar Louize Schepens (LRV Sinaai) met Cadance. Emma Cool (LRV Bazel) reed naar zilver met Concierge (v. Constantin). Britt De Laender (LRV Eksaarde Doorslaar) reed naar brons met Kensington van Equi Center (v. Kraneveld’s Kadans).

In de reeks C-Licht 2 gaat de titel naar Emma Cool met Café au Lait (v. Cappucino). In B-Licht 1 wint Florence De Bel (LRV Bassevelde) met Liezelshof Mystic (v. Cwrtcadno Taliesin 2). Winther Dierckx (lRV Moerzeke reed naar plaats twee met Sumba van ’t Neerhof (v. Oxford van de Mespeleir). Het brons gaat naar Mollie Verschelden (LRV Erpe Mere) met Princesse.

In de klasse D-Midden springt Chloë De Roo (LRV Merelbeke) naar de provinciale titel met Loeza.  In de barrage met twee kandidaten was ze anderhalve seconde sneller van Kyara Stuer (LRV Eksaarde Doorslaar) met Mirallahens (v. Ive van de Delthoeve). Lars De Roo reed met Juul naar brons. In het stijlrijden reden drie combinaties naar het hoogste puntentotaal. Laure Cools (LRV Eksaarde  Doorslaar) en Lomitas D, Chloé De Roo en Laura De Wispelaere (LRV Waarschoot) en haar Mallorca finishten op een totaal van 87 punten. Laura won het erelint/titel.  Chloë pakte zilver en brons was voor Laure. 

In de klasse C-Midden is Charlotte Van Gysel (LRV Kallo) de nieuwe provinciale kampioene in barema A. Ze won met haar Fabelous van de Kruishoeve (v. Nabor) voor Kato De Meyst (LRV Moerzeke) met Raspoetin.  Het stijlrijden leverde net dezelfde top-twee op overigens.

In de klasse B-Licht  reden zes combinaties naar de barrage. Enkel Julynne Vic Vermonden (LRV Kallo) kon foutloos blijven met Robbie F. (v. Tenkshoeve’s Roberto). Winther Dierckx (LRV Moerzeke) en Sumba van ’t Neerhof (v. Oxford van de Mespeleir) reden naar plaats twee. Lotte De Wannemaeker (LRV Brakel) sprong naar brons met Hopper Golden H (v. Cadet).  In het stijlrijden was Janne Goethals (LRV Bassevelde) de beste met haar Stougjeshoeve Unlimited Joy (v. Bronheulog Limited Edition). Jylynne Vic Vermonden reed naar plaats twee, voor opnieuw Janne Goetals met Mariske (v. Buren’s Nelson).