LRV Moorsel Tervuren was twee dagen gastheer voor mooie provinciale kampioenschappen van LRV Brabant

Op zaterdag sprongen de Brabantse ponyruiters hun provinciaal kampioenschap. Een dag later zakten de paarden af naar het door LRV Moorsel-Tervuren knap georganiseerde provinciaal Ruitertornooi van LRV Brabant. Het was warm in Tervuren aan de Moorselsteenweg. Dat had niet alleen met de zon te maken, ook de sport en de sfeer naast de ringen was hartverwarmend.

Pony’s

In de dressuurklasse D-Licht 2 reed Anse Overstijns (LRV Vissenaken-Glabbeek) overtuigend naar goud met Schermeer Hof’s Tarzan (v. Wengelo’s Ricardo).  Bij de C-pony’s was de zege in de L2 reeks voor Lise Saeys Willemse (LRV Asse) met Wisky van de Stroslaper (v. Calipso van de Vondelhoeve).  Bij de B-pony’s was het dressuurgoud in de hoogste reeks voor Gitte De Lat (LRV Asse) met Presco en bij de allerkleinste pony’s ging de provinciale titel naar Marie Katrien Matthys (LRV Nieuwenrode) met Polly Diva van de Kruisstraat.  Het achttal van Nieuwenrode gaat als Brabants kampioen naar het Nationaal Ponytornooi in Rijkevorsel op 24 september en het viertal van LRV Opwijk won de klasse Midden. Bij de viertallen voor pony’s kleine maat, gaat de gouden medaille naar LRV Asse.

De klasse B-Licht kreeg drie barragekandidaten. Daarin was Hanne Artoos (LRV Nederokkerzeel) de allersnelste met haar Floris. Lobke Vermeir (LRV Opwijk) reed naar zilver en brons met Wablieft van de Weikes (v. Goldfinger) en Echington (v. Bertus).  Ook in het stijlrijden was het goud voor Hanne en pakte Lobke de plaatsen twee en drie.

Margaux Van Rossem (LRV Wambeek) sprong naar de eerste plaats in de klasse C-Midden met haar Angel. Broer en clubgenoot Niels Van Rossem pakte het zilver met Tesla van het Klavertje (v. Ulk d’Eté), voor Elodie D’hooghe (LRV Opwijk) met Adriaan van de Claevervallei.  Elodie en Adriaan toonden zich bovendien meest stijlvolle combinatie.

De klasse D-Midden was een kolfje naar de hand van Fien De Conninck (LRV Asse). Ze won met Kornet PS (v. Kanshebber) en reed met Talente van Prinseveld (v. Konquistador van Orchid’s) naar de tweed plaats. Claire Van Biesen en Pallieter (v. De Hofstede Halesius) sprongen naar brons.  In het stijlrijden was er goud voor Fien. Claire Van Biesen reed naar het zilver en Louise De Clerck reed met haar Boris naar brons.

Alle resultaten 

Paarden

Slechts één van de twintig deelnemende combinaties in de klasse Zwaar slaagde er in om de twee parcoursen foutloos af te leggen. Er kwam dus helaas geen barrage op het provinciaal kampioenschap van LRV Brabant.  Als het over provinciale kampioenschappen gaat, dan is Ben Thiry van LRV Orsmaal daar. Ben bleef twee keer foutloos met zijn Rocco vd Bisschop (v. Chaccoon Blue) en won voor Stijn Crassaerts van de organiserende vereniging Moorsel-Tervuren. Stijn had zijn zelf gefokte en opgeleide Phantom van het Dorpelhof (v. Emerald van’t Ruytershof) onder het springzadel. Ben Thiry plaatste Qamiro van het Dorpelhof (v. Vigo d’ Arsouilles)  op plaats drie. Ook dit paard werd gefokt door Stijn Crassaerts en da is op zijn minst opmerkelijk te noemen.  Marie-Julie De Neve (LRV Grimbergen) reed Denia van Hemelsoet BG Z (v. Diarado) naar plaats vier in het kampioenschap. Plaats vijf is voor Dries Vanthienen (LRV Kortenaken) met Elordonne S (v/ Lord Z).

Ben
Ben Thiry - met Rocco van de Bisschop (Klasse Zwaar) 

 

In de klasse Midden sprongen twee combinaties naar barrage na twee basisomlopen. Silke Janssens (LRV Tienen) met Nini van het Kluizebos en de onvermijdelijke Ben Thiry met de zelfgefokte Riane TB (v. Lavalino ter Klomp).  Het was Ben Thiry die het dankzij een foutloze barrage haalde. Silke Janssens reed naar zilver, voor Leon Van Biesen van LRV Opwijk met Ray van de Blauwaert (v. Elvis ter Putte).  In de klasse Licht gaat het provinciale erelint naar Arno Costermans (LRV Bekkevoort) met Sissi van ’t Elzenhout (v. Echo van Neerenbosch).

Dressuur

Regerend nationaal Kampioene Tiny Grauwels (LRV Tienen) en haar Aripuanã van Sint-Rochus (v. Alabastro S. Extra) vertrekt straks alvast als provinciaal kampioene dressuur ZZ naar het nationaal kampioenschap in het Woutershof te Kuringen. Katarina De Witte (LRV Vissenaken-Glabbeek) en haar Job van de Noorden (v. Lord Leaterdale) liepen naar zilver, het brons ging naar Marijke Vanhombrouck (LRV Zoutleeuw) met Jarinda (v. Firestone).

 

Tiny
Tiny Grauwels (LRV Tienen) wint met Aripuanã van Sint-Rochus in ZZ

 

De sterk bezette klasse Zwaar 2 gaat naar Tamara Heegen (LRV Assent) met Ippolito van het Pannehof (v. Bordeaux). Riece Meskens (LRV Grimbergen) reed Ziezo (v. Olivi) naar zilver en Kirana van Lint (LRV Herent pakte met hetzelfde puntentotaal brons met haar Bruno van de Kempenhoeve (v. Pavarotti van de Helle).  In de klasse Zwaar 1 ging het provinciale goud naar Camille Brasseur (LRV Vissenaken Glabbeek) met Hassan van de Guldennagel (v. Hotcha van’t Rozendaal).

De hoogste reeks groepsdressuur was voor het viertal van LRV Landen. De beste veteraan van LRV Brabant is Annie Van Der Perre (LRV Ossel Brussegem) met haar Wond’ore (v. Sunny Boy).

Alle resultaten