LRV Limburg stuurt zijn provinciale kampioenen naar Rijkevorsel en naar het Woutershof in Kuringen

LRV Grote Brogel was twee dagen gastheer voor de Limburgse Provinciale Kampioenschappen. En hoe. Net als in de overige provincies werden deelnemers en toeschouwers getrakteerd op zonneschijn, mooie terreinen en een prima organisatie.  Ook hier was het meer dan 100% “beleefLRV en toonden de Limburgers klaar te zijn voor de nationale kampioenschappen in respectievelijk Rijkevorsel (pony’s) en in het Woutershof (paarden) bij Hasselt.

Helaas geen barrage in de reeks D-Midden. Enkel Jill Vermeire (LRV Heusden) slaagde in een foutloze basisomloop met haar Quilana (v. Berktzicht Jekilja). Jill mocht meteen aanschuiven in de prijsuitreiking om het felbegeerde erelint en de gouden medaille in ontvangst te nemen.  Giel Kerkhofs (LRV Bocholt) kreeg 1 springfout met zijn Kante’s Ember (v. Justice H.R.) en sprong daarmee naar de tweede plaats. Leen Free (LRV Peer) pakte brons met Sensation van ’t Laar (v. Ice and Fire d’ Albran). In het stijlrijden is het goud voor Giel Kerkhofs, voor Jill Vermeire en Free Leen.

In de klasse B-Licht sprongen twee combinaties naar de barrage. Diaz Lanslots (LRV Leopoldsburg) kon  haar Farina als enige foutloos kon blijven. Lien Vanaken (LRV Molenbeersel ’t Hasselt) kreeg een fout in de barrage en reed ondanks een iets kortere tijd, naar zilver met Kaatje, voor Julie Eerdekens  (LRV Peer) met Hampary van het Kraaiennest.  Het was Julie die het stijlrijden won. Voor Lien en Diaz. Bij de A-pony’s gaat de provinciale titel zowel in barema-A, als in het stijlrijden naar Olivia Verheyen (lRV Bocholt) met Sintels Kimberley.

 In de reeks viertallen Licht gaat de zege naar LRV Leopoldsburg. LRV Heusden won zowel bij de achtallen voor pony’s ‘kleine maat’ als ‘grote maat’.

Giel Kerkhofs rijdt niet alleen met veel stijl rond in de hoogste springklasse. Hij doet dat ook in dressuur. Hij won met Fancy in de reeks D-Licht 2, voor Saartje Slegers (LRV Leopoldsburg) met City Banking (v. Large Rivers Cleopas) en Lore-Ann Lambrichts (LRV Genk) met Scampolo. In de klasse C-Licht 2 gaat de provinciale titel naar Rhune Bleyen (LRV Leopoldsburg) met Flame in de klasse B-Licht 1 is het provinciale goud voor Lara Reyskens (LRV Meeuwen) met Didi.  De reeks AB2 gaat naar Lore Schreurs (LRV Genk) met Bennie en bij de allerkleinste pony’s is de provinciale titel voor Anke Billen (LRV Stevoort) met Schweppes.

Alle resultaten


Onvermijdelijke Ruben Houben wint de klasse Zwaar

Een dag later plaatsten zich vier combinaties voor de barrage van de klasse Zwaar. Als Ruben Houben (LRV Guigoven) met zijn zelf-gefokte Quick Diamant HR (v. Diamant de Semilly) één van die kandidaten is, dan weet je het wel … Nochtans was hij niet de snelste in de barrage. Die prestatie ging naar Wout Michiels (LRV Lummen) met Octavia (v. Kannan). Maar één springfoutje hield hem van de titel. Hij werd uiteindelijk tweede na de nieuwe Limburgse provinciale kampioen Ruben Houben.  Plaats drie is voor Sus Dirickx (LRV Lummen) met Babouche van ’t Coseveld Z (v. Bamako de Muze). Pauline Geerts (LRV Kaulille) pakt plaats vier met Qalisto (v. Gentleman). Agneta Cleuren (LRV Vlijtingen) maakt de top vijf compleet met haar Fiona van Berkenbroek (v. Perhaps vh Molenvondel).

Ruben
Ruben Houben (LRV Guigoven) met zijn zelf-gefokte Quick Diamant HR (v. Diamant de Semilly)

 

Ronald Steegmans (LRV Vechmaal) pakt de provinciale titel in de klasse Midden met Lulona (v. Gentleman). Nick Vranken (LRV Neerpelt) en Ruben Houben, verdelen de plaatsen twee en drie. In de klasse Licht is de zege voor Jeroen Brebels (LRV Overpelt) met Special Lady B (v. Nixon van ’t Meulenhof).

Liesbet Janssen is de nieuwe provinciale kampioen in de dressuurklasse ZZ met haar Matcho v’t Amarylishof (v. Zhivago). Lien Peeters (LRV Gellik) en Myriam Bousse (LRV Hechtel Eksel) zijn de eerste runners-up.

Liesbeth
Liesbet Janssen met haar Matcho v’t Amarylishof (v. Zhivago)

 

In de klasse Zwaar 2 is het goud voor Celine Swinnen (LRV Hechtel Eksel) met Mazzel vd Nethe (v. Bernay). In Zwaar 1 gaat de gouden medaille naar Bram Van Lindt (LRV Peer) met Reagan (v. Totilas).

neerpelt
LRV Neerpelt wint de groepsdressuur

 

 

Alle resultaten