LRV kent nationale ponykampioenen na de finale van de AVEVE Eventing Cup

 

Alle foto's komen online via deze link - bedankt Hippo Foto - Dirk Caremans 

 

Eventingruiters en – amazones zijn straffe mannen/vrouwen. Ook diegenen die met een pony de meest veelzijdige tak van de paardensport beoefenen. Het weer zat niet mee op de door LRV Haaltert georganiseerde finale van de AVEVE Eventing Cup. Maar de LRV-ponyruiters lieten dat niet aan hun hart komen en lieten knappe staaltjes van rijkunst en horsemanship zien.  Aan het eind van de dag, toen de zon zich terug liet zien, werden de kampioenen gekroond (gelint) en werd er hier en daar wellicht een feestje gebouwd.

Ponyclub Merelbeke for the win in reeks 5

In Merelbeke wellicht want de nummers één en twee in het dagklassement en het regelmatigheidscriterium – dat als nationaal kampioenschap geldt -  kwamen uit deze Oost-Vlaamse ponyclub.  Lars De Roo reed Hello Happy naar het erelint en naar winst in het dagklassement. Stella Camaert pakte met haar C-pony (!) zilver. Lise Matton reed naar brons in het regelmatigheidscriterium met Jolly’s Dallas.

Lars De Roo
Lars De Roo met Hello Happy 

 

In de reeksen 2 en 1 voor respectievelijk B- en A-pony’s was LRV Bornem aan de winst

In reeks 1 ging de dagzege en de zege in het regelmatigheidscriterium naar Jesse Van Steen met Kianty. Het gedroomde afscheid van Kianty die nu Camille gaat blij maken. De tweede plaats in het dagklassement van deze reeks was voor Sieben Ceuppens (LRV Koningshooikt) met Salty A. Meiya Laroy pakte brons in het dagklassement. Het zilver in het nationaal kampioenschap gaat naar Leonie Van Elsen (LRV Herenthout) met Shine’s Spirit. Kato Konings (LRV Zoersel) en Happy pakken plaats drie.

Jesse Van Steen
Jesse Van Steen - Kianty

 

Charlotte Fouquat van LRV Bornem pakte in extremis het erelint in reeks 2. Charlotte reed in Haaltert naar een tweede plaats met haar Frozen van de Nonnenbos en daarmee sprong ze letterlijk en figuurlijk over Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) met Ten Ankers Freeanca en over Winther Dierckx (lRV Moerzeke) met Sumba van ’t Neerhof. De dagzege in Haaltert ging naar Axelle Mariën (LRV Herenthout) met Parmante. Het was overigens nog maar de derde cross voor deze nog jonge combinatie.  Max Adriaensen reed naar brons in Haaltert.

charlotte Fouquat
Charlotte Fouquat met Frozen van het Nonnenbos 

 

Sterre Leirs nieuwe nationale kampioen in reeks 4

In reeks 4 gaat nationale titel, dankzij een derde plaats in het dagklassement, naar Sterre Leirs (LRV Zoersel) met Pepsi. Lisa Everaert (LRV Mol Achterbos) reed naar dagwinst en zilver in het nationaal kampioenschap. Kato Wijndaele (LRV Kerksken) Orchid’s Aiko pakten plaats drie in het regelmatigheidscriterium. De tweede plaats in het dagklassement ging naar Lotte De Wannemaeker (LRV Merelbeke) met Okidoki “F” van het Juxschot.

Niels van Pamel en Lentel Vandekerckhove pakken erelinten in reeks 3

In reeks 3 voor C-pony’s ging het LRV-erelint en de dagzege naar Niels Van Pamel (LRV Erpe Mere) met Evelien vh Paardeveld. Ella De Roo reed naar brons, voor Floor De Witte (LRV Lokeren Heiende) met Kapoentje.

Bij de collega’s van de D-pony’s is het erelint voor Lentel Vandekerckhove (LRV Ardooie) met Meike. Floor De Witte (LRV Lokeren Heiende) pakt plaats twee met Meedenblick’s Gio, voor Fleur Deckers (LRV Wuustwezel) met Uno van ’t Mientje.

Lentel pakte ook de dagzege in ring 5. In ring 4 was er goud voor Thibault Demeulemeester (LRV Torhout) met Poulabrandy Queen. Ring 3 ging naar Floor De Witte met Meedenblik’s Gio en in ring 2 was het dagklassement voor Lotte Verbist (LRV Heist op den Berg) met De Halgoren Allegro.