LRV Gierle bestaat 50 jaar en zorgt voor 200% #beleefLRV en een spannend provinciaal kampioenschap van LRV Antwerpen

LRV Gierle bestond 50 jaar en koppelde daar de organisatie van de Provinciale LRV-Kampioenschappen aan. Meer dan duizend aanwezigen vierden mee. We hebben ze overigens niet geteld … het zouden er ook zomaar 3000 kunnen geweest zijn.  De zon maakte er één groot tuinfeest van waarbij spannende en mooie paardensport de hoofdschotel vormde. Knap hoe wat LRV aan beleving kan teweegbrengen. Voor zover we dat nog niet wisten, kregen we daar in Gierle opnieuw het allerbeste bewijs van.

Springen Klasse Zwaar en Midden voor Lisse Bosch en haar vriend Rik Heylen 

Tien van de 44 combinaties plaatsten zich voor de barrage, na twee foutloze basisomlopen in de klasse Zwaar. Drie van die tien hielden in de barrage ook het strafblad  onbeschreven en net toen iedereen na de rit van regerend nationaal indoorkampioen Jorich Spits en Gamble S (v. Baltic VDL), dacht dat het niet meer sneller kon, deed Lisse Bosch (LRV Lichtaart) nog straffer! Ze deed er met Parinoor vh Eegdeken (v. Douglas) nog twee seconden af en nam het erelint mee naar Lichtaart. Jorich Spits moest tevreden zijn met plaats twee. Liesbeth Van Laer (LRV Kasterlee) reed met haar zelfgefokte Ma Belle de L’ Art (v. Elvis ter Putte) naar provinciaal brons.  Jorich Spits die met Pomme Castanoo (v. Apple Juice) de snelste vierfouter was in de barrage reed naar plaats vier, voor Kristof Van Laer (LRV Kasterlee) met zijn eigen fokproduct La Vita de l’ Art (v. Erco van ’t Roosakker).

In de klasse Midden was de provinciale titel voor Rik Heylen (LRV Lille) – vriend van Lisse Bosch nota bene  - met Jariska (v. Vittorio). Hij bleef in een barrage met negen deelnemers foutloos en was bijna twee seconden sneller dan Geert Dierken (LRV Schoonbroek) met zijn eigen fokproduct Roxy van de Paardenhoeven (v. Le Blue Diamond van ’t Ruytershof). Stef Lenaerts (LRV Minderhout) sprong met Ondiata (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar het brons.  In de klasse Licht werd de wedstrijd op het A-terrein gewonnen door Philip Van Den Broeck (LRV Mol Achterbos) met Emile de Tiji Z (v. Erco van ’t Roosakker). De reeks op het B-terrein ging naar Cato Nauwelaerts  (LRV Schoonbroek) met Kaboom N Z (v. Kannan).

Prachtig afscheidscadeau voor Gustaaf Caethoven (zie foto bovenaan) 

In de reeks viertallen Zwaar is het goud voor LRV Herenthout. LRV Grobbendonk pakt het zilver. In de reeks Licht voor achtallen gaat het goud naar LRV Lichtaart. Een mooier afscheidscadeau kon hun commandant Gustaaf ‘Staf’ Caethoven die na 38 jaar zijn functie van commandant overdraagt, zich wellicht niet wensen.

Dertien combinaties (st)reden om de prestigieuze titel in de ZZ-reeks dressuur.  Bovenaan werd het een onderonsje tussen één voor één getalenteerde amazones en dito paarden. Veerle Oostvogels (LRV Beerse) en haar Hall-Elujah (v. Sandrohall) die gefokt werd bij Tinne Vansteene in Rijkevorsel won knap, voor Charlotte Mast (LRV Geel ten Aard) en meervoudig nationaal en provinciaal Annelies Van Looveren (LRV Mol Achterbos). Charlotte had Explosive van de Kempenhoeve (v. Schumacher) onder het zadel. Annelies reed Odessa van ’t Gestelhof (v/ Lord Leatherdale) naar brons in Gierle. Anoek op den Kamp (LRV Oud-Turnhout) reed haar Keandro Farena (v. Apache) naar plaats vier.  Sara Luck (LRV Turnhout) pakte plaats vijf met Oh So Special van het Molenzicht (v. Bailamos Biolley).

In de klasse Zwaar 2 reed Marie Vandebosch (LRV Lille) naar goud met GI Joe van Chanelaus. Sanne Soetemans (LRV Grobbendonk) en haar Kulderzipke van ’t Kerstenhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) liepen naar zilver; Brons was er voor Sophue Bataille (LRV Lichtaart) met Guess Who (v. Vivaldi).

In Zwaar 1, reeks 1,  ging het goud en het provinciale erelint naar Stijn Rombouts (LRV Sint-Lenaarts) met Rebel King (v. Dream Boy). In reeks 2 was de zege en provinciale titel voor Senne Schoors (LRV Noorderwijk) met Jagger Juna (v. Diarado).

Klik hier voor alle resultaten