LRV-Eventingfeest in Merksplas - Eerste etappe richting EK Minderhout van 9 t.e.m. 13 juli 2025

Heel eventingminnend Vlaanderen keek uit naar afgelopen weekend. De start van een nieuw LRV-seizoen eventing en meteen ook de aftrap van de AVEVE Eventing Cup. De finale wordt overigens op 26 en 27 april 2025 in Zutendaal verreden in een organisatie van LRV Zutendaal en LRV Riksingen.  2025 wordt een belangrijk jaar voor de eventers uit de Z-klasse want in Minderhout vindt het EK voor Landelijke Ruiters plaats van 9 tot 13 juli. Schrijf die datum alvast in al uw agenda’s. 22 jaar na Minderhout 2003 belooft het weer één groot feest te worden aan de Blauwbossen in Minderhout. Dat was het dankzij de mooie cross, het ideale eventingweer en de goede terreinen ook in Merksplas.

Michiel Arnauts wint de Z-reeks

In de klasse Z, kwamen zestien combinaties aan de start. Verschillende combinaties maakten meteen een sterke indruk op chef d’equipe Joris Vanspringel die de verrichtingen van de combinaties met argusogen zal volgen de komende weken en maanden.  Michiel Arnauts (LRV Assent) gaf meteen een visitekaartje af met zijn grote schimmel Mc Chouffe ter Pamelen (v.Breemeersen Adorado). Ook Mandy Martens (LRV Moerbeke Waas) en haar Nabukodonosor T (v. Nabab de Rêve) zit op een goed spoor. Ze reed dankzij een knappe dressuurproef en een foutloze cross en springparcours naar plaats twee.  De negentienjarige Caroline Van Rossum (LRV Pulderbos), one to watch - reed Dalva D’Enfer) naar plaats drie. De ervaren Paul Laurijssen (LRV Meer) plaatste Danti Z (v. Dallas VDL) op de vierde plaats, voor thuisruiter Davy Goris (lRV Merksplas) en zijn Contador Z (v. Casino).

In de klasse Midden was het goud voor Wouter De Cleene (LRV Minderhout) met Rolex van de Sluize (v. Vannan). Thibault Juwet (LRV Lotenhulle) reed Qadir (v. Cumthago C) naar zilver, voor Kris Vervaecke (PSV) met Opalien van’t Gebergte.  In de L-reeks waren er overwinningen voor Jereminen Vande Vyvere (LRV Pittem) met Girlo van den Bosrand Z (v. Giljandro van den Bosrand), Brend Van Pamel (LRV Erpe Mere) met Reality ter Brink (v. Carlow van de Helle), pIeter Vanhoof (LRV Mol Achterbos) met Quitano van het Futsenhof en Boris Vandeputte (lRV Maarkedal) met Royal Kiss (v. Rien Royal).

Resultaten zondag 

Pony’s - Anna Desmedt wint reeks 5

In de hoogste reeks voor de pony’s (reeks 5) stonden vijf dappere ponyruiters aan de start.  Anna Desmedt (LRV Minderhout) zette de strafste dressuurprestatie neer met haar De Halgoren Allegro (v. Justice H.R.). Ze wonf dankzij een foutloze spring- en crossomloop. Sander De Gussumé (LRV Kerksken) reed Hello Happy naar de tweede plaats, voor Sterre Leirs (lRV Zoersel) met Pepsi (v. Luciano).

Reeks 4 ging naar Winther Dierckx (LRV Moerzeke) met Va-Vite (v. Konquistador van Orchid’s). Alica Vackier (LRV Ardooie) reed naar de tweede plaats met Mageno, voor Fien Mouws (King Syayershof’s Rocky) van de organiserende ponyclub Merksplas.

In reeks 2 voor B-pony’s ging de overwinning naar Axelle Mariën  (LRV Herenthout) met Parmante (v. Rakker L). Jesse Van Steen en haar Job (v. Bolster Goldleaf) reden naar plaats twee dankzij een foutloze cross en een foutloos springparcours. Lenke Desimpel (LRV Izegem) reed met Tornado naar plaats drie.

Resultaten zaterdag

anna

Anna Desmedt op weg naar goud in reeks 5