LRV en Paardensport Vlaanderen werken ook in de zomer samen voor de mensport

LRV en Paardensport Vlaanderen werken verder samen tijdens het zomerseizoen!

​​​​​​​Afgelopen winter werd er voor de indoorwedstrijden reeds een succesformule gelanceerd. Zo mochten alle LRV-menners deelnemen bij Paardensport Vlaanderen en visa-versa. Dit zorgde voor mooie organisaties, veel inschrijvingen en gelukkige menners.

Als kers op de taart mocht de top 4 van elke categorie van het wintercriterium deelnemen aan de Superfinale tijdens Flanders Horse Expo. Dit jaar werd er gekozen voor een nieuwe formule onder de vorm van een spiegelparcours. Het werd een prachtige wedstrijd die leuk om volgen was voor het talrijke publiek! Mede door dit succes werd er beslist om de formule, die reeds werd toegepast in de zomerperiode 2019, opnieuw aan te bieden.

De uitbreiding naar de zomer geldt niet voor de volledige menwerking, maar zal zich focussen op instroom en op de basisvorming. Er wordt op deze manier getracht om meer mensen aan het mennen te krijgen. CAV-menners van Paardensport Vlaanderen zijn welkom op LRV-wedstrijden, de LRV-menners kunnen op hun beurt terecht op de CAV-wedstrijden. Een mooie wisselwerking waardoor er niet enkel meer opties zijn voor alle menners, maar waarbij er ook hogere inschrijvingsaantallen worden beoogd. Een win-win situatie voor zowel menners als organisatoren.

Zowel Paardensport Vlaanderen als de Landelijke Rijvereniging zijn ervan overtuigd dat deze inspanning zal leiden tot de verdere uitbouw en gestage groei van deze mooie discipline.

Bijgevoegd kunnen jullie de volledige kalender alsook alle gedetailleerde informatie terugvinden.We wensen alvast alle menners en organisatoren een prachtig seizoen toe!

Mocht u verder nog vragen hebben of meer informatie wensen, aarzel dan niet om ons te contacteren:

 

  • Klik hier voor de omzendbrief met meer info

  • Klik hier voor het CAV-reglement LRV - Paardensport Vlaanderen 

  • Klik hier voor de CAV-proef
  • Klik hier voor het FEI- reglement