LRV en HippoTV gaan op zoek naar de LRV Topclub 2024 samen met Freek Braekman, Flore De Winne; Manon Claeys en Karin Donckers

Samen met Freek Braeckman en Olympische amazones Flore De Winne (dressuur), Karin Donckers (eventing) en Manon Claeys (para-dressuur) gaan LRV en HippoTv op zoek naar de LRV-topclub. LRV beloont de beste drie ponyclubs met een eigen reportage op themazender HippoTV en voor de eindlaureaat is er een gepersonaliseerde LRV-Topclub-hindernis die tijdens Jumping Mechelen wordt uitgereikt.

Sporters beleven meer en winnen doe je samen. De LRV-ponyclubs, verspreid over heel Vlaanderen, vormen een ideale leeromgeving om te leren, om te beleven en om levenslang vrienden te maken. België heeft voor het eerst in zijn Olympische geschiedenis, drie teams in de drie Olympische paardensport-disciplines straks in Parijs. Een aantal van hen hebben hun eerste galop- en drafpassen in een LRV-Ponyclub gezet. Ook topamazones Karin Donckers (Eventing), Flore De Winne (Dressuur) en Manon Claeys (para-dressuur).

VTM-Nieuwsanker Freek Braekman, zet heel graag zijn schouders onder dit project dat kadert in #beleefLRV 2.0. Freek is papa van Max en Mila. Allebei jonge eventingruiters met topsportambitie die in een LRV-ponyclub begonnen en daar de eerste wedstrijdervaring opdeden. Freek heeft zelf ook paardgereden bij LRV Sint-Gillis-Waas en heeft een topsportverleden in het schermen. Hij werd maar liefst 18 maal Belgisch Kampioen.

Hoe deelnemen? Alle info 

Freek Braekman: “Ik ben zelf LRV-ponyruiter geweest en ik vind die LRV-ponywerking zo rijk. Je hebt enerzijds het paardrijden zelf. De competitie. Ook het samenwerken en spelen met vrienden. De zorg en de verantwoordelijkheid voor je pony. De connectie. Het avontuur. Dat is een cadeau voor het leven.”

 

topclub

Freek