LRV Brabant kent zijn kampioenen na het Provinciaal LRV-Indoorweekend

Ontdek de Brabantse kampioenen en Beleef de Provinciale Indoorkampioenschappen

LRV Brabant palmde twee dagen de Ruiterschool in Oud-Heverlee in voor de Provinciale LRV-Indoorkampioenschappen van LRV Brabant. Op zaterdag sprongen de pony’s hun Indoorkampioenschap. Op zondag was het de beurt aan de paarden.

Kampioenschappen Pony's  - 29 februari 2020

Jade Van Tricht in absolute topvorm

Vijf combinaties sprongen naar de barrage van de hoogste klasse D-Midden. Twee bleven foutloos. De snelste van die twee was Jade Van Tricht van LRV Nederokkerzeel met Popeline de L’Aube (v. Kantje’s Ronaldo). Hanne Mesotten (LRV Wambeek) koos voor de veilige en tragere optie en dat leverde haar met Flash Harry, een zilveren medaille op. Oscar Zelderloo van LRV Opwijk kreeg één fout in de barrage met Melodie van de Vondelhoeve (v. Vedet van de Vondelhoeve) en dat leverde Oscar brons op. Plaats vier ging naar Rubin Alexandre (LRV Nederokkerzeel) met Quizzy van het Bukenveld (v. Ive van de Delthoeve). De top-vijf werd afgesloten door Lente Dierickx (LRV Opwijk) met Ikkepuk v’t Plutoniahof (v. Nevado van de Rostal). 

In het stijlrijden was er een gedeelde eerste plaats voor Kobe Bruyninckx (LRV Bekkevoort) met Cartouche Leo (v. First Stayershof’s Ramzi H) en Jade Van Tricht en haar Popeline de L’Aube. Het stijlbrons ging naar Alexandre Rubin.

In C-Midden was het erelint voor Jules Vermeir van LRV Wambeek met Limoges ter Dolen (v. Vedet van de Vondelhoeve). Clubgenote Fien Jans sprong naar plaats twee met Angel. Het stijlrijden leverde dezelfde volgorde op.

In de klasse B-Licht gingen zes van de elf combinaties naar de barrage. Daarin stond alweer geen maat op Chloé Hoste van LRV Merchtem met haar Fioco (v. Ten Ankers Bileander). Fien De Doncker (LRV Asse) kwam het dichtst in de buurt met Olly Jumper van de Leeuw (v. Ive van de Delthoeve), ze pakte knap de tweede plaats. Marthe-Louize Dieu (LRV Merchtem) sprong met haar Belle naar de derde plaats. Lars Van Rossem was de eerste jongen in het gezelschap. De Wambeekenaar sprong met Jefke van ’t Zijp naar de vierde plaats. Jitske van den Eynde van LRV Merchtem pakte met haar Quantro van d’ Oude Pastory (v. Haywards Guardsman) een vijfde plaats. Lise Saeys (LRV Asse) sloot met Waaie Q Froye het rijtje foutloze barragekandidaten af.  In het stijlrijden ging de titel naar Marthe-Louize Dieu, voor Chloé Hoste en Jitske van den Eynde.

Alle andere reeksen en resultaten


Kampioenschappen Paarden - 1 maart 2020

Jeroen Van Damme wint Provinciaal Indoorkampioenschap

Jeroen Van Damme is de nieuwe Provinciale Indoorkampioen in LRV Brabant. Met Hoela Hoep van ’t Hof van Payz (v. Contact vd Heffinck) was de Z-ruiter de snelste foutloze van zeven barragekandidaten. Alleen Gert Bosmans (LRV Linden) was nog sneller met zijn Grand Fou (v. Omar). Maar zij kregen een foutje en moesten tevreden zijn met een vijfde plaats. Rob Holsbeek sprong naar zilver met Maybel van het Molenhof (v. Figaro C). de ruiter van LRV Kortenaken pakte meteen ook brons en een ticket voor het nationaal indoorkampioenschap met Chelsey KD Z (v. Clintissimo). Ben Thiry (LRV Orsmaal) reed naar plaats vier met Nambino van de Guldennagel Z (v. Numero Uno). Shauni Van Opstal (LRV Nederokkerzeel) en Kristien Both (LRV Geetbets) sprongen naar plaats zes en zeven.

In de klasse Midden ging de zege naar de onvermijdelijke Jan Lamberts (LRV Kester) met Callisimo Z (v. Cluysenaer van de Heffinck). Er gaat geen kampioenschap voorbij of Jan staat vooraan.  Jeroen Van Damme gaf de eerste dag van de meteorologische lente nog wat meer kleur, door het zilver te pakken met de zelfgefokte Night Star VD (v. I Am Moerhoeve’s Star). Eline Lopes van LRV Landen pakte brons met Nette van Kattebeek (v. Darco). Jors Vermeir (LRV Opwijk) sprong naar een vierde plaats met MC Blossom-J (v. Cannabis Z). Jef Van Roy (LRV Vissenaken-Glabbeek) maakte de top-vijf compleet met Jordana van de Guldennagel (v. Lordanos).

In de klasse Licht gingen 24 (!) combinaties naar de barrage. Daarin was Stephanie Coomans (LRV Sint-Joris Winge) de allersnelste. Ze won met haar bij de familie Thiry gefokte Calleche v.h. Roelhof Z (v. Cannabis Z).  Wout Dejaegere (LRV Grimbergen) had twee seconden meer nodig voor de barrage en finishte op plaats twee met Hilton Lady. Lore Tilburgh (LRV Opwijk) pakte brons met Bambola du Soleil. Seppe Persoons (LRV Galmaarden) reed naar plaats vier met Lilli Grande (v. Light On).   Om het feestje in Sint-Joris Winge helemaal compleet te maken plaatst Stephanie Coomans haar Joy de Winghe (v. Numero Uno) nog op plaats vijf.

Alle andere reeksen en resultaten

Jade Van Tricht was in topvorm