LRV biedt een ruime wedstrijdkalender aan deze zomer, inclusief wedstrijden voor Jonge Paarden!

Na maanden zonder wedstrijden is het eind van de tunnel in zicht!

Na het overleg gisterenavond met het Nationaal Bestuur werd er beslist om begin juli de eerste wedstrijden terug op te starten.

Ruime en aantrekkelijke kalender

Met de laatste versoepelingen en de bijhorende richtlijnen, van de veiligheidsraad op woensdag 3 juni, in acht genomen zijn er terug heel wat opties om op een aangepaste manier opnieuw wedstrijden in te richten. Zo zullen we in de maand juli ons voornamelijk focussen op kleinere wedstrijden waar of springen of dressuur wordt aangeboden. In de maand augustus zal dit in bepaalde provincies ook worden aangevuld met onze typische tornooien, inclusief groepsdressuur en mennen. In de komende dagen zullen we de volledige kalender uitrollen en beschikbaar stellen op Equester. Het wordt een zeer uitgebreide kalender waarin getracht zal worden om iedere ruiter of amazone voldoende opties aan te bieden.

Nationale Kampioenschappen

Ook de Provinciale en Nationale Kampioenschappen zullen terug plaatsvinden. Zo zal het Nationaal van de Jonge Pony’s doorgaan in Eksaarde op 15 augustus, gecombineerd met de Dreamteam Cup.

De finale van de AVEVE-Eventing Cup - Nationaal Eventing staat dan weer gepland in Merksplas op 10-11 oktober 2020. Bij de pony’s zullen ook de aspirantenreeksen kunnen inschrijven.

Ter voorbereiding en om zowel ruiter als paard opnieuw wat wedstrijdritme te laten opdoen, zullen er enkele jumpcrossen worden ingericht (data volgen nog).

Voor de finale van de SBB-Competitie/Nationaal Jonge Paarden, het Nationaal Ruitertornooi en het Nationaal Ponytornooi, worden de opties op dit moment nog besproken.

Gedurende de zomer zullen de jonge paarden kunnen rijden in bestaande reeksen:

Voor het springen:

  • 4-jarigen à reeks Beginnelingen
  • 5-jarigen à reeks Licht
  • 6-jarigen à reeks Midden

Voor dressuur:

  • 4-jarigen à L1
  • 5-jarigen à M1
  • 6-jarigen à Z1

Opgelet: Dit jaar zal er geen onderscheid gemaakt worden tussen LRV- en Open-reeksen.

Op het Nationaal zullen de jonge paarden eveneens deelnemen in bestaande reeksen. De winnaar van deze reeks wordt uiteraard Nationaal Kampioen. Het eerste jonge paard in de betreffende reeks wordt op dat moment de Nationale Kampioen bij de Jonge Paarden. Het kan dus zijn dat er iemand met een dubbele titel gaat lopen.

Enkel LRV-leden kunnen inschrijven voor de wedstrijden Jonge Paarden. Nog geen lid? Sluit je aan bij een lokale vereniging en voor slechts 76,50€ kan je op wedstrijd!

dresssuur

Aandacht

Het corona-virus is nog niet overwonnen dus laten we ons er zeer goed bewust van zijn dat er extra maatregelen moeten genomen worden op de wedstrijd- en oefenterreinen. Deze aandachtspunten voor zowel organisatoren, deelnemers en bezoekers werden gebundeld in een PowerPoint. Hierin kan je alvast heel wat informatie terugvinden. Bij zeer specifieke vragen staat het Nationaal Secretariaat paraat om je verder te helpen (info@lrv.be).

Dank u!

Tot slot willen we vanuit het Nationaal Secretariaat en het Nationaal Bestuur iedereen bedanken voor de inzet van de laatste weken en maanden. Het zijn moeilijke momenten geweest maar we blijven ons verbazen aan de vele positieve berichten en de bereidwilligheid om in te springen waar nodig. Het is dankzij die inzet dat we deze zomer terug onze favoriete hobby en passie kunnen beleven! Tot snel op het wedstrijdterrein!

#beleefLRV!

Je oefen- of wedstrijdterrein voorzien van pictogrammen?

download ze hier