LRV beraadt zich over het zomerseizoen

Het zijn onzekere tijden, daar is iedereen zich van bewust. Kunnen we dit voorjaar nog op wedstrijd gaan? Mogen de tornooien doorgaan? Zo ja, in welk kader kan dit dan?
De Nationale Veiligheidsraad heeft ons nog niet veel wijzer gemaakt, maar het wordt wel stilaan duidelijk dat de kans klein is dat grotere sportwedstrijden, zoals onze tornooien, in de ons gekende vorm, zullen kunnen doorgaan.

In overleg met het Nationaal Bestuur en met uitbreiding de provinciale voorzitters van de ponywerking, werd er beslist om niet bij de pakken te blijven zitten. De reeds genomen beslissingen (annulatie alle wedstrijden t.e.m. 17/05) worden uitgebreid. Een korte toelichting:

In eerste instantie werd beslist dat alle wedstrijden t.e.m. eind mei worden geannuleerd.
Tevens werd beslist  om alle tornooien t.e.m. 21 juni te annuleren, dit vanuit het gegeven dat tornooien heel wat voorbereidingen vergen en veel mensen samenbrengen.
Daarnaast zullen alle wedstrijden voor de jonge paarden niet doorgaan, dit geldt dus ook voor het Nationaal Jonge Paarden.
De kleinere wedstrijden (type tussenwedstrijden) die gepland staan vanaf 1 juni, blijven voorlopig nog op de kalender staan.

De kans lijkt klein dat er in juli en augustus tornooien, zoals we ze kennen, kunnen georganiseerd worden. Indien dit inderdaad niet kan, zullen er alternatieven worden aangeboden, mits deze niet in strijd zijn met het Ministerieel Besluit. Hierbij wordt er bijvoorbeeld gedacht aan lokale, kleinere wedstrijden. LRV zal in de komende dagen en weken, in overleg met de organisatoren, verschillende scenario’s uitwerken zodat er snel kan geschakeld worden wanneer er meer richtlijnen volgen vanuit de overheid.

We hopen alsnog een mooie kalender te kunnen aanbieden maar beseffen maar al te goed dat dit niet eenvoudig zal worden. De komende dagen hopen we meer details te kunnen vrijgeven.

Hou de moed erin, zorg voor elkaar en vooral: blijf gezond!

 

 

Maatregelen Coronavirus