Louis Wauters en Ronnie Flex Castanoo springen naar winst op SBB Competitie voor jonge paarden Eksaarde Doorslaar

Negen zesjarige paarden sprongen twee foutloze basisomlopen op de SBB-Competitie voor Jonge Paarden in Eksaarde-Doorslaar. Vijf van hen bleven ook in de barrage foutloos. Ronnie Flex Castananoo was met Louis Wauters (LRV Merksplas) was de allersnelste van de kopgroep.  

Ronnie Flex Castanoo is een zoon van Arezzo VDL uit een Kannan-moeder. Fokker van deze zesajarige vosse ruin is Gerd Wauters uit Merksplas. Plaats twee gaat naar Radical van de Pereboom (Chatman x Gratulant). Fokker is Godfried Storme uit Oostkerke bij Damme.  Evelien De Poorter (LRV Kalken) reed Rebecca van Spieveld (Matisse de Mariposa x Zürich -: Kris Vercauteren) naar plaats drie. Stieven Van Bunder en Rainbow-Dash van het Schaek (Plot Blue x Diamant de Semilly) sprong naar de vierde plaats. Plaats vijf was voor Gert Veraghtert (LRV Zoersel) met zijn zelfgefokte Reddy van het Zevenvindel (Action Breaker x Carolus I).

Ann-Sophie Noppe (LRV Ardooie) sprong met Rosette van de Berlingmolen (v. Nonstop) naar plaats zes. De ‘Berlingmolen’ is een verwijzing naar de fokkerij van Dries Callewaert. Plaats zeven is voor Stef Robberecht (LRV Moerzeke) met Diamant de Carmel Z (v. Diamant de Semilly). Bram De Landtsheer pakt plaats acht met Gallicia de Bauw Z (v. Gino H). Evelien de Poorter sluit de rij met barrage-combinaties met Racha van Spieveld (Matisse de Mariposa x Deauville de la Vie) en dan zitten we terug bij de fokkerij van Kris Vercauteren uit Sint-Niklaas.

Dressuur

In de ring voor vierjarigen LRV gaat de zege naar Tsambuca van de Vogelzang. Tsambua is een dochter van Belantis en werd gefokt bij Nick en An-Katrien Caeldries – De Waele in Lokeren. Robbe Verheyen (LRV Bornem) reed Omotion Belgique (v. Ghandi) naar plaats twee, voor Kaat Van Roeyen (LRV Belsele) met Oreina (v. Fontaine TN). In de open reeks is er goud voor Rune Vandamme met Olivia Newton-John QHD (v. Franklin).

In de LRV-reeks voor vijfjarige paarden schitterde New-Wendy (v. Just Wimphof) onder het zadel van Macy Stalpaert (v. Ninove). Frederic Delmotte (LRV Merelbeke) reed naar zilver met Sundown (v. Jorlando Di Luna Z). Plaats drie is voor Rosanne Regtien (LRV Moerbeke Waas) met Narcisco. In de open reeks is er winst voor Sloeber van het Hof van Mulders (v. Chilli Willi) met Brian Govaert (LRV Ninove) in het dressuurzadel.

In de LRV-reeks voor zesjarige dressuurtalenten kon Jan Michiels de jury het meest overtuigen met zijn JM Sporthorses Fleur Rouge (v. Feinrich). In de Open-reeks was dat Tiziano Winhorses onder het zadel van Emily Van Mulders (LRV Ninove). Liesl Van Coppenolle (LRV Westkapelle) reed naar plaats twee met Radetsky van de Kempenhoeve (v. Fuerst William).

Klik hier voor de resultaten van zaterdag

Klik hier voor de resultaten van zondag