Lio De Cock en Annelies Van Looveren zijn de nieuwe Antwerpse provinciale kampioenen

LRV Westerlo toonde zich voor de tweede week op rij een prima gastheer voor de provinciale kampioenschappen van LRV Antwerpen. Waren een week eerder, de pony’s en hun 6 tot 16-jarige ruiters/amazones nog aan het feest, dan was het het afgelopen aan weekend aan de ‘groten’. De paarden en hun respectievelijke ruiters en amazones dus.

lio
Lio De Cock - Mabelle 

 

Slechts twee van de 33 geselecteerde Z-combinaties (Z130) sprongen twee foutloze basisomlopen. De 17-jarige Lio De Cock (LRV Herenthout) sprong met zijn Mabelle (Emerald x Quorum de Laubry) van fokker Robby Cannaerts, een foutloze barrage.  Paul Scheirs (LRV Booischot Pijpelheide) en Ramiero van ’t Merodehof (v. Maestro van de Bisschop – f: Herman Dockx) gingen in de fout en wisten meteen dat zilver de kleur van de medaille zou zijn. Het brons is voor Mario Caluwé (LRV Puurs) met Valentina DH-Z (v. Va Vite) . Dirk Vinckx (LRV Kalmthout Achterbroek) sprong met Omilia (v. Kannan) naar de vierde plaats. Jorich Spits (lRV Merksplas) en zijn Remember S (v. Cascadello) pakten plaats vijf.

Klasse Midden en Licht 

In de klasse Midden (M120) sprongen maar liefst 24 (!) combinaties naar de barrage. Een volledig elftal bleef foutloos. De snelste van die elf was Paul Scheirs, in de klasse Midden aan het werk met de zelfgefokte Quinto Star S.P. (v. Cumthago C). Zijn tijd was bijna drie seconden sneller dan die van Louise Dockx (LRV Itegem) met Galice SSB (v. Caspar), die het zilver mee naar huis nam. Julie Jacobs mocht dan weer aanschuiven voor brons met haar zesjarige (!) Sagan van Toxandria (v. Comilfo Plus Z).  De klasse Licht (L110m) werd opgeplitst in twee reeksen. Ook hier ging de zege naar Paul Scheirs. Hij won een reeks met Donna Alve CH Z (v. Don VHP). De andere reeks was voor Tom Mertens (LRV Weelde Ravels) met Tobi van het Eelshof (v. Pegase van ‘t Ruytershof).

Dressuur

In de hoogste reeks voor de viertallen (Zwaar) gaat het provinciaal erelint naar LRV Grobbendonk. Bij de achttalen (L) is het  goud voor LRV Weelde Ravels.

De hoogste reeks in de individuele dressuur ZZ was met vijftien geselecteerde combinaties sterk bezet. Annelies Van Looveren (LRV Mol Achterbos) liet jury’s en publiek zien, dat ze het winnen en dressuurrijden niet verleerd is. De veelvoudig nationaal kampioene reed de tienjarige Odessa van ‘t Gestelhof (Lord Leatherdale x Ferro) naar de provinciale titel.  Senne Goris (LRV Arendonk) en zijn Luraan-H (v. Geniaal) reden naar provinciaal zilver. Sofie Rens (LRV Weelde Ravels) en Kadanz (v. Lord Loxley) mochten aanschuiven voor brons in de prijsuitreiking.

In de klasse Zwaar 2 mocht Marie Vandebosch (LRV Lille) aanschuiven voor goud met haar GI Joe van Chanelaus. Hanne Cools en Lady Ly (LRV Hoogstraten) pakten een tweede plaats, voor Senne Schoors (LRV Noorderwijk met Jagger Juna (v. Diarado).

Alle resultaten 

Annelies
Annelies Van Looveren en Odessa van 't Gestelhof