Koen Cerpentier en Laura Caeldries als Oost-Vlaamse provinciale kampioenen naar Nationaal Ruitertornooi

Op het provinciaal Kampioenschap van LRV Oost-Vlaanderen in Bassevelde, sprongen drie combinaties die na twee omlopen op vier strafpunten stonden, naar de barrage. In die barrage konen enkel Koen Cerpentier (LRV Moerbeke Waas) en Rescue van Spieveld (Malito de Rêve x Elvis ter Putte ), gefokt bij André Vercauteren, het strafblad onbeschreven houden. Het leverde Koen zijn tweede provinciale titel op een rij op en dat deed de 39-jarige ruiter, zichtbaar deugd. In de hoogste reeks van de individuele dressuur (ZZ) was er provinciaal goud voor Laura Caeldries (LRV Sinaai) met Lotus De Muze (Broere Jazz x Blue Hors Hertug), gefokt bij Carinne Wymeersch uit Sint-Niklaas.

Springkampioenen

Koen Cerpentier en Rescue bleven als enige foutloos in de barrage. Thomas De Cock(LRV Eksaarde Doorslaar)  was de runner up met Lanson-R (Echo van 't Spieveld x Burggraaf – f: Jan Ruygers). Phaedra Polfliet (LRV Moerbeke Waas) reed naar provinciaal brons met Odette van de Kruishoeve (Fantomas de Muze x Darco). Stef Robberecht (LRV Moerzeke) mocht als vierde in de prijsuitreiking aanschuiven met zijn Duro van Hof ter Naillen (v. Nabab de Rêve), voor Gert Geeroms (LRV Haaltert) met Hey Jo (v. Cascadello).

In de klasse Midden gaat het provinciale goud naar de talentvolle Kiano Teirbrood (LRV Sinaai)  en de al even talentvolle Best Mix It’s Me (v. Bamako de Muze). Maité Saey (LRV Bassevelde) sprong met Raeka van de Maltahoeve (v. Gino H) naar zilver, voor Yenthe Van Duyse (LRV Sint-Gillis-Waas) met Otis van de Zevenster (v. Toulon).  In de klasse Licht mogen Jidske Vermeire (LRV Moerzeke) en Feu D’Amour (v. Parco) en Hanne Van De Weghe (LRV Bassevelde) en Destiny Z (v. Dominator) zich een jaar lang provinciaal kampioen noemen. Ze wonnen elk een reeks van de klasse Licht.

Dressuur

De dressuurtop van LRV Oost-Vlaanderen  zit dicht bij elkaar en het komt op details aan. In de ZZ-reeks was er een voor Laura Caeldries en haar Lotus de Muze, een eerste plaats bij de jury bij de letter’C’, bij de letter ‘H’ bedeelde de jury haar met tweede plaats. Het leverde Laura, finaal de provinciale LRV-titel op. Het lint kreeg ze uit handen van provinciaal voorzitter en fokker van Lotus de Muze, Carinne Wymeersch. Het zilver is voor Tinne Vermeulen (LRV Lochristi) met haar oogappel Nimmerdam Special vh Linkebeke (v. Special Agent Amour). Brons gaat naar Steflyn Camu (LRV Sinaai) met Olanda van de Kempenhoeve (v. Escolar) die gefokt werd bij Marc Dries in Olmen.

In de klasse Zwaar 2 gaat het goud naar Emily Van Mulders (LRV Erpe Mere) met Tiziano Winhorses. In Zwaar 1 wint Ordi De Jonghe (LRV Melsele) met Romeque van Geertsmeulenberg (v. Clock’s Toto Jr).

In de hoogste reeks van de groepsdressuur is het goud voor LRV Bassevelde. LRV Eksaarde Doorslaar moest tevereden zijn met zilver, voor de buren uit Waasmunster. 

Klik hier voor alle resultaten