Kalender SBB-Competitie voor Jonge Paarden bekend - Livestreaming op elke wedstrijd

De puzzel met de kalender van de SBB Competitie voor Jonge Paarden kon eindelijk gelegd worden. Vanaf  9 juni mogen amateursporters, immers eindelijk uitkijken naar wedstrijden. U krijgt de kalender hierbij:

Affiche NWJP 2021 kalender

Van zodra meer info bekend zal ook de datum en de locatie van het de Nationale Finale van de SBB Competitie voor Jonge Paarden bekend gemaakt worden.
 


Eqify verzorgt livestreaming - LRV TV 

De SBB-Competitie voor Jonge Paarden zal volledig gecoverd worden door Eqify. De ‘Digital Equestrian Company’ waar u tijdens de Nationale LRV-Kampioenschappen van 2020 in Lummen en Oudenaarde al kennis mee heeft gemaakt, zorgt vanaf het seizoen 2021 voor livestreaming (via de website www.lrv.be).
 
Zowel de springwedstrijden als de dressuurwedstrijden zullen live te volgen zijn. Bijzonder interessant voor supporters, eigenaars, handelaars, fokkers, ruiters en amazones van jonge paarden. De wedstrijden van de SBB-Competitie leveren elk jaar toptalenten af die de weg vinden naar de internationale topsport. Het publiek kan van thuis uit kennis maken met de toptalenten van morgen.  Dit zowel voor dressuur als voor toekomstige springtalenten.
 
De SBB-Competitie voor jonge paarden is traditioneel een sterk gewaardeerde competitie. Deze nieuwe benadering zal ongetwijfeld voor een opwaardering zorgen. Wereldwijd zullen de paarden die mee springen in de SBB-Competitie gevolgd kunnen worden. Dat biedt nieuwe afzetmogelijkheden en opportuniteiten voor al wie interesse heeft in jonge talentvolle spring- en dressuurpaarden.” zegt LRV-directeur Maude De Smedt.    

SBB Competitie voor Jonge Paarden 
 
LRV Rijverenigingen (paarden) en LRV Ponyclubs organiseren wedstrijden voor jonge dressuur- en springpaarden/ponys. De SBB Competitie voor Jonge Paarden/Pony's  is elk jaar een druk bijgewoonde competitie. Een dankbaar instrument voor ruiters/amazones, fokkers en eigenaars om hun paarden/pony's wedstrijdervaring te laten opdoen en in de kijker te laten lopen. 

Vier-, vijf- en zesjarige paarden ingeschreven in een door de  WBFSH erkend stamboek, kunnen deelnemen  aan de de SBB Competitie voor Jonge Paarden. Voor pony's geldt deze regel niet. Zij hoeven niet ingeschreven te zijn in een stamboek. 

De beste jonge paarden en pony's plaatsen zich voor de Nationale Finales van de SBB Competitie.
Er zijn zowel voor de paarden en de pony's die deelnemen aan de dressuur, speciale dressuurproeven voorzien. De parcoursen voor de jonge paarden/pony's worden op maat van jonge paarden ontworpen.