Jorich Spits: “Dit is één van de schoonste momenten in mijn ‘paardenleven’!

Jorich Spits werd in een sfeervolle Ruiterschool, nationaal LRV-Indoorkampioen. Jorich geniet de dag nadien nog altijd na van zijn exploot. Terecht want zijn prestatie mocht absoluut gezien worden. Vakmanschap noemen ze dat. Talent ook. Wellicht genetisch bepaald als er Spits- en Kooremans-bloed door de aderen van de 24-jarige ruiter van LRV Merksplas stroomt.  

Droom

Jorich: Nationaal LRV-Indoorkampioen worden, is een droom die uitgekomen is. Ongelooflijk! Ik lag er al weken van wakker. Dat lijkt misschien stom, maar het is wel zo. Ik heb al verschillende nationale LRV-Kampioenen in de familie. Mijn nonkels, Patrik Spits en Raf Kooremans. Mijn nichtje Lieselot Kooremans werd afgelopen zaterdag nog nationaal kampioen bij de pony’s en mijn neef Thibeau Spits uiteraard. Ik mocht niet ontbreken in dat lijstje. (glimlach).  

Balen

Jorich: Vorige week op het provinciaal kampioenschap van LRV Antwerpen, werd ik er door de allerlaatste combinatie nog afgereden, daar heb ik serieus van gebaald. Dat mocht me geen tweede keer overkomen en ik kan je verzekeren dat mijn paard Gamble S (v. Baltic VDL) deze week extra veel aandacht heeft gekregen. We hebben rustig maar gefocust getraind, ook nog eens gaan springen bij Thibeau, en hij voelde echt super aan de laatste dagen.  Ik was ook heel blij dat Thibeau hier was om te supporteren.

Gamble S

Jorich: Gamble S is een fantastisch paard dat altijd zijn uiterste best voor me doet. Ook in Oud-Heverlee weer, want dit was echt geen makkelijk parcours en geen makkelijke barrage.  Ik heb al een aantal internationale wedstrijden met Gamble S, gereden en daar hebben we ook al een paar keer in de prijsuitreiking gestaan, maar dat is helemaal niet te vergelijken met nationaal LRV-Kampioen worden. Dit is één van de schoonste momenten in mijn paardenleven.  Nationaal kampioen worden tussen vrienden. In de piste rijden we om te winnen, maar we gunnen het elkaar uiteindelijk wel. Dat is zo knap aan LRV. Tel dat samen met de geweldige sfeer en dan besef ik dat dit een moment is om te koesteren, want je weet nooit of het ooit nog eens lukt. 

jorich
Jorich Spits geniet nog zichtbaar na van zijn exploten op het Nationaal Indoor-Kampioenschap van LRV