Jorich Spits is de nieuwe Antwerpse Provinciale LRV-Indoorkampioen

 

Wie nog nooit op de Provinciale LRV-Indoorkampioenschappen van LRV Antwerpen in rijhal Kraaienhorst in Brecht is geweest, kan het zich onmogelijk voorstellen hoeveel volk, sfeer en beleving er heerst. Een bomvol Kraaienhorst zag Jorich Spits (LRV Merksplas) de provinciale titel pakken in de klasse Zwaar met Remember S die in 2023 de nationale titel won in de SBB-Competitie voor Jonge Paarden. Het gewest Herentals won de Intergewestencompetitie, voor het gewest Mechelen en het gewest Mol. (klik hier voor de Intergewesten-wedstrijd)

Jorich Spits reed met de zevenjarige BWP’er Remember S (v. Cascadello) als eerste combinatie, de barrage met elf barrage-kandidaten binnen. Hij zette meteen een foutloze ronde met een hele scherpe tijd neer. Alleen Mario Caluwé (LRV Puurs) kwam met Valentina DH Z (v. Va-Vite) nog heel dicht in de buurt. Nick Bossaerts (LRV Broechem) reed naar het brons met de talentvolle Reykjavik Odeveld (v. Bamako de Muze). Zijn broer Stef Bossaerts sprong A Lucky One Z (v. Aganix de Seigneur) naar plaats vier, voor Dirk Vinckx (LRV Kalmthout Achterbroek) met Madi-Lili (v. Diamant de Semilly). Toon Lommelen (LRV Mol Achterbos) reed Nobrigado (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar de zesde plaats en Jonas Van Dijck zette Orage d’Ete v/dBarthoeve op plaats zeven. De talentvolle ruiter van LRV Broechem werd gelauwerd als meeste regelmatige ruiter over de twee Z-Indoors en het provinciaal kampioenschap.  Martijn Tormans (LRV Schoonbroek) en Rioja van den Berg (v. Magnum van ‘t Heike) sprong naar plaats acht, voor Rik Heylen (LRV Lille) met Lentedame (v. Glasgow-W vh Merelsnest) en Europees Kampioen van de Landelijke Ruiters, Robbe Verelst (LRV Zoersel) met Minos van de Brem (v. Triomphe de Riverland) op plaats tien. 

In de klasse Midden sprongen negen combinaties naar de barrage na twee foutloze basisomlopen.  Daarin was Lio De Cock (LRV Herenthout) met Mabelle (v. Emerald van ‘t Ruytershof) de snelste foutloze. Floor Anthonissen (LRV Wuustwezel) reed Quirine van ‘t Vennehof (v. Le Blue Diamond van ‘t Ruytershof) naar zilver, voor Emilie Moris (LRV Itegem) met Randon van de Barthoeve (v. Naxcel V.).  In de klasse Licht was het provinciale goud voor de klasgenoot van Lio De Cock, Jonas Van Dijck (LRV Broechem) met Sapphire Blue (v. Le Blue Diamond van ‘t Ruytershof). Stef Bossaerts (LRV Broechem) pakte zilver, voor Catho Nauwelaerts  met Kaboom N Z. 

Resultaten 

Queenscup

In de Queenscup met 55 combinaties aan de start, was het erelint voor Lisse Bosch (LRV Lichtaart) met Parinoor vh Eegdeken. Caroline Van Rossum sprong met Omar van het Wilderhof Z (v. Ogano Sitte) naar de tweede plaats, voor Leen Wuyts (LRV Weelde Ravels) met Salsa van ‘t Eigenlo (v. Chacfly PS).

Resultaten Queenscup