Jolien De Meyer zorgt opnieuw voor West-Vlaams delirium op Nationaal Indoorkampioenschap LRV

West-Vlaanderen boven!

Schoner kunnen sportverhalen niet geschreven worden! Wat een prachtige barrage. Een heruitgave van het Nationaal Outdoor-kampioenschap. Met drie combinaties op de podiumplaatsen die in een recent verleden al eens nationaal kampioen werden. Topsport in de Ruiterschool, gekruid met emoties en bijzonder enthousiaste supporters die #beleefLRV duidelijk niet vergeten zijn na twee jaar Corona-miserie.

Jolien Demeyer

Martijn Tormans (LRV Schoonbroek) zette als eerste barrage-kandidaat een foutloze omloop neer in een heel scherpe tijd met zijn Origi van ’t Roosakker (v. Echo van Spieveld). De volgende combinatie Ruben Houben (LRV Guigoven)  dook met zijn No Nonsens van visa versa Z (v. Nonstop) onder die tijd maar kreeg een fout in het tweede deel van de barrage.  Hij zou uiteindelijk op plaats drie eindigen. Want het was regerend out-doorkampioene Jolien Demeyer (LRV Wingene) die met haar Grande J (v. Clinton) naar de eerste plaats zou rijden. Acht hondersten van een seconde sneller van Martijn. Ook op het Nationaal Ruitertornooi in oktober won Jolien de titel in de klasse Zwaar. Ook toen was ze net dat tikkeltje sneller dan Martijn. ‘Grande dame’ die Jolien. Grote Meneer die Martijn.  

Martijn Tormans
Martijn Tormans en Origi van 't Roosakker 

 

Ruben Houben die in Lummen 2020 nationaal kampioen pakte brons. Ben Thiry (LRV Orsmaal) sprong met Kadee van St-Rockes Kapelle (v. Echo van Spieveld) naar plaats vier. Shauni Van Opstal (LRV Nederokkerzeel) pakte plaats vijf met Frou-Frou van de Bremboshoeve (v. Querlybet Hero). Plaats zes was voor Eline Lopes (LRV Hoegaarden). Plaats zeven ging naar Jorich Spits (LRV Merksplas) en plaats acht voor Wim Bartholomeeusen (LRV Sint Lenaarts).

Klik hier voor de resultaten 

LRV West-Vlaanderen wint net als pony's dag eerder ook de Interprovincie-Wedstrijd

Als klap op de West-Vlaamse vuurpijl werd er een hoofstuk bijgevoegd aan de (West-)Vlaamse geschiedenis. Een dag nadat de West-Vlaamse pony's voor het eerst de interprovincie-wedstrijd wonnen, deden hun collega ruiters/amazones van de paarden dat over. LRV West-Vlaanderen wint, voor LRV Limburg en LRV Antwerpen. 

Het West-Vlaamse team bestaat uit Nationaal kampioene Jolien Demeyer en Grande J, Mathias Vancouillie (LRV Veldegem Ruddervoorde) met Ideefix van de Vancoohoeve, Stijn Colman (LRV Anzegem) met Laluna van ’t Zaveleinde en Aurelie Deloof (LRV Westkapelle) en Ito. Monitor Robin Dupon, zag samen met heel LRV West-Vlaanderen en bij uitbreiding de hele Ruiterschool en Clipmyhorse-kijkend Vlaanderen, dat het goed was.

 

Team West
LRV West-Vlaaanderen met monitor Robin Dupon 

 

Jolien De Meyer - Grande J

Gitte Wuyts wint klasse Licht

Het ging van snel naar sneller in de barrage van de klasse Licht, waarvoor zich 20 combinaties hadden kunnen plaatsen. Zeven combinaties bleven foutloos. De snelste was Gitte Wuyts (LRV Bree) met Palara Des Fontaines (v. Lando). Knappe prestatie van de 22-jarige Limburgse amazone! Het zilver ging naar LRV Brabant. Lente Dierickx (LRV Opwijk) reed de groot galopperende en met veel vermogen springende Quercus van den Oude Eik naar plaats twee, voor haar clubgenoot Jeroen Van Damme met Qwibus van het Maxenhof (v. Hidalgo). Twee zesjarige BWP’ers die veel in hun toekomstige mars lijken te hebben. Lore François (LRV Lille) was met Gunna Horta (v. Vancouver d’ Auvray) de eerste Antwerpse combinatie op plaats vier. Nick Maes (LRV Lille) sloot met Riva van de Klotputten (v. Diamant de Semilly) de top-vijf.

Gitte Wuyts
Gitte Wuyts (LRV Bree) met Palara Des Fontaines

 

Stef Robberecht wint de klasse Midden

In de klasse Midden sprongen acht combinaties naar een barrageplaats. Daarvan kon enkel Stef Robberecht (LRV Moerzeke ) foutloos blijven. Pandora van de Kruishoeve (v. Cidane) bleef netjes van het hout in de barrage en zorgde voor Oost-Vlaamse vreugde op de goed gevulde supportersbanken in een volle Ruiterschool. Melanie Valckx (LRV Vorselaar) en haar imponerende Just for Pleasure de Looge (v. Epleaser van ’t Heike) waren de snelste barragekandidaten. Naar de dubbel toe werd hij net dat tikkeltje te gretig en volgde een lichte fout. Geen titel voor Melanie. Wel zilver mee naar Vorselaar in de Antwerpse Kempen. Julie Ooms pakt dan weer brons mee naar LRV Lille. Ook zij kreeg met haar Levista Z (v. Levisto) één fout op de rekening in de barrage. Plaats vier ging naar eerste starter Gunter Lemmens (LRV Hoeleden) met Here I Am van de Zuuthoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve). De vijfde plaats was voor Tinjne Van Opdorp die op weg naar de zege leek, maar op de laatste hindernis een springfout kreeg met haar Quasina III St Ghyvan (v. Quidam de Revel).

Stef Robberecht
Stef Robberecht (LRV Moerzeke ) met Pandora van de Kruishoeve (v. Cidane)

 

Resultaten via:  https://lrv.be/lrv-tv