Jeroen Geerts en R-Pilotin-VH springen naar winst op SBB-Competitie LRV Kieldrecht Vrasene

Bij de foto: Merel Rogiers laat ondertussen ook bij de paarden mooie dingen zien. Ze won de reeks voor vierjarige dressuurpaarden met sTsambuca van de Vogelzang (v. Belantis)

 

Op de terreinen van Syntra Midden Vlaanderen in Sint-Niklaas organiseerde LRV Kieldrecht Vrasene de eerste Oost-Vlaamse manche in de SBB-Competitie voor Jonge Paarden. 

Slechts drie van de 55 zesjarige paarden sprongen dankzij een dubbel-foutloze omloop naar een barrageplaats. In die barrage was de BWP’er R-Pilotin-VH de snelste onder het zadel van Jeroen Geerts (LRV Sint-Lenaarts). R-Pilotin-VH is een zoon van Le Blue Diamond van het Ruytershof uit een Quadrillo-moeder uit de fokkerij van Marc Van Hasselt.  Dario De Pauw (LRV Moerbeke Waas) reed Red van de Achterhoek (Lavallino ter Klomp x Cannabis Z) naar zilver. Brons was er voor Merel Jonckers met Ruthless van het Aedroschot (Arrezo VDL x Indoctro). Paul Scheirs (LRV Booischot Pijpelheide) plaatste Red Diamond S.P. (v. Corico Z) op de vierde plaats, voor Louis Wouters (LRV Merksplas) met Camyenne(v. Cicereo Z).

Resultaten springen zondag

Resultaten springen zaterdag

Dressuur

Bij de zesjarige dressuurpaarden (LRV-reeks) ging de overwinning naar Eric Scheirs (LRV Schriek) met zijn zelfgefokte Roe D’ Art. Roe D’ Art is een BWP paard met als vader Thorgall  Bioley uit een Carbano-moeder.  De tweede plaats was voor JM Sporthorses Fleur Rouge (v. Feinrich) onder het zadel van zijn fokker Jan Michiels (LRV Moerzeke).  In de open-reeks was het goud voor Ziziano Winhorses onder het zadel van Emily Van Mulders (LRV Ninove). Els Van Den Bulcke (LRV Hingene) reed naar zilver met haar zelfgefokte Rafiki (v. Furstenbal).

Bij de vijfjarige dressuurpaarden was het goud in de LRV-reeks voor Nivard (v. In Style) met Wim Robberechts (LRV Grimbergen) in het dressuurzadel. Macy Stalpaert (LRV Ninove) reed New-Wendy (v. Just Wimphof) naar zilver. Rosanne Regtien (LRV Moerbeke Waas) en Narcisco pakten en derde plaats in deze ring.  In de open-reeks voor vijfjarige dressuurpaarden was het goud voor Sakina Van Dijck (LRV Morkhoven) met haar door Paul Peeters gefokte Sumatra AH (v. Finest). Brian Govaert (LRV Ninove) reed Sloeber van het Hof van Mulders (v. Chilli Willi) naar zilver.

In de LRV-reeks voor vierjarige dressuurpaarden gingen de meeste punten naar Merel Rogiers (LRV Eksaarde Doorslaar) en Tsambuca van de Vogelzang (v. Belantis).  Eva Bernaert (LRV Kieldrecht-Vrasene) reed naar zilver met haar eigen fokproduct Tenino van de Vrijenakker (v. Idian Rock). Met stalgenoot Tristan van de Vrijenakker (v.Cascadello) pakte ze een derde plaats.

Resultaten dressuur