Heel veel LRV’ers en ex-LRV’ers aan de slag op Olympische en Europese kampioenschappen!

Trots! Mega trots dat zijn wij. Omdat zes van onze hippische Olympische atleten  en twee Paralympische atleten hun eerste stap- draf- en galoppassen in LRV-verband hebben gezet. 

Voor de Jumping is dat Wilm Vermeir. Voor eventing zijn Karin Donckers (zevende Olympiade (!)), Tine Magnus en Maarten Boon. Voor dressuur zijn dat Flore De Winne en Domien Michiels.  En voor Paradressuur is dat Manon Claeys en Kevin Van Ham. Eerste reserve is Emma Vercammen.

Voor Nederland is Raf Kooremans (LRV Merksplas) voor het eventingteam geselecteerd. Ondertussen springt zijn dochter Lieselot, deze week het Europees Kampioenschap voor ponyruiters in het Sentowerpark in Opglabeek. Lieselot doet dat net als haar papa met een oranje jas aan.   

Maar er zijn meer LRV’ers of ex-LRV-ruiters/amazones die dezer dagen op Kampioenschappen aantreden.

Momenteel wordt ook het Europees Kampioenschap voor pony’s verreden in het Sentowerpark.  Alexine Herweyers (ex LRV Sinaai) maakt deel uit van het Belgische dressuurteam.  Bij de Children komt Charlotte Blevi (LRV Opwijk) aan de start.

In de Belgische selectie voor het Belgische Jumpingteam Pony’s, valt de naam van Xander Lamberts (LRV Kester) op. Ook Marthe Louize Dieu (ex LRV Merchtem) is er bij. Jitske Van den Eynde ( ex LRV Merchtem) zit dan weer in de Belgische selectie bij de Children. Haar oud-clubgenoot Vic De Plecker (ex LRV Merchtem) maakte overigens deel uit van het Belgische jumpingteam, dat vorige week in de Peelbergen, een bronzen teammedaille pakte, bij de Young Riders.

Het pony-eventingteam is volledig samengesteld met LRV-ruiters en amazones. Julie Geurts (LRV Genk), Marie-Joelle Goeminne (LRV Kallo), Renée Van Mieghem (LRV Sint-Gillis-Waas) en Oliver Sels (LRV Zoersel) zijn de teamruiters. Emi Douwen (LRV Kontich) komt als individuele amazone aan de start. Het EK eventing voor ponyruiters vindt plaats van 31 juli tot en met 4 augustus in het Duitse Westerstede.

Dit zijn nu al één voor één bijzondere prestaties! Heel veel succes!!!