Heel LRV kijkt uit naar de Nationale Finale van de AVEVE Eventing Cup

De wedstrijdterreinen zijn gelegen aan de Vijverage te Aaigem – ’t Oud-Hof / Verkenning kan vanaf vrijdag 21 april 2023– 17u30.


De Nationale Finale van de AVEVE Eventingwedstrijd is het hoogtepunt van de LRV najaars- en voorjaarswedstrijden Eventing. Eventing is een Olympische discipline in de paardensport en bestaat uit de onderdelen dressuur, de spectaculaire cross-country en het afsluitende springen.

Wim Impens, voorzitter LRV Haaltert: “We hebben met verschillende mensen van onze organiserende LRV-vereniging maanden gewerkt aan het parcours en de hindernissen van de cross-country, die mede dankzij het heuvelachtige terrein best pittig zal zijn.  ‘De nationale cross’ is de afsluiter en het hoogtepunt van het LRV-eventingseisoen en geldt straks ook als een belangrijk selectiemoment voor het Europees Kampioenschap voor Landelijke Ruiters dat eind augustus (24-28/08) in Zweden wordt verreden. Het is jaren geleden dat we nog een eventingwedstrijd organiseerden op deze locatie, maar we willen ervoor zorgen dat het tip top in orde zal zijn. We gaan voor mooie sport, in een mooi, natuurlijk kader en we gaan voor maximale veiligheid.  We zijn met heel wat eventing-liefhebbers in onze club en het is fantastisch wat samenwerken aan zo’n evenement aan samenhorigheidsgevoel oplevert. Het worden nog enkele dagen hard doorwerken, maar we kijken nu al uit het moment waarop de eerste deelnemer in de startbox staat.  LRV is de federatie bij uitstek waaruit latere toppers naar boven komen. In de eventingsport is dat bijvoorbeeld Karin Donckers, Belgisch kampioen Tine Magnus, EK-coach Joris Van Springel, Jarno Verwimp en onze huidige topper Yarno Geeroms die vorig jaar al een EK voor Landelijke Ruiters mee reed in Lausanne. Hij behoort straks ongetwijfeld bij de topfavorieten in de hoogste reeks Zwaar.