Heb je al een team voor de KBC Dreamteam Cup?

De KBC-Dreamteam Cup zal plaatsvinden op maandag 20/05/2024 te Waregem, LRV Maarkedal. De 8 beste teams zullen uitgenodigd worden om hun KBC-superfinale, samen met een professionele ruiter te rijden tijdens de Kerstjumping te Mechelen! 

De KBC Dream Team wordt verreden in Waregem samen met de finale van de SBB Compettie voor Jonge Pony's. Het kader en de sfeer beloven fantastisch te worden. 

KBC-DREAMTEAM CUP

De KBC-Dreamteam Cup zal plaatsvinden op maandag 20/05/2024 te Waregem, LRV Maarkedal.

Deze Cup is een springwedstrijd, waarbij teams van drie combinaties het tegen elkaar rijden. De drie combinaties springen daarbij onderstaande hoogtes :

  • één combinatie een parcours op hoogte 60 cm  (enkel S-, A- of B-pony)
  • één combinatie een parcours op hoogte 80 cm  (enkel B-, C- of D-pony)
  • één combinatie een parcours op hoogte 100 cm (enkel C- of D-pony)

In het team moeten minstens pony's van 2 verschillende stokmaten zitten en minstens 1 A of B-pony moet deel uit maken van het team.

  • De teams worden bij voorkeur samengesteld uit leden van dezelfde ponyclub.  Indien dit niet lukt mag er respectievelijk  binnen het eigen gewest en dan binnen de eigen provincie naar een team gezocht worden. Enkel wanneer het binnen eigen ponyclub niet opgelost kan worden, mag er elders gezocht worden, maar een team mag maximum  uit 2 ponyclubs samengesteld worden. Er wordt gereden onder de club waarvan er 2 ruiters ingeschreven zijn

Bijkomende voorwaarden:

  • Een ruiter en/of pony mag maar éénmaal deelnemen
  • Het kalenderjaar waarin de ponyruiter 12 jaar wordt, is het laatste werkingsjaar dat men kan deelnemen aan wedstrijden met pony’s met een stokmaat tot 1.27m (s-, A- en B-pony’s).
  • Pony's die deelnemen aan de nationale wedstrijd jonge pony's, mogen geen deel uitmaken van een dreamteam.

Wedstrijdvorm :

  • De drie combinaties rijden hun basisparcours (barema A) : eerst alle combinaties op hoogte 60cm, daarna alle combinaties op hoogte 80cm, daarna alle combinaties op hoogte 100cm.
  • Het klassement wordt opgemaakt op basis van het totaal aantal behaalde strafpunten, behaald per  team. Indien er een ex aequo is, vindt uitsluitend voor de eerste plaats een barrage op tijd plaats. Daarbij worden de strafpunten van de drie combinaties opgeteld en enkel de tijd van de combinaties die de hoogte 80cm en 100cm wordt opgeteld. De combinatie, die springt op 60cm, dient binnen de vastgestelde tijd te rijden.
  • Het klassement van de teams, die geen barrage rijden, wordt bepaald door de som van de strafpunten van de drie combinaties en de tijd van de combinatie op 80cm en op 100cm wordt bij elkaar opgeteld.

De 8 beste teams zullen uitgenodigd worden om hun KBC-superfinale, samen met een professionele ruiter te rijden tijdens de Kerstjumping te Mechelen! Het team voor Mechelen moet hetzelfde zijn, indien dit niet het geval is zal het volgende team in rij worden opgeroepen.

Inschrijven :

LRV-WEDSTRIJDREGLEMENT

!!! Opgelet: er wordt gereden volgens het LRV-wedstrijdreglement, waardoor wij wensen te benadrukken dat een safety cap en een bodyprotector bij de springwedstrijden verplicht is.

KBC