Giel Kelchtermans (Barema A) en Floor De Witte (Stijl) zijn de eerste nationale kampioenen van 2023

32 combinaties van de klasse C-Licht aan de start. Dertien combinaties bleven foutloos in de eerste en tweede fase. De tweede fase waarin de ruiters en amazones het betere bochtenwerk voor de kiezen kregen, was een kolfje naar de hand van Giel Kelchtermans (LR V Bocholt) met Welco van Farasohof (v. Large Rivers Cleopas). Giel koppelde ook de nodige stijl aan zijn basisrit, want in het stijlklassement eindigde de Limburgse ponyruiter op plaats twee. In het stijlrijden was het goud voor Floor De Witte (LRV Lokeren Heiende) met Pacienda Drum vh Juxschot (v. Lars van de Groenheuvel).

 

Floor
Floor De Witte (LRV Lokeren Heiende) met Pacienda Drum vh Juxschot (v. Lars van de Groenheuvel).

 

In de Barema-A-wedstrijd ging plaats twee, naar Louise Van Gysel (LRV Kallo) met Miss Possible (v. Den Bramel’s Bucco). Brons was er voor Antwerps provinciaal kampioen Jonas Van Looveren (LRV Sint Lenaarts) met Summer. Rhune Bleyen (LRV Leopoldsburg) en Filini (v. Emmickhoven’s Diego) reden naar plaats vier. Plaats vijf ging naar Floor De Witte (Lokeren Heiende) met haar Kapoentje.

Het brons in het stijlrijden was voor Thibo De Winter (LRV Koningshooikt) met Skywalker van het Klavertje (v. Rex The Robber).  Jelle Van Hecke (LRV Eksaarde Doorslaar) pakte plaats vier met Janneke.  De vijfde plaats was voor Lieze Roesems (LRV Wambeek) met Nik (v. Vedet van de Vondelhoeve). 

Alle resultaten