Geweldige pannenkoeken, #beleefLRV en sport tijdens eventing Grobbendonk

AVEVE Eventing Cup

Geweldige pannenkoeken op ‘grootvaders wijze’. Mooie cross-country en heel veel toeschouwers en supporters genoten in Grobbendonk van 200 procent #beleefLRV. Het eventingseizoen in LRV is in volle gang en de LRV-eventingwedstrijden lijken populairder dan ooit.  LRV Grobbendonk zette, zoals het de traditie past, alweer een mooie organisatie neer. Voor de mooie sport zorgden de ruiters en amazones. Een mooi eventingweekend kon voor LRV Grobbendonk dan ook niet mooier eindigen dan met de zege van lokale held Thomas Smeyers, in de klasse Zwaar.

Na de dressuur ging Steven Mariën (LRV Herenthout) aan de leiding met zijn Noortje van de Wendy Kurt Hoeve (v. Contadoro vd Helle). Na de  selectieve cross-country en het springen verscheen er met Thomas Smeyers en zijn Indezz (v. Washington DC Heldenlaan), een nieuwe EK-ganger bovenaan de lijst.  Eén springfout en een cross-country die vijf seconden langer duurde dan die van zijn EK-teamgenoot, deden Steven Mariën naar plaats twee opschuiven.  Robbe Verelst (LRV Zoersel) reed Minos van de Brem (v. Triomphe de Riverland) naar brons. Plaats vier ging naar Evelien Bevers (LRV Meer). Plaats vijf was voor Yarno Geeroms met Coral G Z (LRV Haaltert).

In de klasse Midden was het goud voor Shana Somers (LRV Mol Achterbos) met Ona van de Vijfheide (v. Joop 111). Clubgenoot Tim Ooms reed naar zilver met Mio van de Buitenheide (v. Charmeur). Karin Donckers (LRV Minderhout) plaatste Ceres de la Brasserie (v. I ‘m Special de Muze) op plaats drie.

In de L-reeks waren en overwinningen voor: Evelien Bevers (LRV Meer) met Dakario Z, Hanne Simons (LRV Bocholt) met G-Day van Bareelhof en Linde Van Boxstael (LRV Wambeek) met Kassira. In de B-reeksen was er goud voor Stef Brosens (LRV Rijkevorsel) met Nobel Z, Britney Goris (LRV Koningshooikt) met Flo by Codaxy), Kris Van Steen (LRV Hingene) met Serena van het Avenhof, Wouter Gyssels (Nitouch van de Sysloberg) en Eva Bernaert (LRV Kieldrecht Vrasene) met Jifke van de Vrijenakker).  Op zaterdag was er winst voor Robbe Andries (LRV Waasmunster) met O’Mally ter Wilgen en voor Chloë De Roo (LRV Merelbeke) met Furioso.

Fleur Sterckx sterk in Reeks 5 - Max Adriaensen pakt reeks 4 

Fleur Sterckx
Fleur Sterckx 

 

In de hoogste ponyreeks op zaterdag ging de zege dankzij een cross-country zonder hindernisfouten, een foutloze jumping en een mooie dressuurproef naar Fleur Sterckx (LRV Lille) met Orchid’s Xilla. Julie Geurts (LRV Genk) reed Umelia-V naar plaats twee. Lars De Roo (LRV Merelbeke) reed naar de derde plaats met Hello Happy.

Reeks vier ging naar de in deze reeks debuterende Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) met Gita van het Avenhof. Max zette een bijzonder sterke dressuurproef neer en daar kwamen dankzij een foutloze cross en springparcours geen strafpunten bij. Sterre Liers (LRV Zoersel) kwam met Pepsi heel dicht bij maar moest tevreden zijn met zilver. Lise Everaert (LRV Mol Achterbos) reed haar C-pony (!) Sjenny naar brons. 

Max
Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) met Gita van het Avenhof

 

In reeks 2, de hoogste reeks voor B-pony’s ging de overwinning naar Winther Dierckx (LRV Moerbeke Waas) met Sumba van ’t Neerhof. Jesse Van Steen (LRV Bornem) reed Job naar plaats twee, voor Max Adriaensen met Ten Ankers Freeanca.

Winther
Winther Dierckx (LRV Moerbeke Waas) met Sumba van ’t Neerhof

 

In reeks 1 voor de kleinste pony’s mocht Jesse Van Steen op het hoogste schavotje. Ze won met Kianty voor Feline Demeulemeester (LRV Anzegem) met Welsh Walter. Het brons in deze ring was voor de Nederlandse Hanna Broos met Sweet Cappucino.

Jesse Van steen
Jesse Van Steen 

In reeks 3 voor C-pony’s was er een gouden medailles voor: Floor De Witte (LRV Lokeren Heiende) met Pacienda Drum vh Juxschot. De overige gouden medailles in reeks 3, maar dan voor D-pony’s waren voor: Thibault Demeulemeester (LRV Torhout) met Poulabrandy Queen, Lotte Godrie (LRV Meerle Meerseldreef) met Cassandra, Saar Meyvis (LRV Wuustwezel) met Asterhof’s Merlijn en Max Braeckman (LRV Merelbeke) met Parfait du Lys.

Alle resultaten