Geert Storme en Quatro van de Peereboom springen naar Winst op SBB-Competitie

Acht combinaties konden zich na twee foutloze omlopen plaatsen voor de barrage van de zesjarige springpaarden. Vier combinaties bleven ook in de barrage foutloos.

De paarden van ‘De Peereboom’ ofwel uit de fokkerij van de familie Storme uit Westkapelle blijven zich onderscheiden op de SBB-Wedstrijden voor Jonge Paarden. Op de drukbezette wedstrijd van het LRV Gewest Tielt sprong Geert Storme (LRV Westkapelle) naar winst met Quatro van de Peereboom (Chatman x Randel Z). Deze Quatro komt uit dezelfde moeder als Gunder van de Peereboom (v. Thunder van de Zuuthoeve) die op het allerhoogste niveau springt met Qatarese ruiter Mohammed Bassem.  Plaats twee en drie gingen naar Mathieu Bourdeaud’hui met respectievelijk Levall KMS (v. For Pleasure) en Qrismar vd Bisschop (Douglas x Cicero – fokker: Stal den Bisschop). Stefaan De Smet (LRV Bassevelde) reed zijn eigen fokproduct Quirani van de Maltahoeve (El Torreo de Muze x Darco) naar de vierde plaats. Stefaan sprong jarenlang heel succesvol met moeder Rani (Darco x Quignolet) in de klasse Zwaar.  Plaats vijf was voor Koen Vervaet (LRV Maldegem) met Quita van de Vrombautshoeve (Horion de Libersart x Nabab de Reve).

Bij de vijfjarigen sprongen 19 combinaties naar twee foutloze omlopen. Bij de vierjarigen lukte dat voor 30 jonge paarden.

Dressuur 

Jutta Van Impe wint met Looney Tunes TC (v. Negro) bij de zesjarige dressuurpaarden in de Open-reeks. In de LRV-reeks is de hoogste eer weggelegd voor Fiorella van Oudenhove (v. Filmstar) onder het zadel van Angelique Hostyn. Deze amazone van LRV Geraardsbergen reed de BWP’er Quickstar van de La Rosteehoeve (Filmstar  x Landkaiser – fokker: Jeanette Coolen) overigens ook naar plaats twee.

In de reeks 5-jarigen ging het goud naar Liesl  Van Coppenolle (LRV Westkapelle) met Radetsky van de Kempenhoeve (v. First Wiliam HC). Bij de vierjarigen was het goud voor Sigis Willemen (LRV Lo Reninge) met Nevermind (v. Iconic B).