Flayr-stamvan Ronny Joosen uit Rijkevorsel wint 27e editie van Antwerpse Breederscup

Twaalf stammen stonden op de vooravond van het Provinciaal Indoorkampioenschap van LRV Antwerpen in Kraainhorst (Brecht) aan de start van de 27e Breederscup. De Flayr-stam (Renville x Urban - geb: 1987) van Ronny Joosen uit Rijkevorsel won door als enige stam volledig foutloos te blijven . 

Flayr gaf 12 nakomelingen, daarbij noteren we zeven merries. In de nafok zien we maar liefst vier 1.50m-paarden. Dochter, Danora van de Leeuwerk (v. Argentinus), gaf met de in 2007 geboren Hortensia Van De Leeuwerk (v.VDL Corland) een 1.65m-paard dat met de Mexicaaan Manuel Gonzalez Dufraneop het allerhoogste niveau sprong. De in 2011 geboren Leonardo van de Leeuwerk (v. Andiamo Z) sprong op 1.60m-niveau.  In 2009 gaf Flayr het leven aan Just in Time VT, de ‘VT’ staat voor fokker Nico Van Tilburg. Nico koos in 2017 voor Arrezzo VDL. Uit dat huwelijk werd in 2018 South Dakota geboren. South Dakota nam met Nico Van Tilburg (LRV Sint-Lenaarts) het parcours van 1 meter voor haar rekening. Wim Bartholomeeusen ((LRV Sint-Lenaarts) sprong met Danora van de Leeuwerk-dochter Marlou van de Leeuwerk (v. Tonixe) foutloos op het 1.10m-parcours. De zevenjarige Ranora van de Leeuwerk (v. Dallas VDL)  sprong met Wim het 1.20m-parcours. De moeder van Ranora, Oranka van de Leeuwerk (v. Arezzo VDL) springt met een Nederlandse amazone, op 1.40m-niveau.  De stam van Ronny Joosen, was de enige stam die foutloos kon blijven over de drie parcoursen. 

De Zita-stam (VDL Corland x Indoctro) van Karolien Verschueren uit Putte sprong naar de tweede plaats. Een tijdfoutje van dochter Radinka JK (v. Tangelo van de Zuuthoeve) met Jeroen Verschueren (LRV Schriek) op het parcours van 1m, hield de stam uit de barrage. Met een rechtstreekse zoon Nabucco JK (v. Cambio) sprong Jeroen foutloos op 1.10m. Met Olenco JK (v. Dieu Merci van T&L) was er een foutloze omloop op een hoogte van 1.20m. 

Ook de Taira van de Noordheuvel-stam (Wiensender x Oscar de Revel) van Corneel Franken, zag de barrageplannen, gedwarsboomd door een strafpunt tijd dat werd opgelopen in het 1m-parcours. Evelyne Franken (LRV Wuustweze) was de amazone van dienst op de drie omlopen. De negenjarige kleindochter Pebbles van de Noordheuvel (v. Macho van de Noordheuvel) sprong op een hoogte van één meter. Het 1.10m-parcours werd foutloos afgewerkt door de moeder van Pebbels, Mira van de Noordheuvel (v. Spartacus TN). Op 1.20m sprong Evelyne met Silke van de Noordheuvel (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof) en dat is dan weer een zus van Pebbels en een dochter van Mira. 

 

Volledig resultaat